Les Paul je Lomljiv?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Les Paul je Lomljiv?
E to bi bilo bas korisno...
Sta mislite, kakvog efekta bi imala Crna Yamaha Pacifica 112 sa belim pickguardom?
Sta mislite, kakvog efekta bi imala Crna Yamaha Pacifica 112 sa belim pickguardom?
Malo kasnim al cuj to gitara lomljiva pa neces se sankati na njoj ja imam gitaru stara oko 40 godina moj deda je kupio jos je i moj stari na njoj sviro svira i sada a sviram i ja a imam brata rodjenog koji ima 6 godina i cesto izigrava hendrixa pa lupa gitaru i skace po njoj pa nije puka do nedavno je samo malo napukla i vrat malo otiso popustio treba ga dotegnut ali sve ostalo u redu a to da puca vrat se ne dogadja cesto jedino ako stanes na vrat gitare jos ova gitara je x puta pala sa kreveta , stalka... sada je na restauraciji kad bude gotaova boslacu slike. 

Kaze sve je u redu samo je "malo napukla" i na restauraciji
Do jaja...

Do jaja...
Na restauraciji je zbog boje malo je lak otiso dotrajo pa je zato na restauraciji bila ju u boji drveta a sada ce biti crvena i poslje restauracije ko je udari ,zapne ,baci i slicno otkinu cu mu ruku, a to je i stari rekao.
Znaci ko je osteti ostaje bez obe ruke.
Znaci ko je osteti ostaje bez obe ruke.
Imash Les Paula ili ???

Funkomat wrote:ve je u redu samo je "malo napukla" i na restauraciji![]()
Do jaja...

i Les Paul sa metalnim vratom bi se iskrivio i polomio da se deca sankaju na njemu i drobe mu vrat svojim guzicama...stoga: svaka gitara je lomljiva ako je ne pazite i ne cuvate.....
Ma pojenta cele ove price je u tome da je trooper zamenio les pola i poluakusticnu gitaru
Da znam smo ocu da kazem da gitare nisu bas toliko osetljive a svaka gitara je lomljiva daj je meni pa cu da ti dokazem da i strato puca.
- Guitar_thrill
- MF veteran
Koliko ja znam,Les Paul cesce puca,jer kada padne sa stalka,ako padne na zadnju stranu,zbog tezine,puca gde se spajaju vrat i telo,ili gde je headstock,jer mu je headstock nekako povucen u nazad,a stratocasteru je headstock nazad ravan cini mi se...pogledaj obe gitare iz profila....
- upadljivo_tih__
jbg ovo bi bilo jednako pametno kao da sam ja otvorio temu o tome "zasto je na svaki Fender vrat one uzasno ruzne boje koze, koja se ne slaze sa bojom bodija obicno" i "Strato je vise zenski u izgledu nego LP" al necu to da radim.
E sad, ako neko stvarno zbog lomljivosti nebi kupio LP onda neznam sto tome nekome da kazem... jbg nece valjda da se bije nego da svira sta znam...
drugo, imam neku gitaru tesku kao kamen, i mnogo bi vise volio da je lomljiva kao akusticna od sperploce trula i sta ja znam, al da mi nije toliko teska.
Vjerovatno ljubitelji strata koji su u strato zaljubljeni samo zato sto je "popularniji" prE(pisalo je v: edit)idjaju da to sto je lp supalj i od mahagonije ima i neke svoje prednosti nad stratima...i to ne zanemarljive, o kojima bi trebalo otvoriti temu, i pametnije bi bilo o tome otvoriti temu, zar ne>
E sad, ako neko stvarno zbog lomljivosti nebi kupio LP onda neznam sto tome nekome da kazem... jbg nece valjda da se bije nego da svira sta znam...
drugo, imam neku gitaru tesku kao kamen, i mnogo bi vise volio da je lomljiva kao akusticna od sperploce trula i sta ja znam, al da mi nije toliko teska.
Vjerovatno ljubitelji strata koji su u strato zaljubljeni samo zato sto je "popularniji" prE(pisalo je v: edit)idjaju da to sto je lp supalj i od mahagonije ima i neke svoje prednosti nad stratima...i to ne zanemarljive, o kojima bi trebalo otvoriti temu, i pametnije bi bilo o tome otvoriti temu, zar ne>
Last edited by upadljivo_tih__ on 19 Jan 2008, 14:55, edited 1 time in total.
- Rocket Roll
Ćao! Ta "nova tema" je ->ovde<-, a u ovoj, čisto jedna kratka napomena - Les Paul jeste od mahagonija i ima neke "razlike" u odnosi na Strat ("teži", "puniji" ton, lakši je za sviranje), ali da li su to "prednosti" zavisi od toga s kim pričaš (sto gitarista - sto mišljenja).upadljivo_tih__ wrote:...prvidjaju da to sto je lp supalj i od mahagonije ima i neke svoje prednosti nad stratima...
No, Les Paulovi su vrlo retko "šuplji". Ima takvih modela, ali to nije često i nije tradicionalno. U poslednje su vreme šuplji modeli češći (mahagoni je sve skuplji), ali i dalje se o Les Paulovima misli kao o "solidbody", teškim gitarama.
- upadljivo_tih__
E pa u vezi ovoga da su rijtko suplji: izgleda sam bio krivo informisan, hvala na informaciji. Moze li se u solid body gitaru ugraditi Floyd ? Ako moze, zasto nisam nikad vidio LP sa floydom i tremolom? Dali zato sto "nema mesta za to od elektronike" ili zbog cega vec? Pitam, neznam, pa pitam. Znaci mahagonija je tesko drvo, to oces da kazes?Rocket Roll wrote:Ćao! Ta "nova tema" je ->ovde<-, a u ovoj, čisto jedna kratka napomena - Les Paul jeste od mahagonija i ima neke "razlike" u odnosi na Strat ("teži", "puniji" ton, lakši je za sviranje), ali da li su to "prednosti" zavisi od toga s kim pričaš (sto gitarista - sto mišljenja).upadljivo_tih__ wrote:...prvidjaju da to sto je lp supalj i od mahagonije ima i neke svoje prednosti nad stratima...
No, Les Paulovi su vrlo retko "šuplji". Ima takvih modela, ali to nije često i nije tradicionalno. U poslednje su vreme šuplji modeli češći (mahagoni je sve skuplji), ali i dalje se o Les Paulovima misli kao o "solidbody", teškim gitarama.
- upadljivo_tih__
Dobro jeste offtopic je. Tema se ne zove "razgovor o gitarama" nego neki klanovi, tako da, nije to to....
- Rocket Roll
Yes... and no. Odgovorio sam ti, relativno detaljno, ->ovde<-.upadljivo_tih__ wrote:Moze li se u solid body gitaru ugraditi Floyd ?
Mnoooogo bušenja. Stvarno mnoooogo. Bigsby je daleko tradicionalnije (i daleko elegantnije!) rešenje na Les Paulovima - može da se montira i da se skine uz minimalna oštećenja gitare, tako da Les Paul neće izgubiti preprodajnu vrednost. A to je - na skupim gitarama kakav je Les Paul - vrlo bitno.upadljivo_tih__ wrote:Ako moze, zasto nisam nikad vidio LP sa floydom i tremolom? Dali zato sto "nema mesta za to od elektronike" ili zbog cega vec?

Jeste. Jedno od najtežih vrsta drveta od kojih se rade gitare. Teško, teško, teško.upadljivo_tih__ wrote:Znaci mahagonija je tesko drvo, to oces da kazes?
- upadljivo_tih__
aha, evo prvi dan na forum i vec naucih ponesto.
Znaci tesko i tesko se nabavlja...
kako si napisao ovim slovima elegantnim ovo za eleganciju
, znaci volis lp ipak, ako nista bar zbog izgleda. E jbg. ja ga nikad nisam ni probao, al kad vidim kako izgledaju neke serije....uf..gospodski. Valjda zbog tog izgelda treba zaboravit na to sto je krt i tezak
A o zvuku...o tome da ne pricamo posto je to subjektivno. Al jbg volimo svi harmonike, a ti reci dal to sto je tako izradjen od tog drveta i sto je vrat takav (dal je iz jednog dijela sav?) ima veze kakve sa harmonicima? U smislu da se izrazitije cuju itd? Ako imas vremena nesto o tome, jer bas me zanima kakve veze ta izrada ima sa tim. Naravno, ne treba nesto preopsirno
nemoj se mucis.
Pogledacu sad, kad sam otvorio stranu jutros cini mi se da nije bilo novih postova ovih sto stavih juce. Tj jedan post sam stavio. Hvala.
Znaci tesko i tesko se nabavlja...
kako si napisao ovim slovima elegantnim ovo za eleganciju

Pogledacu sad, kad sam otvorio stranu jutros cini mi se da nije bilo novih postova ovih sto stavih juce. Tj jedan post sam stavio. Hvala.