Zbog materijalnih prolema, trenutno nisam u mogucnosti da sebi priustim novu gitaru, ali sam skoro dobio na poklon klasinu gitaru. Gitaru nikada nisam svirao, jedino sto znam je da uhvatim par akorada, mada sam u poslednje vreme procitao svasta-nesto o gitari, pa sam i ponesto naucio.

Odlucio sam da se registrujem na vas forum, mnogo toga sam i na vasem forumu video, sve pohvale za forum, odlican je.

Ja bih hteo da sviram rock/metal/blues, koliko sam shvatio, za to mi je potrebna akusticna-Western gitara? Problem je sto ja nemam takvu, vec posedujem klasicnu. Ono sto meni nije jasno je sledece; gledao sam mnogo klipova na YouTube, mnogo ljudi svira rock i na klasicnim gitarama(ja ih razlikujem po glavi i vratu). Koliko sam shvatio, Flamenko gitara ima 12pragova i malo siri vrat, takodje, glava joj je "otvorena", vide joj se navoji. Na Western gitari je vrat uzi, i obicno ima vise od 12pragova, i glava joj je "zatvorena", i koliko sam shvatio, na Western gitarama postoji neka sipka koja ide kroz vrat gitare? Ispravite me ako gresim. Evo i pitanja:
Da li ja mogu da sviram rock na ovoj svojoj gitari? Posto vidim da neki ljudi sviraju i rock, je l' su oni modifikovali nesto, ili? Kolika je razlika u zvuku? Kakav zvuk ima klasicna gitara u odnosu na Western? Mozda malo paradoksno sto pitam kakav zvuk klasicna ima, a ja posedujem istu, ali meni nije jasno i ovo:
Na ovoj gitari su navoji od metala, kao i zice, kako je to moguce, kada je gitara klasicna? Zar tu ne idu plasticne zice, i plastican navoj, a ne metalni?
Mojoj gitari fali jedna zica, tako da pretpostavljam da bih morao da kupim set novih. Takodje, ne radi joj civija za zicu E. Koliko se isplati popraviti to, i koliko bi to moglo kostati?
Trenutan fond mi je jako mali, ali nadam se da cu u skorije vreme moci da kupim sebi pristojnu gitaru, a da ce mi ova posluziti za pocetak, da na njoj naucim osnovne akorde i mozda odsviram poneku pesmu, ako je to moguce?

Moli vas, pomozite mi...

Za kraj sam slikao svoju gitaru, mozda vam je od koristi, radi lakse identifikacije ovog superiornog instrumenta.

Uploaded with ImageShack.us