Naši na Youtube-u...

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Solomon
Dimension 7

Re: Naši na Youtube-u...

Post by Solomon » 25 Oct 2010, 20:57

preamp ili interfejs ?

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 25 Oct 2010, 21:22

bilošta, samo da mogu malkice da se igram sa tonom basa, ili da makar izvlači dobar ton iz njega, a da ide u komp

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 25 Oct 2010, 22:18

trazi neki interfejs jeftiniji, npr line6 ux1 ili neki ovako fazon pogledaj po prodavnicama potrazi http://www.artistsystems.net/mex/artika ... &art=6401#

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 25 Oct 2010, 22:21

mislim da imam pobednika :ziveli:

gricko

Post by gricko » 25 Oct 2010, 23:34

ja sam pre za varijantu ux1/ux2.
ako ništa drugo, pravljen je za gitare i sl, pa je i prateći paket prema tome složen.

http://line6.com/podstudio/
http://www.artistsystems.net/mex/artika ... 1&art=2119
http://www.artistsystems.net/mex/artika ... 1&art=2120

ux1 ima jedan kanal, ux2 ima dva kanala. u prevodu - sa ux2 možeš ili da u isto vreme i sviraš i pevaš, ili da sviraš na dva odvojena kanala. u realnom vremenu. latency zanemarljiv.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 26 Oct 2010, 02:06

SteveHarr wrote:
Dersu Uzala wrote:Rekao je covek da svira gitaru godinama. Nije neki problem svirati bass kad sviras gitaru godinama. :bambi:
Prilično potcenjivački :D
Pa nije svirao gitaru prstima,da takvu kontrolu na bassu ima....
Taman posla. Pricam iz iskustva.

nnkvocka

Post by nnkvocka » 26 Oct 2010, 06:50

Provuci ga kroz neku pedalu koja...ne radi nista...da je neki EQ ili efekat kome mozes da skreses sve efekte da nema razlike sa klinom-cisto da signal prodje kroz neki preamp i onda u komp (ja koristim u zavisnosti od prilike Behringer EQ-postavljen na Flat, Behringer Compressor-e to pegla signal samo tako ili Boss Chorus ali sve smanjeno da se ne oseti chorus u opste). Posle ga snimi sa tim zvukom kakav god da je i onda ga prefarbaj GuitarRig-om ili AmpliTube-om. Tu ces moci bas da experimentises-menjas pojacala/kabinete/mikrofone bla bla bla...ma cudo! Uzeti neki UX123456789 zbog snimanja kod kuce i ostalih zajebancije se verovatno ne isplati, ali dobro, vole ljudi ponekad da caste same sebe :)

gricko

Post by gricko » 26 Oct 2010, 09:17

kapiram da ovo zahteva novu temu, pa nek se g. brojler... sorry, boyler [ ;) ], oseća slobodnim da postupi po svom nahođenju.

da.... behringer, pa guitar rig....
naravno.... pre toga kod babe u sremsku, da navari kablić što prebacuje veliki džek na mali džek, koji može da ubode u integrušu. skoro da neće da šušti, crkuće i klokoće. uopšte. latency? CPU load? ASIOforALL? hvala.

lepo se ubodem u sansamp, iz njega idem balansirano u UX2. gearbox/podfarm tera preset za RAT+SVT+810+RE20. ableton kupi na jedan kanal wet signal, na drugi dry, posle miksam kako hoću. 24/96. latency NE POSTOJI, CPU load 5% [sprava ima svoje DSP, sve se tu obavlja i digitalni, obrađeni signal kroz USB ide na hdd]. šum i cvrkut? ne postoji.
sav soft je legalan. puna podrška i redovan update.
takođe, ableton je krajnje kulturna firma. npr. - meni je uz ux2 je došao v.5, preuzeo free update, sad sam na v.8.2.5.
uz nove kupovine se dobija i pod farm 2, prilično cool soft. nije na nivou revalver-a ili amplitube3, ali je full ok.

18k din? 3 seta žica i odlazak sa mačkom [ili mačorom, da se sad ne diskriminišemo] u bioskop. i tinejdžer, ako malo mrdne prdaru, može to da zaradi za mesec dana.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 26 Oct 2010, 10:58

da, stvarno odosmo u offtopic..

nnkvocka

Post by nnkvocka » 26 Oct 2010, 13:09

Vuče bubo lenja, pocni da trazis posao :bambi:

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 26 Oct 2010, 13:40

ček, samo da ne upišem faks :mrgreen:
ili upadnem na budžet

nnkvocka

Post by nnkvocka » 26 Oct 2010, 17:21

Samo sam hteo da kazem da svaki amaterski rad moze da se poboljsa s obzirom da imamo kilo softvera na raspolaganju. Naravno da ce sa SansAmp-om, POD-om ili Hartke-ovim preampom biti zvuk od jaja do jaja, ali da li svako u svom domacinstvu ima para da sebi priusti taj luksuz? Za nekoga je 18k nista, za nekoga sve. Ja te pare imam, ali s obzirom da cu sve svoje klipove staviti na TouTube koji ce svaki snimak da ti razori zvucno i vizuelno...stvarno ne bih to radio. Poenta i jeste u samom PREAMP-u! Signal provucen kroz preamp ce dati daleko bolji signal za obradu koji ce biti podlezan svim softverima za obradu, da to ispadne "true". Ne moras da imas kasnjenja, niti suma (proveri svoje uticnice-uzemljenje!), niti zujanje (monitor sa katodnom cevi zraci) itd. Ako ces da snimas album, kad vec pucas silne pare, mozes da se otvoris za Preamp, to se po meni podrazumeva. Al' jbg, odosmo u offtopic, u raspravu bez kraja, u fičku maternu... Sve je stvar finansija, volje i iskustva.

stevalegro

Post by stevalegro » 08 Nov 2010, 21:10

Decko trti
http://www.youtube.com/user/slobadragovic#p/u
Sacuvaj Boze kako svira. Momak radi u mitrosu, kad sam ga prvi put cuo bilo me sramota sto trosim kiseonik.
Poslusajte sve pesme

SteveHarr

Post by SteveHarr » 08 Nov 2010, 21:40

stevalegro wrote:Decko trti
http://www.youtube.com/user/slobadragovic#p/u
Sacuvaj Boze kako svira. Momak radi u mitrosu, kad sam ga prvi put cuo bilo me sramota sto trosim kiseonik.
Poslusajte sve pesme
Pokid'o je.
Klavijaturista samo treba da skonta da je Jon Lord slicne solaze prodavao pre 40 godina :D

nnkvocka

Post by nnkvocka » 09 Nov 2010, 12:09

Svirka je fenomenalna, bas opustajuce i uzivajuce. (A sada da sve pokvarim) Nije to nista revolucionarno niti je tesko za odsvirati, ali u pitanju je autorski rad (valjda, ne znam) i deonice su fenomenalne! Momak zasluzuje sve pohvale

Post Reply