Pomoc oko kupovine!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Born_Dead

Re: Pomoc oko kupovine!

Post by Born_Dead » 09 Jul 2010, 15:28

Reaper wrote:Bio sam u artistu i kazu da nemaju Behringera GMX212 niti bilo sta iz serije GMX... Lik je menjao kolegu i posto uopste ne radi u toj radnji nije znao da mi kaze kad ce ih dobiti... :( Inace, hvala rockozaurusu na predlogu! Sto se tice VOX-a, svidja mi se ali za to vec nemam para nazalost... :( Na kraju, mislim da cu ipak izabrati Vypyr i svirati na njemu neko vreme pa ako mi zaista bude smetao digitalno obradjen zvuk, prodacu ga i kupiti neko analogno. U sustini, za sad sviram kod kuce, a zelim da se igram sa podesavanjima da bi malo bolje upoznao efekte... Kad obavim kupovinu, javljam prve utiske! ^^
dobrodosao u moj svet,ja ga vec trazim dugo dugo... u mitrosu stize isporuka berhingera za nekih 15ak dana(ako ne lazu opet) ako se ne zuris sacekaj pa vidi,mada znam po sebi da ne mogu da cekam a kenjam drugima xD :lol: javi utiske,elem peavey je drugi izbor kada nema berhignera definitvno! :cao:

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 09 Jul 2010, 17:24

ognjen93 wrote:Gledaj takve efekte moze da dobije sa zuma 505 koji ce da kupi na oglasima za 2 zvake.....
pa taj zum 505 je valjda nesto najgore sto je zum napravio.ne bih ga uzeo ni da mi ga za dzaba daju.ako vec uzimas tog berindzera strpi se malo i uzmi neki malo pristojniji procesor iz rpx50 klase(imas ih u oglasima,ne proizvode vise nove).prilicno su izdrzljivi i bice odlicni za tvoje potrebe,a te zumove 505 i ekipu zaobidji u sirokom luku..veruj mi ne treba ti to,a i ne prodaju se za 20eura zato sto su toliko dobri.znaci nesto sto bi ja uzeo
yamaha pacifika,berindzer koji je predlagan na prvoj strani i ako hoces odma neku pedalu moj ti je predlog gdi 21,ako hoces procesor rp250 ili rp255.pa ti sad javi sta si kupio..

Born_Dead

Post by Born_Dead » 09 Jul 2010, 17:51

ako hoce procesor behringer v-amp 2,ili cak 3...

ognjen93

Post by ognjen93 » 09 Jul 2010, 18:43

Born_Dead wrote:ako hoce procesor behringer v-amp 2,ili cak 3...
Ma i majcu Behringer, nemojmo preterivati, nije sve od Behringera tako dobro..........
Mada nije toliko los V-amp, utisak koji sam stekao tokom 5 minuta slusajuci ga

ognjen93

Post by ognjen93 » 09 Jul 2010, 18:46

Solomon wrote:
ognjen93 wrote:1. Lipa je skoro tonski mrtvo drvo, zznaci skoro sva zavisi od magneta,
zasto je onda bongo od lipe ako je mrtvo drvo, i jos 2.5k evrica :D http://www.thomann.de/gb/music_man_bong ... ack_02.htm

SKORO!!!!!
Aj sad, s jedne strane najraznovrsnije.......
S druge strane nema nicega po cemu se posebno izdvaja, sto neke ljude jaaaako nervira.....
Ali opet ako hoces gitaru koja moze da svira sve i svasta a da to zvuci pristojno uzimas ili Lipu ili Alder......
Pre nego jasen ili mahagoni

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 09 Jul 2010, 18:49

znaci ti tvrdis da je basswood kvalitetnije drvo nego mahagoni?

ognjen93

Post by ognjen93 » 09 Jul 2010, 18:53

dimmu wrote:znaci ti tvrdis da je basswood kvalitetnije drvo nego mahagoni?
Neeeeee
Nego je raznolikija......
Bolji sustain, fino naglasen bas, meni najlepse drvo za gitaru...................

rockozaurus

Post by rockozaurus » 09 Jul 2010, 20:48

Jadan stari Les Paul, sada se prevrce u grobu i govori sam sebi:"Majko, kolk'o sam glup!Celog zivota koristim mahagoni za svoje gitare...Ko zna gde bih stigao da sam koristio lipu?!"
:mrgreen:

I sta ste zapeli;Behringer pa Behringer..!U ovom slucaju i Vyper i Spider su mnogo bolji izbor.Behringer je amaterska firma u svakom pogledu.Kazite mi jednu poznatu grupu ili gitaristu koji koristi nesto od njihove opreme.Peace brothers! :ziveli:

Haralampije

Post by Haralampije » 09 Jul 2010, 21:47

dimmu wrote:znaci ti tvrdis da je basswood kvalitetnije drvo nego mahagoni?
Nije svaki mahagoni prvoklasan(i on zavrsava u sperploci. :lol: ,a i danasnji Les Paulovi,nisu od onog mahagonija,od kog su gradjeni pedesetih i sezdesetih ),kao sto ni svaki basswood nije krs.Isto je i sa jasenom i sa javorom i sa jovom.Svako drvo se deli u klase,od krsa do one najvise.

Jbg,da te poznate grupe i gitaristi imaju primanja kakva su kod prosecnog gitarosa i rekreativnog muzikanta u Srbiji,ili u visini dzeparca kakvog imaju ovdasnji klinci,tetovirali bi oni tog behringera na celo.

eg303

Post by eg303 » 09 Jul 2010, 22:08

eg303 wrote:Tek da se vidi da nisam usamljen u oceni da je Vypyr ipak nešto posebno:
[youtube]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/VG-y0qbh-go&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/VG-y0qbh-go&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/youtube]
P.S. Za one koji su učili ruski ili nemački, evo ko je bio u ovoj MIPA konkurenciji za najbolje kombo pojačalo u 2010:
1. Blackstar-HT-STAGE-60-Watt
2. Marshall Class 5
3. Peavey Vypyr 15
Paceri, gledaju šta ja kupim prethodne godine pa onda to izglasaju 8) ...

Reaper

Post by Reaper » 11 Jul 2010, 17:18

Born_Dead wrote:
Reaper wrote:Bio sam u artistu i kazu da nemaju Behringera GMX212 niti bilo sta iz serije GMX... Lik je menjao kolegu i posto uopste ne radi u toj radnji nije znao da mi kaze kad ce ih dobiti... :( Inace, hvala rockozaurusu na predlogu! Sto se tice VOX-a, svidja mi se ali za to vec nemam para nazalost... :( Na kraju, mislim da cu ipak izabrati Vypyr i svirati na njemu neko vreme pa ako mi zaista bude smetao digitalno obradjen zvuk, prodacu ga i kupiti neko analogno. U sustini, za sad sviram kod kuce, a zelim da se igram sa podesavanjima da bi malo bolje upoznao efekte... Kad obavim kupovinu, javljam prve utiske! ^^
dobrodosao u moj svet,ja ga vec trazim dugo dugo... u mitrosu stize isporuka berhingera za nekih 15ak dana(ako ne lazu opet) ako se ne zuris sacekaj pa vidi,mada znam po sebi da ne mogu da cekam a kenjam drugima xD :lol: javi utiske,elem peavey je drugi izbor kada nema berhignera definitvno! :cao:
Ma u sustini se ne zurim, ali svaki dan sve vise razmisljam i dvoumim se... Preispitavam se posto se nadam da cu za godinu, dve znacajnije napredovati nego sto sam do sada, tada cu verovatno zeleti da imam nesto bolje i jace (sto berhinger delimicno ispunjava s obzirom da je 60W), ali opet kad pogledam one stare lampase (fendere, pa cak i cajevce) koji jedu malu decu, nije mi svejedno... Msm da cu ipak uzeti Vypyra bas zbog stvari koje sam ranije naveo, pa sta mi bog da! :| Kako god, hvala na podrsci! :cao:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 11 Jul 2010, 20:25

behringer moze da bude ili 120w mono,ili 2x60 stereo xD sto u prevodu nemam pojma sta znaci,tj koja je razlika ali doobrooo... pa znas kako,onda gledaj da se ne prsis mnogoo,da ne pucas pare,da bi imao za nesto mnogo bolje u buducnosti,ja sam odustao,jer mi ovo moje malecko pojacalce i te kako moze da se drzi sa bubnjevima i to dobro,e jedino mi fali procesor,pa magnet,e onda neka hi gain lampa,ili bugera 6262 :mrgreen: ili peavey 6505,5150 ili slicno :mrgreen:

akillina

Post by akillina » 26 Jul 2010, 17:09

Pozdrav ljudi. Pise vam jedna devojka iz Panceva, koja je posle gomile muzike koju je otkrila i poslusala, dobila potrebu da kupi gitaru, i ako nista drugo, samo sve to izbaci iz svog sistema. E sad, posto sam vrlo limitirana u smislu novca (shtuuudent), trebao bi mi vas savet oko kupovine. U music centru prodaju jednu Apollo DHB1200 hollowbody semiakusticnu gitaru. Prelepa je, ali nisam je probala, jer ne znam da sviram pa me bilo sramota :( Volela bih vas pitati, da li je po vasem iskustvu ta gitara ok za kupovinu, da li cu za nju morati posle kupovine da potrosim duplo vise para na ispravljanje stvari itd. Procitala sam info o tome shta bi trebalo gledati pri kupovini, i to cu i pogledati, ali samo me interesuje da li mislite da je ta gitara okej i da li je dobra za pocetnike. Puno bi mi znacio sto brzi odgovor, jer sam je kao *rezervisala*, i rekla da ce je u naredna dva dana pokupiti. Puno Vas pozdravljam, i hvala sto postojite. Tu sam tek dva dana a puno sam naucila. Rock on!

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 26 Jul 2010, 17:26

Evo brz odgovor: :)
Dva clana foruma cini mi se imaju tu gitaru ili bar slicnu (RocketRoll i Kristijan), i pisali su da je dosta dobra...

Bolji odgovor ces dobiti ako se jave ili ih pitas privatnom porukom :D

Post Reply