Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
xspaceman

Re: Oprema Koju Imate

Post by xspaceman » 07 Jun 2010, 20:51

majtimika wrote:pa verovatno vredi, ali za nekog ko zeli da ga ponekad koristi za malo drugaciji zvuk, ali za nekoga ko bi hteo da koristi ovo kao jedinu dilej pedalu nikako. ne zvuci uopste nesto posebno, po meni nema ni traga tog analognog zvuka, i jako sjebava ton. e da i jako mi je sustao u efect loop-u na piviju. dok sa druge strane behringer vintage time machine koi sam uzeo nov za 45 eura radi posao perfektno.

just my 2 cents
:1:

Hillybilly

Post by Hillybilly » 07 Jun 2010, 20:55

guv'nor wrote:Sada možemo i iz prve ruke da dobijemo neko grubo poređenje, šta su uspeli da zarobe u RE20, a šta ne. :D
Na moje iznenenadjenje tonski je identican kao Re-201! Radi savrseno osim dve stvari koje su mi odma' zasmetale.
Prvo, dosta susti, i kad je ukljucena i kad je iskljucena. Osim toga, kad je efekat iskljucen poprilicno je tone killer sto za tu lovu ovi bossovci nikako nisu smeli da dozvole :grummel_2: .
Ako bi ocenjivao 1-10, IMHO, dobija 8! Novu je nikad nebi platio kliko kosta po radnjama. Ovako polovna za 100 evara, vredi svaku paru! :ziveli:
Ostaje samo da je probam u akciji, pa vidimo se na nekom narednom dzemovanju!

Kill surf city

Post by Kill surf city » 07 Jun 2010, 21:49

Imao sam re 20 godinu, dve...osim sto je tone sucker, skida i visoke ako kacite fuzz/od i sl. ispred, i pri tom ne mislim na ponavljanja :lol: . Ko ima pedalu, moze da proveri i sam : ukljucite prljavu pedalu pre re 20, ukljucite re 20 i spustite echo level ili kako se vec zvase kontrola ( da se ne cuje eho ).Malo przite tako, pa onda iskljucite re 20. Ne treba biti ne znam kakav strucnjak da bi se cula razlika. :wink:

Jos jedna stvar, omiljeni trik sa starih trakasa - samooscilacija - je totalni digitalni fail :D tj. kad krene u vristeci feedback, jasno se cuje da je digitalija.

Mada, nije bez razloga popularna medju svetskim muzicarima koji sviraju live svako vece, pogledajte pedalbordove, svaki drugi bend je ima. A vidim da nekima ovde nije dovoljno dobra. :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 07 Jun 2010, 22:05

Mozda je samo neki trip ali ja sve vise verujem da su sve nove boss pedale sranje... :?

Npr. imao sam GE-7 par godina i onda probao 6. Jos uvek ne mogu da verujem da te pedale imaju veze jedna sa drugom. Da ne pricam o chorusima i delayevima...
Kad bolje razmislim, mogu da izbrojim na jednoj saci bossove pedale koje bih voleo da imam i ni jedna od njih se vise ne proizvodi.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 07 Jun 2010, 22:17

Image

Pa to je to drugari. Sad ovo ocheka pedalboard koji je u fazi projektovanja, pravicu ga sa tjaletom od medijapana, na dno stavljam debeli sundjer i sechem ga u obliku pedala, mada moram josh malo da razmislim kako ce da stoje...verovatno ce VOX ici posle BAd Horsie-a haha ali nece biti stalno(jedach je visokih, ali je pedala toliko kul da ne marim ni malo za to) u lancu toj blejace n apedalboard-u pa cu ga metati u lanac u numeri u kojoj mi zatreba jelte...tezhak je tipa 100 gr haha nije neka poteshkoca vuci ga stalno.

guv'nor

Post by guv'nor » 08 Jun 2010, 00:01

Hillybilly wrote:
guv'nor wrote:Sada možemo i iz prve ruke da dobijemo neko grubo poređenje, šta su uspeli da zarobe u RE20, a šta ne. :D
Na moje iznenenadjenje tonski je identican kao Re-201! Radi savrseno osim dve stvari koje su mi odma' zasmetale.
Prvo, dosta susti, i kad je ukljucena i kad je iskljucena. Osim toga, kad je efekat iskljucen poprilicno je tone killer sto za tu lovu ovi bossovci nikako nisu smeli da dozvole :grummel_2: .
Ako bi ocenjivao 1-10, IMHO, dobija 8! Novu je nikad nebi platio kliko kosta po radnjama. Ovako polovna za 100 evara, vredi svaku paru! :ziveli:
Ostaje samo da je probam u akciji, pa vidimo se na nekom narednom dzemovanju!
Hvala! :ziveli: Ako je tako, onda se isplati napraviti jedan looper box-ić (mxr kućište, 4 ulaza i jedan switch :mrgreen: ) i svi problemi rešeni. :D

Hillybilly

Post by Hillybilly » 08 Jun 2010, 00:09

Pa isplati se, mada ko ga j... i RE-201 se s' oprostenjem, pokenja po tonu, pa ovome nemam mnogo sta zameriti!
Kill surf city wrote:os jedna stvar, omiljeni trik sa starih trakasa - samooscilacija - je totalni digitalni fail tj. kad krene u vristeci feedback, jasno se cuje da je digitalija.
Nikad nisam razumeo te samooscilacije, kome to jos treba? Nesto bas i nemam nameru da se bavim zvucnim efektima za SF film iz 1953 god. A i sav se najezim kad slucajno neki echo poteram u samooscilovanje! Mada sam primetio da ljudi vole da vrte dugmice na pedalicama, k'o decica, dok samoosciluju! ::ranting::

dweezil

Post by dweezil » 08 Jun 2010, 00:18

ma samooscilacije su super kad si na certu i ono veliko ozvuchenje, a ti kao Yngwie nekad, sagnes se i poteras echo da luduje i posle prvih pet redova imaju vrtoglavice mesecima. :)

rock action

Post by rock action » 08 Jun 2010, 02:12

imam jedno pitanje:

kad sam pre dve-tri nedelje hteo da ukljucim gitaru na oba pojacala, cim sam vezao/ubacio input u drugo pojacalo, culo se brujanje/zujanje iz oba pojacala.

nije do pedalboarda, jer se ista stvar desi kada outpute vucem i iz bilo koje pedale sa dva outputa (boss rv3, line6 dl4, whammy xp100, boss re20). pojacala su bila vezana na istu fazu. rade najnormalnije oba pojacala kada se gitara ukljuci "solo" u bilo koje pojacalo. sta moze da bude u pitanju?

ne mogu da se setim da li sam istu stvar uradio sa samo jednom gitarom ili na nekoliko njih, no, u slucaju da da je samo jedna gitara/komad bio u pitanju, da li moze da ima veze sa gitarom?

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 08 Jun 2010, 02:53

Liči mi na ground loop.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 08 Jun 2010, 08:14

ssmc wrote:Liči mi na ground loop.
:1:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 08 Jun 2010, 08:18

A mislim i da znam zašto.....onako skraćeno rečeno spajaš masu jednog i drugog pojačala preko gitare/pedale i tako zatvaraš el. kolo.Obično kada se ima masa,gleda je da bude i jednoj tački baš zbog takvih pojava.

rock action

Post by rock action » 08 Jun 2010, 11:25

kako da resim to?

guv'nor

Post by guv'nor » 08 Jun 2010, 15:15

Kako si ih povezivao sada?
rock action wrote: jer se ista stvar desi kada outpute vucem i iz bilo koje pedale sa dva outputa (boss rv3, line6 dl4, whammy xp100, boss re20)
Da li uvek iz neke pedale sa dva izlaza, ili si probao na kraju lanca sa Y konektorom, ili možda preko pojačala (gitara je npr u bright ulazu, a ti iz normal ulaza tog pojačala sprovedeš kabl u neki ulaz tog drugog pojačala)?

Ne znam da li sam ovo poslednje dobro objasnio, ali možeš da vidiš ovde kako Ford povezuje dva pojačala samo preko inputa istih.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 08 Jun 2010, 16:14

Cortex wrote:Sad ovo ocheka pedalboard koji je u fazi projektovanja, pravicu ga sa tjaletom od medijapana, na dno stavljam debeli sundjer i sechem ga u obliku pedala
Ali bukvalno ovako i ja planiram bord da uradim :ziveli:

Post Reply