Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sinisake
The original one

Re: Oprema Koju Nemate

Post by sinisake » 19 Dec 2010, 14:26

za razliku od Classic 30 i slicnih gluposti
A, matori, snimicu ljuCki jedared to pojacalo, pa ces reci ''a kako dobar sound'', a neces ni znati da je Pivi. Samo cekaj... :P :ziveli:
Definitivno 2x12 100w ;) sa 2 zvucnika si duplo veci baja :mrgreen:
I duplo veci zvuk imas. :wink:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Dec 2010, 15:06

Snimi, ali bez ikakvih externih manipulisanja, bilo u vidu pedala, rack pizdarija ili VST plug-inova. Znaci gitara-PC30-mic-HDD.

Strat08

Post by Strat08 » 19 Dec 2010, 15:12

Dersu Uzala wrote:Za razliku od Classic 30 i slicnih gluposti
Nekome je pojačalo od 600 evra prestiž, a nekome glupost, a nekome je i tranzić od 300 evra prestiž, a nekome glupost. Neko skuplja za to pojačalo i po godinu dana, a nekome je to, ipak, glupost, nismo svi istih materijalnih mogućnosti, i naravno da bi svi volili da imamo opremu od 2k dolara, ali usled nedostatka istih te "Classic 30 i slične gluposti" su neki nivo koji se može ispratiti.

MUzzY

Post by MUzzY » 19 Dec 2010, 15:18

Stoji. Da li onda znaci da treba pricati kako je taj neki tranzistorac ustvari esktra pojacalo? Da ne ispadne da smo mi ovde neki hejteri koji su puni para i na sve gledaju s'visine? (ja prvi nemam 2k za amp koji ja hocu)

Strat08

Post by Strat08 » 19 Dec 2010, 15:25

MUzzY wrote:Stoji. Da li onda znaci da treba pricati kako je taj neki tranzistorac ustvari esktra pojacalo? Da ne ispadne da smo mi ovde neki hejteri koji su puni para i na sve gledaju s'visine? (ja prvi nemam 2k za amp koji ja hocu)
Naravno da ne, to nisam ni rekao, niti sam išao na tu kartu. Ne bi trebalo ni izlijetati sa stavom to su sve gluposti, jer stoji da to nisu visokobudzetne inveticije, pa samim tim "kol'ko para - toliko muzike", poenta je da koliko god to bile gluposti, ja za bolje para nemam i da imam razmislio bi koliko sam spreman da dam 1.500 - 2000 evra na pojačalo, meni Pivi radi posao, stvarno ne vidim što ga ljudi toliko ne cijene, razumijem ja da ima boljih, ali to bolje i košta više. :ziveli:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 19 Dec 2010, 15:28

Strat08 wrote:
MUzzY wrote:Stoji. Da li onda znaci da treba pricati kako je taj neki tranzistorac ustvari esktra pojacalo? Da ne ispadne da smo mi ovde neki hejteri koji su puni para i na sve gledaju s'visine? (ja prvi nemam 2k za amp koji ja hocu)
Naravno da ne, to nisam ni rekao, niti sam išao na tu kartu. Ne bi trebalo ni izlijetati sa stavom to su sve gluposti, jer stoji da to nisu visokobudzetne inveticije, pa samim tim "kol'ko para - toliko muzike", poenta je da koliko god to bile gluposti, ja za bolje para nemam i da imam razmislio bi koliko sam spreman da dam 1.500 - 2000 evra na pojačalo, meni Pivi radi posao, stvarno ne vidim što ga ljudi toliko ne cijene, razumijem ja da ima boljih, ali to bolje i košta više. :ziveli:
Za 600e ima mnooogo boljih pojacala od Peavey Classic-a, nije to malo para. A ne cene ga jer "friends don't let friends buy Peavey", to bar kazu ovi preko bare, koji su ipak spoiled by choice za te pare...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 19 Dec 2010, 15:36

Ima, Dr, ali polovnih. Ova ostala, a da valjaju, u tom cenovnom rangu, imaju, uglavnom, manje vati...

MUzzY

Post by MUzzY » 19 Dec 2010, 15:42

Strat08 wrote:
Definicija "radi posao" je ... jako siroka. Nadam se da me razumes? (ne pokusavam da flejmujem itd.)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 19 Dec 2010, 15:43

A, ti, Muzzy, cuti! :P Jedared si se, ne znajuci da je Pivi u pitanju, ''zajeb'o'' i rek'o da je dobar zvuk djitre, komentarisuci jedan moj klip. Doduse, jasno je da je to i zbog prstiju, je l'... :mrgreen: :lol: :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 19 Dec 2010, 16:11

MUzzY wrote:Al' cek bre, taj lonestar ima mnogo basa... kako sad ubiti tu sterilnost? :mrgreen:
:1: :lol: U pitanju su bili niski srednji, ako se dobro secam. :mrgreen:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 19 Dec 2010, 16:14

sinisake wrote:Ima, Dr, ali polovnih. Ova ostala, a da valjaju, u tom cenovnom rangu, imaju, uglavnom, manje vati...
Hm, maybe baby. Mada sam davno prestao da se interesujem za nova pojacala tog ranga, pogotovu kad ima ljudi koji za iste pare prave mnogo bolje. Koliko sam skapirao vecina Pecinih aNpova je sub-600, a on radi taj Vox/Ole Fender vibe. A opet i Tasa za slicne noFce moze da napravi nesto modernije. As I said, ima bolje :D

sinisake
The original one

Post by sinisake » 19 Dec 2010, 16:43

Dobro, pobediJo si - priznajem. :lol:

dweezil

Post by dweezil » 19 Dec 2010, 16:46

jbt @Dersu zivis odavno u USA, posecujes redovno sve NAMM-ove, sajmove i slicne manifestacije, probao si sve zivo pod kapom nebeskom i opet se drzis Mese ko pijan plota. :bambi:

a sto se tice pristojnog lampasha za oko 6 glava, evo nek mi nadje neko bilo gde i u oglasima neki moderan lampash za tu cijenu a da na njemu ne pise Peavey. Ja prvi se palim na Fender zvuk i sve i za tu lovu bi verovatno ispazario polovnog Super Reverba ili Twina, ali ne vole svi taj zvuk. Ok @Greenthumbe moze i da se naruci neko custom pojachalo ali i sam znas da je to posle mnogo teze zavaljati za IKAKVE pare ako se resis da prodajes. Evo sad da iam kinte i da jurim lampasa uzeo bi opet Classica ili Valve Kinga bez blama, to su odlicna i veoma potcenjena pojachala. U krajnjem slucaju ako juris neki custom zvuk izvadis mu pcb i ubacis neki svoj turretboard sa delovima, sklopis ono sto sam zelis, vec imas trafoe, kutiju, zvucnik i lampe.Al vecina ljudi ovde prica o zvuku i svemu a sviraju gajbi na Guitar Rig ili Line 6 guitar to comp interfejse. Evo svako ko je gajbi imao Peavey-a zna o cemu pricam. Ili recimo Crate-a.

nebojsak

Post by nebojsak » 19 Dec 2010, 17:08

dweezil wrote:Al vecina ljudi ovde prica o zvuku i svemu a sviraju gajbi na Guitar Rig ili Line 6 guitar to comp interfejse.
:1:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 19 Dec 2010, 17:22

sinisake wrote:Dobro, pobediJo si - priznajem. :lol:
Jeeeeeeej, aj vin!
Lm, sve se opet vrti oko toga da li neko hoce malo da svirucka pa malo da prodaje, ili tacno zna sta hoce od pojacala. Mada, nisam siguran da bi i bilo neke ogromne razlike u prodajnoj vrednosti izmedju polovnog P&K i P CL. Neam pojma, nekako mene su uvijek vise dojmili ti Fenderi npr. koliko videh Vintage Deluxe (40w) je 70-80e skuplji, al' opet stvar ukusa. Jbm li ga, kapiram da se ne razumemo, ali ne bih nikad postavio pitanje izmedju novog CL-a i polovnog Twina, Bassmana, JCM 800 i svasta sto upada u taj cenovni rang.

Post Reply