A sto se morala tice, moralno je da se gitare prodaju po 7 puta vecoj ceni nego sto su troskovi... Ljudi pokusavaju (cesto) da provuku squiere sa promenjenim dekalom na headstocku kao fendere, arie kao custom gitare, pa bivaju provaljeni. Nisu im potrebni fender fejk gitare, sami su sebi dovoljni. Ove fejkove cak i nije preterano tesko uociti ako trazis i znas sta trazis (i opet dolazimo do toga da ko ne ume da provali fake Gibson, ne treba da ima taj isti gibson, jer jbg ne primecuje covek razliku izmedju usa i prc instrumenta, ni u zvuku ni u osecaju, pa mu je sasvim dovoljna kineska gitara). Vrat iz vise delova, losi inlayi na glavi, fretbord od pogresne vrste drveta, lose postavljeni potovi, truss rod cover, scarf joint, samo neki detalji... A u krajnjem slucaju, ako gitara stvarno tako dobro radi, da se ne moze provaliti razlika izmedju kineskog i americhanskog gibsona, onda i nije steta platiti bilo koju od dve 1k+$ (ili mozda 350$
Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- mislim_stvarno
Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija
Svi ti fejkovi izlaze iz velikih fabrika u kojima prave epije i ostale MIChina gitare, ali izlaze na zadnja vrata. Neki su falsifikati (gibsona), neki su skart (epiphona), tj neki mogu da se sviraju, neki su cist zajeb, tako da predpostavljam da je to ogromna kocka narucivati. Slazem se da je za 500, 600e bolje uzeti novog epija nego polovnog fejka koji je dosao iz iste fabrike, ako nista drugo miran si godinu dana sa garancijom, ali da je moguce naci ga za 300$ (mozda cak i evra ako ga je moguce probati)...
A sto se morala tice, moralno je da se gitare prodaju po 7 puta vecoj ceni nego sto su troskovi... Ljudi pokusavaju (cesto) da provuku squiere sa promenjenim dekalom na headstocku kao fendere, arie kao custom gitare, pa bivaju provaljeni. Nisu im potrebni fender fejk gitare, sami su sebi dovoljni. Ove fejkove cak i nije preterano tesko uociti ako trazis i znas sta trazis (i opet dolazimo do toga da ko ne ume da provali fake Gibson, ne treba da ima taj isti gibson, jer jbg ne primecuje covek razliku izmedju usa i prc instrumenta, ni u zvuku ni u osecaju, pa mu je sasvim dovoljna kineska gitara). Vrat iz vise delova, losi inlayi na glavi, fretbord od pogresne vrste drveta, lose postavljeni potovi, truss rod cover, scarf joint, samo neki detalji... A u krajnjem slucaju, ako gitara stvarno tako dobro radi, da se ne moze provaliti razlika izmedju kineskog i americhanskog gibsona, onda i nije steta platiti bilo koju od dve 1k+$ (ili mozda 350$
)
- Haralampije
Samo da dodam da je i na Gibsonu takodje vrat iz vise delova
- johnny_b_good
Ma znam samo da ne bih nikada uzeo fake gitaru a ni polovnu gitaru sa navedenog sajta a i ostalih sajtova.A Gibson LP ili Strat-a MIA cu kupiti kad tad
.Fake ne dolazi u obzir.
''Jednom recju sve''
''Jednom recju sve''
- mislim_stvarno
Ma, mislio sam na scarf joint ili vrat kao npr ibanez wizard2 iz 3 dela
(ovako nesto...
)
Znam da imaju kod pete ili na glavi neki komad vise
Btw, modovi bi mogli ovih nekoliko strana da prebace u ovu temu
(ovako nesto...
Znam da imaju kod pete ili na glavi neki komad vise
Btw, modovi bi mogli ovih nekoliko strana da prebace u ovu temu
- Haralampije
He,pitam se da li je ta tema bila otvorena s "casnim namerama u cilju preprodaje". 
@vlobrk
Nekad nesto kupim, nekad nesto prodam.
Nisam profesionalni ni trgovac, ni muzicar.
Svoj novac zaradjujem na treci nacin, koji je cini mi se, laksi i bolji od prethodna dva (uglavnom, cast izuzecima).
Tema mi je zanimljiva pa pisem. A citam i druge teme.
Nekad nesto kupim, nekad nesto prodam.
Nisam profesionalni ni trgovac, ni muzicar.
Svoj novac zaradjujem na treci nacin, koji je cini mi se, laksi i bolji od prethodna dva (uglavnom, cast izuzecima).
Tema mi je zanimljiva pa pisem. A citam i druge teme.
@Jagoda sve je to OK i nemoj pogresno da me kapiras.Mene zanimaju motivi i zasto se neko bavi iskljucivo komentarisanjem oglasa.
Hvala inace Kinezima jer mnogi od nas (ukljucijuci i mene) ne bi imali na cemu da sviraju.
Na sajtu koji inace ne treba da se zove KupujemProdajem nego ProdajemMenjam licno imam pozitivna iskustva sa prodavcima a losa sa kupcima.Uglavnom sam nesto kupovao a slabo sta uspeo da prodam.I to sto sam prodao otislo je jedva za 50% maloprodajne cene i uz 1000 poslatih SMS-ova.
Hvala inace Kinezima jer mnogi od nas (ukljucijuci i mene) ne bi imali na cemu da sviraju.
Na sajtu koji inace ne treba da se zove KupujemProdajem nego ProdajemMenjam licno imam pozitivna iskustva sa prodavcima a losa sa kupcima.Uglavnom sam nesto kupovao a slabo sta uspeo da prodam.I to sto sam prodao otislo je jedva za 50% maloprodajne cene i uz 1000 poslatih SMS-ova.
mada bi mogao komotno da se zove PodjebavamMenjamJerZaKifluNemam.com
Moj si idolmada bi mogao komotno da se zove PodjebavamMenjamJerZaKifluNemam.com
http://www.limundo.com/kupovina/Muzicki ... m-/1700675
Nije baš za ovu temu, ali sam se tako slatko nasmejao da sam morao to sa vama da podelim. Inače, da urnebes bude još veći, ovo uopšte nije truba, nego fligel horna, ali valjda je karakter (i duša) od presudnog značaja
Nije baš za ovu temu, ali sam se tako slatko nasmejao da sam morao to sa vama da podelim. Inače, da urnebes bude još veći, ovo uopšte nije truba, nego fligel horna, ali valjda je karakter (i duša) od presudnog značaja
- Hotstepper
Ja bih voleo da ovo ovoliko vredi, al ovaj ga pretera...
http://www.kupujemprodajem.com/squier-t ... ter_id=104
jel ovo vredi 160 evrića
nisam upucen u skvajer baj fender gitare 
jel ovo vredi 160 evrića
ako je to ova gitara:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/584 ... ster---RW/
onda i vredi, 2/3 cene nove, što i nije tako loše, zavisi samo u kakvom je stanju
onda i vredi, 2/3 cene nove, što i nije tako loše, zavisi samo u kakvom je stanju
za standarda plafon 150 eur...i to bi se jos razmislio!Wolf wrote:ako je to ova gitara: