Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
guv'nor

Re: Zice za elektricnu gitaru... razmena misljenja i predlozi.

Post by guv'nor » 20 May 2010, 09:44

Roland Oliver wrote: U pravu si majstore, Ja sada imam dve prave gitare a to su Ibanez RG 560 iz 91. godine( pretpostavljam da znas o kom godistu pricam) sa nadrkanom Seymour Duncan strujom ( ta gitara cisti sve custom shop stratocastere o patos) i jedinu gitaru koju je Fender napravio da radi kako treba a to je , TELECASTER '52 REISSUE

Ove koji sviraju stratocastere veoma zalim, ljudi zive u mraku!!! :povrac:
Pozdrav Mr. Olivere, Ljuba "na vezi" :mrgreen: - onaj sa belom hardtail '79-kom, Dankanovim busterom i koliko se sećam, moj bivši Cool Rail je sada u tom RG-u. Mnogo puta sam svirao tog Ibaneza (Japanac) i stvarno je ODLIČNA gitarica, ali nemojmo preterivati. :D i da, pretpostavljam da je ovo sa stratovima bila šala, jer mi se, na trenutak, učinilo da čitam izjavu Duleta Ajkule. :lol:

Inače, drago mi je što ste uzeli tog Ibaneza, a ne neki klinac koji bi mu ko zna šta uradio, i što ste našli Fendera koji Vam leži. :ziveli:

Disklejmer za sve prisutne:
Image
:bambi:

Roland Oliver

Post by Roland Oliver » 20 May 2010, 10:24

guv'nor wrote:
Roland Oliver wrote: U pravu si majstore, Ja sada imam dve prave gitare a to su Ibanez RG 560 iz 91. godine( pretpostavljam da znas o kom godistu pricam) sa nadrkanom Seymour Duncan strujom ( ta gitara cisti sve custom shop stratocastere o patos) i jedinu gitaru koju je Fender napravio da radi kako treba a to je , TELECASTER '52 REISSUE

Pozdrav Mr. Olivere, Ljuba "na vezi" :mrgreen: - onaj sa belom hardtail '79-kom, Dankanovim busterom i koliko se sećam, moj bivši Cool Rail je sada u tom RG-u. Mnogo puta sam svirao tog Ibaneza (Japanac) i stvarno je ODLIČNA gitarica, ali nemojmo preterivati. :D i da, pretpostavljam da je ovo sa stratovima bila šala, jer mi se, na trenutak, učinilo da čitam izjavu Duleta Ajkule. :lol:

Inače, drago mi je što ste uzeli tog Ibaneza, a ne neki klinac koji bi mu ko zna šta uradio, i što ste našli Fendera koji Vam leži. :ziveli:

Image
Zdravo Ljubo, nije vise taj Cool Rail na gitari nego sam ja kupio novi posto je taj tvoj sa gitare prodat. Na gitari u bridge-u je Jef Beck a u sredinu sam stavio Vintage Rail i sve se to odlicno krese jedno sa drugim. Sto se tice ciscenja stratocastera, naravno da se salim,ali samo malo (proveravano kod coveka koga ne bih da imenujem, a i ta ga vrlo dobro znas pa mozes da ga pitas). I ja sam ponosni vlasnik SD pickup booster-a (jedna od najkorisnijih pedala),kupila mi supruga za rodjendan, zamisli! Veliki pozdrav !!! :cao: :cao: :cao: :cao: :cao:

Roland Oliver

Post by Roland Oliver » 20 May 2010, 10:34

Cortex wrote:Meni, sa druge strane, uopshte nije jasno o kom godishtu se pricha kada se par slova unazad pomene 91-a godina :nixweiss:
Mozes da pogledas na net-u.
Slovi da su do '91 godine ti Ibanezi pravljeni u klasi Jam777 sto se tice daske samo nisu imali tu sminku i tu struju( to je cak i Steve Vai ispricao), a kostali su 2300 tadasnjih maraka dok je Fender stratocaster tada kostao 1100. Stvarno je uradjeno od vrhunskog drveta i gitara mnogo dobro svira!
Mislim da smo potpuno skrenuli sa teme. Ovde tre :ziveli: ba da se prica o zicama! Pozdrav!

Roland Oliver

Post by Roland Oliver » 20 May 2010, 10:38

Kristijan wrote:Izvini, da li možeš malo da obratiš pažnju kako citiraš prethodne postove? Mnogo me zbunjuje ovo kako ti to radiš. Negde uopšte ne obeležiš da nekoga citiraš, pa steknem utisak da daješ kontradiktornu izjavu, a ovde, ako sam dobro ukapirao, pišeš svoj komentar unutar citata, pa ispada da je čovek koga citiraš napisao nešto što u njegovom postu ne postoji. Ako stalno moram da skrolujem gore dole da bih utvrdio ko je šta rekao... :O.o:
Izvini, nisam bas siguran kako se to radi,(mislim na citiranje),zeznem se, kliknem gde ne treba pa kad ukapiram vec je prosao voz! :bow:

Roland Oliver

Post by Roland Oliver » 20 May 2010, 10:39

Evo izgleda sam sad odradio kako treba!!! :D :D :D

Roland Oliver

Post by Roland Oliver » 20 May 2010, 10:48

Roland Oliver wrote:
guv'nor wrote:

Image
Sto se tice fendera koji mi lezi to sam ja pronasao jos pre 23-24 godine kada sam imao fenomenalnog telecastera 1976 godiste i koga sam, prodao '94 godine za vreme krize, a zelja mi je bila da nadjem nekog dobrog strata, medjutim na kraju sam ukapirao da je telac gitara za mene pa sam ga ponovo kupio! :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Roland Oliver

Post by Roland Oliver » 20 May 2010, 10:54

Ma svako ima svoj ukus i neka sebi pronadje opremu po svojoj meri tu mislim i na zice! Ko voli da se muci neka svira debele zice. Probao sam cak Les Paul-a od jednog metalca koji je stavio 013. gitau je morao da nastimuje i c shtim. Meni je to strasno a njemu verovatno to odgovara! :bow:

guv'nor

Post by guv'nor » 20 May 2010, 13:53

@Roland Oliver,
Da, čuo sam, društvo je oduševljeno tom kombinacijom Cool i Vintage Rail-ova. Verujem da opasno radi, ta dva singla su i bila najslabija tačka na gitari. Iskreno, da mi treba neka gitara ala Sambora, znao bih kome da se obratim. :D
Roland Oliver wrote: I ja sam ponosni vlasnik SD pickup booster-a (jedna od najkorisnijih pedala)
Jedan od najboljih gitarskih poklona, ikada. :ziveli:

sl0e

Post by sl0e » 20 May 2010, 14:21

Kada bi postojao gitarski survival kit, ta pedala bi morala da se nadje u njemu :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 20 May 2010, 15:29

Jel ta pedala zaista toliko dobra kolko je hvalite? :)
Trebao bi mi neki slican bust...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 20 May 2010, 15:33

Funkomat wrote:Jel ta pedala zaista toliko dobra kolko je hvalite? :)
kupuj ic veri gud!

xspaceman

Post by xspaceman » 20 May 2010, 16:36

Funkomat wrote:Jel ta pedala zaista toliko dobra kolko je hvalite? :)
zar vec nemas jedan boost?? sta bi sa onim mxr klonom?

nebojsak

Post by nebojsak » 20 May 2010, 20:50

Ja ću se izgleda ipak vratiti na EB 10-52. Realno, imaju odnos debljina najpribližniji onom što meni treba, plus još par caka: 11-54 mi zvuči nekako zategnuto i tupometalno. Nije stvar u fizičkom osećaju tenzije (na to se čovek navikne), nego je sam zvuk nekako tenzičan™ - kao da udaram metalnom štanglom po radijatoru, teško zapišti, a i .022 je definitivno predebelo za G. Da sam koji stepen niži od D#, kapiram da bi funkcionisalo, ali ovako... 10-52 mi se čine kao optimum za ovaj štim.

dweezil

Post by dweezil » 20 May 2010, 21:18

a mozes il to il predjes na Power Slinkys, 011/48, one su onako bash mekane, a i treca ti je 18 to je podnosljivo. :metal: i da zariljash i za pojas zadenesh

Image

nebojsak

Post by nebojsak » 20 May 2010, 21:24

Pa ne znam, meni su bitni deblji basovi, a dole može i malo tanje. Ček da pogledam koji je odnos debljina na tom tvom, reklo bi se da sam ili promašen slučaj, ili proizvođači prave bolesne kombinacije.

Post Reply