da to je jedan od komentara iz moje kubističke fazevertigo_beat wrote:Duane wrote:brate nemojte se ljutite, al kad cujem rec "shredder" kenja mi se... na takve tipove sam se lozio dok sam imao 10 godina a i to shred nekako prikazuje gitaru kao parce drveta koje ce neko sad da odvali od drndanja...
Kad sam ja imao 10 godina znalo se samo za Gerhard Schroedera.
Valjda sam ime dobro napisao, da me izvinu oni iz Bundestaga
Omiljeni gitaristi?
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Re: Omiljeni gitaristi?
- Dersu Uzala
Termin shredding je nastao iz termina woodshedding. Ovaj drugi se koristi vec decenijama (pocelo je medju jazz gitaristima) i otrpilike oznacava pojavu gde je lik koji nije prethodno bas vladao gitarom otisao u 'kolibu u sumi' iz koje nije izlazio dok nije naucio da svira 'kako dolikuje' (woodshed je u stvari radionica koju muskarci u familiji, ono zena, deca, kuca, okucnica i pas, dakle radionica pored kuce...poslednjih decenija tu radionicu je zamenila garaza pa otuda i pojam garazni bendovi).
Znaci tipicna upotreba nije bila 'a ti si shredder', vec 'o vidi ovoga, pao je woodshedding' (sto implicira da je zena doturala hranu u kolibu). Kasnije su novinari bastardizovali taj termin pa se danas nekako aplicira samo na odredjenu kategoriju djitrista/smaraca. Woodshedding prosto znaci da si otisao na neko vreme dok ne savladas instrument ili to cim god se bavis.
Znaci tipicna upotreba nije bila 'a ti si shredder', vec 'o vidi ovoga, pao je woodshedding' (sto implicira da je zena doturala hranu u kolibu). Kasnije su novinari bastardizovali taj termin pa se danas nekako aplicira samo na odredjenu kategoriju djitrista/smaraca. Woodshedding prosto znaci da si otisao na neko vreme dok ne savladas instrument ili to cim god se bavis.

Robert Fripp.
- Wild Child

Eric Galessl0e wrote:

1.Angus Young
2.Brian May
3.Slash
4.JImmy Page
Barem Po Meni
2.Brian May
3.Slash
4.JImmy Page
Barem Po Meni

Ja tek sada kapiram koliko je bilo hip od mene sto sam okacio Erika Gejlsa.
nonhip:

nonhip:

eo i ja da dodam moj chojs...necu da ih redjam po brojevim zato sto sve vrlo rado i cesto slusam:
andy timmons,ron thal (bumblefoot),eric johnson,paul gilbert,joe satriani,RM Tocak,brian patrick caroll (buckethead),wes borland (limp bizkit,black light burns), gary hoey (australijanac),shawn lane, tosin abasi (animals as leaders),jt bruce, shane gibson,devin towsend,paul waggoner, mattias ai eklundh, neil zaza, mike tremonti...
eto cisto da znate da ima drugih gitarista koji ne spadaju u toliko popularne a izuzetni su muzicari (mogu da se kladim da min 5 od ovih nikada niste culi)....
andy timmons,ron thal (bumblefoot),eric johnson,paul gilbert,joe satriani,RM Tocak,brian patrick caroll (buckethead),wes borland (limp bizkit,black light burns), gary hoey (australijanac),shawn lane, tosin abasi (animals as leaders),jt bruce, shane gibson,devin towsend,paul waggoner, mattias ai eklundh, neil zaza, mike tremonti...
eto cisto da znate da ima drugih gitarista koji ne spadaju u toliko popularne a izuzetni su muzicari (mogu da se kladim da min 5 od ovih nikada niste culi)....
džoni skvajr
kako taj tip kida gitaru...
kako taj tip kida gitaru...
- Dersu Uzala

- Wild Child
SistematikKromatikStatik

- Dersu Uzala
Zakiva, a? Ja b'to vrteo vascijeli dan domacim sluhistima.Wild Child wrote:SistematikKromatikStatik![]()