CROSS ash Telecaster custom build for andrej]

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
lenbb

Re: CROSS ash Telecaster custom build for andrej]

Post by lenbb » 08 Oct 2010, 12:38

Baš mi je milo da da se neko i kod nas odluči na ovako nešto. :bravo: :bravo: :bravo:
Andrej svaka čast i želim ti da dobiješ instrument kakav si
zamislio. Mislim da si našao pravog majstora za to.
Nikola tebi želim mirnu ruku i puno sreće u izradi. :ziveli:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 08 Oct 2010, 12:58

Hvala kolega na lepim rečima, naročito ono majstor :ziveli:

Da ne ispadne da vraćam komplimente, ti već dobro znaš da ja redovno pratim tvoje radeve i koje je moje mišljenje o tome :D

Stanko

Post by Stanko » 08 Oct 2010, 16:52

Za izradu hardvera mislim da nije tako jednostavno. Sve ozbiljnije firme cuvaju "recept" za legure kao tajnu.
Ja sam zato dao 90e za gotoh bridge+tailpiece, ali bar sam miran po tom pitanju, izrada perfektna, izgleda neunistivo.
Isto vazi i za chivije, vidi se razlika iz aviona ;)

Dok obrada drveta rukom je druga prica ;)

kwiss

Post by kwiss » 08 Oct 2010, 17:34

Stanko-Davao sam i ja 200maraka za 4m kabla za zvucnike dok sam bio zaludjen sa hi-fi uredjajima,medjutim to mi je isto raidilo kao pleteni kablovi koje sam ja pravio.Mislim da oko kobilice.mosta nema neke nauke,dok civije ne bih ni pokusavao da pravim.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 08 Oct 2010, 23:41

Veri najs ! :ziveli: Ja bih tu zaboO jos i neki jag/jazz tremolo :hide:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 09 Oct 2010, 00:48

kwiss wrote:Ako moze bez provokacija :!: Ono sto sam uradio za mojih 50 godina ako budem video svrhu prezentovacu,ali to nije tema.Telekaster izradjen u radionici NikolaNis je postavljen kao tema,zasto jos jedan telekaster iz iste radionice da bude tema.Sta treba pomisliti :?: Reklama.
Daleko bilo da sam hteo da provociram,samo ne znam šta toliko novo može da se vidi i u drugim temama izrade gitare,ako tako posmatramo stvari :?

kwiss

Post by kwiss » 09 Oct 2010, 11:25

ssmc wrote:
kwiss wrote:Ako moze bez provokacija :!: Ono sto sam uradio za mojih 50 godina ako budem video svrhu prezentovacu,ali to nije tema.Telekaster izradjen u radionici NikolaNis je postavljen kao tema,zasto jos jedan telekaster iz iste radionice da bude tema.Sta treba pomisliti :?: Reklama.
Daleko bilo da sam hteo da provociram,samo ne znam šta toliko novo može da se vidi i u drugim temama izrade gitare,ako tako posmatramo stvari :?
Znam da citam a i nisam glup.Ja se bavim metalom i to nije neka majstorija,i divim se ljudima koji rade sa drvetom jer je to veca majstorija,tu nema greske i popravke,treba veliko strpljenje koliko vidim,NikolaNis to ima i vremenom ce biti sve bolji

andrej]

Post by andrej] » 09 Oct 2010, 21:28

Kill surf city wrote:Veri najs ! :ziveli: Ja bih tu zaboO jos i neki jag/jazz tremolo :hide:
greota, bushiti onako telo. a i gitare sa punim telom zvuce bolje.

nego, mislim da uzimam ovaj pickguard.
http://www.guitarfetish.com/Vintage-Tor ... p_843.html

bilo bi lepo kad biste izbacili jos par interesantnih izbora za pickguard, koji bi lezali na ovoj gitari. znaci, beli, pearl i crni su vec u razmatranju, mint green ne bi lezao. ima li neko neki kreativan predlog?

Stanko

Post by Stanko » 09 Oct 2010, 21:52

hromirani? :)

kwiss

Post by kwiss » 09 Oct 2010, 21:52

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 10 Oct 2010, 12:03

Andrej, dopada mi se jako ovaj Tortoiseshell pickguard koji si odabrao. Šta misliš da njega stavimo na providan beli finish? Evo, ovako malo zabelim lak i napravimo da se vide i dalje "šare" drveta i na to nabaciš pickguard Image

kwiss

Post by kwiss » 10 Oct 2010, 12:33

Sta je ono u pravcu druge zice

kwiss

Post by kwiss » 10 Oct 2010, 14:22

Hvala na odgovoru,jos me leva ruka dobro sluzi :D

andrej]

Post by andrej] » 10 Oct 2010, 17:06

NikolaNis wrote:Andrej, dopada mi se jako ovaj Tortoiseshell pickguard koji si odabrao. Šta misliš da njega stavimo na providan beli finish? Evo, ovako malo zabelim lak i napravimo da se vide i dalje "šare" drveta i na to nabaciš pickguard Image
ma kolko mi se svidjali beli telekasteri (omiljeni posle naturala, sonic blue je sledeci), natural (samo onako toplijih boja, kao u 2. postu) mi je definitivno favorit. ono, pravim savrsenu gitaru za sebe i to je boja iz moje glave. veliki uticaj - springsteenov esquire sa covera born to run (http://www.clevelandmagazine.com/Media/ ... e_0013.jpg), mada mi je onaj sa gorepomenute slike jos lepsi. i vrat da ne bude skroz bledunjav/siv, nego ta boja sa slike. a pickguard - ozbiljno sam razmisljao izmedju crnog, belog i tortoise. crn je klasika (mislim da moze i bolje), beli/pearl lepo zvuci u teoriji, al mi se ne svidja na slikama (http://u2.greensite.sk/images/group/edg ... tural2.jpg), a tortoise se cini kao bash prava stvar - ozivljava gitaru, razbija monotoniju.

evo zasto moj izbor:
Image

Image
Image
ovaj je od bora, istina, al to je ta fora,

i ovo mi je genijalno, al ne znam koliko je pametno da uopste pokusavamo to:
Image
zove se charcoal burst i verovatno se ili gitara maze garezom, ili se blago spali. to ne zvuci kao najbolja ideja ikad, istina. na ovu bi isao crni pickguard, naravno. i - kako bismo regulisali vrat, jer je ovde rosewood, a mi bismo morali da smislimo kako cemo maple finishirati. tako da, ova ideja otpada.

Image
ovo mi je lep finish, mada je onaj sa 2. posta ipak nekako lepsi.

ovde ima dosta lepih telaca - japanaca, i nekoliko bash dobrih resenja za finish:
http://www.nymphusa.com/tele/fenderjapan_info.asp

Post Reply