...o carinama
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: ...o carinama
Danas sam proverio taj info za tih 30% i tacno je. Tacno je takodje i to da odredjena udruzenja svojim clanovima ostvaruju pravo uvoza po carinskoj stopi od 1%. Koja je ovo paradoks drzava, prosto neverovatno. Povlacim se. 

Nemoj da se povlacim, nego ajd d napravimo udruzenjesl0e wrote:Danas sam proverio taj info za tih 30% i tacno je. Tacno je takodje i to da odredjena udruzenja svojim clanovima ostvaruju pravo uvoza po carinskoj stopi od 1%. Koja je ovo paradoks drzava, prosto neverovatno. Povlacim se.

Mislim da se sada i najmanja cifra za carinjenje spustila na 20€,dakle sve preko 20€ ide +30%,a nekad je bilo 100€

Udruženje kućnih muzičara i naručioca opreme sa netaStanko wrote:Nemoj da se povlacim, nego ajd d napravimo udruzenjesl0e wrote:Danas sam proverio taj info za tih 30% i tacno je. Tacno je takodje i to da odredjena udruzenja svojim clanovima ostvaruju pravo uvoza po carinskoj stopi od 1%. Koja je ovo paradoks drzava, prosto neverovatno. Povlacim se.![]()

Pa generalno gledano ukoliko bi nas se dovoljno skupilo i osnovalo udruzenje, imali bi status pravnog lica, a s'tim i mogucnosti poreskih olaksica... u teoriji ofc.ssmc wrote:Mislim da se sada i najmanja cifra za carinjenje spustila na 20€,dakle sve preko 20€ ide +30%,a nekad je bilo 100€
Udruženje kućnih muzičara i naručioca opreme sa netaStanko wrote:Nemoj da se povlacim, nego ajd d napravimo udruzenjesl0e wrote:Danas sam proverio taj info za tih 30% i tacno je. Tacno je takodje i to da odredjena udruzenja svojim clanovima ostvaruju pravo uvoza po carinskoj stopi od 1%. Koja je ovo paradoks drzava, prosto neverovatno. Povlacim se.![]()
ja sam za 
ne mogu da se uclanim u Udruzenje Rok Muzicara Srbije zato sto je tu ivana iz negativa !
neko ko je najvise lozio sabane i dizelase u ono vreme a sad mi glumi i podrzava rok en rol. princip jbg

ne mogu da se uclanim u Udruzenje Rok Muzicara Srbije zato sto je tu ivana iz negativa !
neko ko je najvise lozio sabane i dizelase u ono vreme a sad mi glumi i podrzava rok en rol. princip jbg
E ajd' da se stvarno organizujemo da formiramo neko udruzenje, pogledacu ovih dana kako to stoji pravno (zakonski) pa da vidimo sta se tu moze uraditi, siguran sam da ima masa ljudi koji bi zeleli da uvezu neki instrument ili opremu ali da su im carine od 30% previsoke naravno ovde pricam o obicnim smrtnicima... Ako ko zna vise o ovim stvarima molio bi ga da podeli to sa nama!!!
Pozdrav,Coca!!!

Pozdrav,Coca!!!

- Dersu Uzala
Kako u Hrvatskoj ne placaju carinu na muzicke instrumente a u Srbiji da?
eeeeeeee zato sto smo mi bolji!Dersu Uzala wrote:Kako u Hrvatskoj ne placaju carinu na muzicke instrumente a u Srbiji da?
ovde ako se ne varam ljudima koji su u nekakvom udruzenju muzicara tu cifru spustaju na 1%
zato što je ono "lijepa njihova" a ovo je "jadna naša"Dersu Uzala wrote:Kako u Hrvatskoj ne placaju carinu na muzicke instrumente a u Srbiji da?

Ako se oprema nabavi preko udruzenja onda je vlasnistvo udruzenja.
U slucaju da treba da predje u vlasnistvo fizickog lica placa se sva razlika nastala olaksicama.
Ima tu dosta caka,udruzenje treba da ima i sediste,statut i milion drugih stvari.NIje bas tako prosto.
U slucaju da treba da predje u vlasnistvo fizickog lica placa se sva razlika nastala olaksicama.
Ima tu dosta caka,udruzenje treba da ima i sediste,statut i milion drugih stvari.NIje bas tako prosto.
- Hillybilly
Osnivacku skupstinu i redovne sastanke clanstva!vlobrk wrote:...Ima tu dosta caka,udruzenje treba da ima i sediste,statut i milion drugih stvari.NIje bas tako prosto.
i predsednika! ako nema fotelju onda sve dzaba!
Tako nesto.Osnivacku skupstinu i redovne sastanke clanstva!
I .......osnova li neko to udruzenje?
Redovne skupstine i sastav UO su formalan stvar.
Bio sam clan drustva za zastitu zivotinja cije je UO sadrzao 9 ljudi i nikada nije bilo kvoruma za bilo kakvo zasedanje.
Najvece dostignuce je bila proslava godisnjice udruzenja. Dovoljan razlog da vise ne budem clan istog.
U principu,
nase udruzenje bi se vodilo kao neprofitabilna organizacija, imali bismo PIB, ziro racun, odredjene clanove i statut u kome bi bile definisane neke pravne finese...
Verujem da nas niko ne bi kontrolisao koju opremu imamo i gde je, ali godisnji promet ne bi sme da predje odredjenu svotu novca zbog onoga " neprofitabilno".
Bio sam clan drustva za zastitu zivotinja cije je UO sadrzao 9 ljudi i nikada nije bilo kvoruma za bilo kakvo zasedanje.
Najvece dostignuce je bila proslava godisnjice udruzenja. Dovoljan razlog da vise ne budem clan istog.
U principu,
nase udruzenje bi se vodilo kao neprofitabilna organizacija, imali bismo PIB, ziro racun, odredjene clanove i statut u kome bi bile definisane neke pravne finese...
Verujem da nas niko ne bi kontrolisao koju opremu imamo i gde je, ali godisnji promet ne bi sme da predje odredjenu svotu novca zbog onoga " neprofitabilno".