Vox Jam VS. Fender Champion 600 VS. ...

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Pimpdude

Vox Jam VS. Fender Champion 600 VS. ...

Post by Pimpdude » 03 Sep 2010, 17:44

Pozdrav dragi forumasi,evo mene muci jedna dilema. Dosad sam uvek ovde nasao odgovor,posto ima puno ljudi koji znaju mnogo vise od mene pa se nadam da ce to biti i sada.Vidim da se vec pricalo o Fender Championu,ali sad meni treba da li bolje njega uzeti ili vox Jam? Da napomenem,vox jam je ono malo pojacalce sa softwerom pojacala i efekata. Kuci imam Fender frontmen 65r,ali posto od oktobra idem u Novi Sad na fax,treba mi nesto za vezbanje u stanu.... Gledao sam i one Voxove napravice sto se ubodu u gitaru,pa onda slusalice,ali mislim da je to totalni promasaj... Imao sam i ono pojacalce Marshallovo na baterije ali i to je uzas blagi...

A sto se tice izmedju ova dva... Volim dobar zvuk,ali volim i raznovrstan zvuk sto cu sigurno dobiti sa Vox jamom,a sad malo me je strah da ne puknem 150E za vox jam,a da ispadne totalno sranje... Stvarno neznam sta i kako...Uglavnom izdvojio bih do maximum svih maximuma 180E i ni euro vise posto i to mi je prilicno puno..

Hvala unapred svima,nadam se da nisam previse spamovao... :)

xspaceman

Re: Vox Jam VS. Fender Champion 600 VS. ...

Post by xspaceman » 03 Sep 2010, 19:23

ja bi definitivno uzeo ĐemVox! pogledao sam par minuta nekog demoa na njihovom sajtu i dopalo mi se! gomila ampova i pedalica u softveru, moze da se snima , đemuje...deluje kao zanimljiva naprava! baj d vej meni je taj mali fender k...c! :lol:
http://www.voxamps.com/jamvox/

Pimpdude

Post by Pimpdude » 03 Sep 2010, 20:47

Za sada vodi VOX :D Da vidimo jel ima neko za Fendera??? 8)

vlobrk

Post by vlobrk » 03 Sep 2010, 22:49

Totalni promasaj je uzeti JamVox.
Probao sam ga u SkyMusic i njesra totalno.Nema to veze sa zvukom i sa gitarskim pojacalom.Mora se prikaciti na komp a ako vec sedim ispred kompa sviracu preko nekih drugih programa.Najveci adut mu je to sto moze da izdvoji glas iz neke pesme ali to zvuci onako bzv,sta znam,nista posebno.Postoje programi koji to cak i bolje odrade.Ima tu dosta stvari i neke su odlicno odradjene ali mislim da je bacanje para jer si vezan za komp a to sve vec imas na kompjuteru.
To je nista drugo do procesor prikacen na kompjuter i kapiram da je neko vreme jako zanimljivo igrati se sa tim.Takodje i nista vise od toga.

Moj glas ide Champion-u i to ne samo protim Jam-a vec protiv bilo kog kucnog pojacala.Problem je sto nema Reverb.Super je to zvuk ali ako bi kacio procesor koji nema true-bypass onda je opet bacanje para.To pojacalce se uzima zbog clean-a i ako ti ga procesor pokvari cemu sve to.

Kazes raznovrstan zvuk,pa sta si koristio sa Frontman-om?Imas neku pedalu ili tako nesto?
Ako nemas mogao bi da uzmes nekog Rolanda sa efektima ili Vox-a u tom fazonu.Meni su Vox-ovi simpaticniji.
Eventualno Fender Frontman 10G ili 15G i jos neki procesor i gomila zvukova.

Ja imam 15R za kucnu zajebanciju i super je.U Mitrosu je oko 12000 + za ostatak para neki efekat i puna kapa.Ima i reverb ako neces nista da bodes u njega.

Za tu cenu mislim (ali nisam siguran) imas i Fender G DEC sto je surova sprava za zajebanciju.Probaj obavezno G DEC ako si u prilici.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Sep 2010, 01:49

Epiphone Valve Junior.

Pimpdude

Post by Pimpdude » 04 Sep 2010, 10:42

E sad sam jos vise zbunjen. Nisam ni znao da Champion nema reverb,prilican propust... A za ovog Dzema nisam bio siguran,a nemam prilike da dodjem u Sky da ga probam... Ove G deck nije to lose ovako na oko,idem za nedelju dana u NS pa cu da odem do mitrosa da vidim malo i probam... A sta kazete za Line 6 micro spider???

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 04 Sep 2010, 12:39

Peavey Vypyr 15

Image

Image

vlobrk

Post by vlobrk » 04 Sep 2010, 18:13

Ma super je to sve samo zavisi sta ti hoces.
Ako hoces igracku onda modeling pojacalo.Ako hoces zvuk onda nesto tipa Chapion 600,Valve Junior ili Vox AC4TV(mini ili 8 ).

Imaju sve ovo u Mitrosu pa mozes pogledati kada odes.Vidim na sajtu da imaju i VoxJam pa eto sve na gomili.

A sto ne koristis Frontamana koga vec imas?Ako imas gde da stavis Champion-a onda imas i Frontman-a.

Ovako ja vidim situaciju.Uzmes Jam i mnogo ti se svide zajebancije i ostalo.Onda pozelis da imas te efekte prikacene na svoje pojacalo i onda juris da ih kupis.
Bolje je da uzmes neko pojacalce za sto manje para a za ostatak kupis neki efekat koji mozes kasnije da ubodes u Frontman-a i tako imas taj zvuk i za neku probu ili nesto vece.Ako uzmes modeling pojacalo od 15W to je zvuk koji ne mozes da nosis sa sobom.Efekte mozes da ubodes u neko drugo pojacalo i uz malo podesavanja zvucace prilicno slicno.

Moja kombinacija u tvom slucaju bi bila Frontman 15R ili Pathfinder 15R + DigiTech RP90 ili tako nesto.
Imao sam Frontman-a 15R i RP90 i super je kombinacija.Daleko od toga da je vrhunski zvuk ali je svakako bolje od JamVox-a.
U svakom slucaju bolji je osecaj kada sam gazis Wah nego da ga gledas na ekranu.

Post Reply