Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Zice za elektricnu gitaru... razmena misljenja i predlozi.
Uvek sam koristio desetke ali u poslednje vreme povremeno imam bolove u levoj ruci, dok me recimo kaziprst uvek boli pri sviranju. Pogotovo ukoliko sviram nesto sa vise bendovanja.
Malo su ti se nervi upalili? Ja inace sviram cello i ako se prolenjim pa recimo 2 dana ne vezbam uvek me 3 dan bole jagodice. Malo ali bole. Jbg. Zagrej se uvek pre svirke, nije to bezveze. Ja na cellu to radim kroz skale. Na gitari prstne vezbice ...
Meni nisu problem jagodice nego saka. Boli me sa gornje strane ponekad, a kaziprst non stop, i tako vec jedno mesec, dva... Doduse prestane posle jedno pola sata sviranja... A inace sviram svaki dan pa makar i na pola sata 

Meni se to desilo proslog leta, jerbo sam svirao vise no obicno...
A ubacivao sam i neke nove bending fore, pa je bilo muke dok se prstici nisu navikli.
Verovatno ce i ovog to da se desi
... samo da se ne zakomplikuje i idemo dalje... 
P.S. Ne vracaj se na devetke!
E, da, cale mog drugara, koji je spoznavsi cari penzije, krenuo da sviri mnogo vise, imao je znatno ozbiljnije probleme sa bolom u saci, pa je i kod lekara zavrsio.
Naravoucenije: Ne treba svirati previse.
A, vi, ''jedanaesticari'', samo kakite!

Verovatno ce i ovog to da se desi

P.S. Ne vracaj se na devetke!

E, da, cale mog drugara, koji je spoznavsi cari penzije, krenuo da sviri mnogo vise, imao je znatno ozbiljnije probleme sa bolom u saci, pa je i kod lekara zavrsio.

Naravoucenije: Ne treba svirati previse.

A, vi, ''jedanaesticari'', samo kakite!

Aham...onda pretpostavljam da je oko 4, 5 sati dnevno preterano?
PS. nisam svirao nista duze nego sto obicno sviram...

PS. nisam svirao nista duze nego sto obicno sviram...
Ja sam stavio .11 na stradzu jer su svi rekli da se tako postaje pravi muskarac™ ali sam posle intenzivnih bolova u prstima vratio nazad na set desetki, ali sa E zicom 52 za muski bas.
Mogao bih svirati .11 bez bolova, ali samo u Eb. U E je vec previse.

Pa navikao bi se. Kakva je razlika u zvuku?
Koliko se sećam, te razlike se super čuju na onim klipovima koje je Sava kačio u temi Leslie single coil magneti.Funkomat wrote: Kakva je razlika u zvuku?
Sad sam prvi put preslusao klipove i ogromna je razlika. Jesu u pitanju bas 10 i 11? Nisam citao temu...
meni kazi brst debeo kao svinja,mislim na kozno zadebljanje,je toliko veliko da keva se krstila ,jer sam sklon takvim stvarima,kao sta na desnoj ruci imam kvrzicu na kaziprstu na zanoktici,stalno zakacinjem prstima i tu imam to zadebljanje.Meni je problem kada mi se ljusti prst,auuuuuuuuuuuuuuu,tada bude i krvi..aO.o wrote:Meni nisu problem jagodice nego saka. Boli me sa gornje strane ponekad, a kaziprst non stop, i tako vec jedno mesec, dva... Doduse prestane posle jedno pola sata sviranja... A inace sviram svaki dan pa makar i na pola sata

- johnny_b_good
Od sl meseca stavljam 9ke tj vracam se na njih 

- Roland Oliver
http://www.uberproaudio.com/content/category/6/20/38/
Evo sajta da vidite sta ko koristi od opreme i zica. Ne treba mnogo filozofirati ,nego se vdi sta majstori sviraju i to uzeti u obzir za odabir opreme i zica! Pozdrav svima
Evo sajta da vidite sta ko koristi od opreme i zica. Ne treba mnogo filozofirati ,nego se vdi sta majstori sviraju i to uzeti u obzir za odabir opreme i zica! Pozdrav svima
Pa nemaju svi ruke ko majstori 

- johnny_b_good
DaFunkomat wrote:Sa 10ki?