Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Mrav

Re: Oprema Koju Imate

Post by Mrav » 23 Dec 2010, 23:18

JEEEEEEEEEE ponovio sam se, novogodišnji praznici ovo ono :bravo:

Elem, o ovome neću trošiti mnogo reči, nisam je ni mnogo istestirao, ali svi znate šta je:

Image

Ali druga i retko viđena kupovina ovde je :

Image

Rocktron Banshee 2 Talking Box :metal:

Šta reći osim da je stvar i bolja nego što sam očekivao. Tek sat vremena danas otkrivam njene čari, ali mogu se proizvesti tonovi da se upiškite u gaćice :twisted:
Naravno moraću da provedem bar par nedelja usavršavajući upotrebu sprave, ima mnogo nijansi, finesa, mogućnosti koje treba istražiti i drago mi je što imam tako neobičan ali opet klasičan efekat koji je dao pečat mnogim sjajnim kompozicijama ^^ (oprostite, na ovoj tiradi, jako sam uzbuđen kupovinom :bow: )

Elem, moji utisci, izbor Banshee 2 naspram drugih (Dunlop Heil, Danelectro free speech). Free speech je posle gledanja review-a i podataka na netu, odbačen u startu kao nedovoljno kvalitetan, ipak to treba da izdrži svirku, pokrije dosta tonova, a ta sprava jednostavno deluje kao igračka u odnosu na ostale, mada sam je razmatrao zbog prilično niže cene.
Dunlop Talk Box je klasičnog dizajna, što znači da se umeće između glave pojačala i zvučnika, za pun setap traži 2 pojačala, pored razglasa naravno, a i u setapu sa jednim pojačalom, umeće se između glave i zvučnika, što povećava rizik da ćete spaliti nešto, za šta nisam dovoljno bogat :krstise:
Znači Dunlop u sebi ne sadrži predpojačalo ni pojačalo već koristi vaše pojačalo za tu funkciju.

Elem, Rocktron iako (bar preko) nešto skuplji od Dunlop-a radi na drugačijem principu i stavlja se ispred amp-a kao stompbox. Sadržai u sebi pored drajvera, pretpojačalo sa gain i tone kontrolama, power amp, čak i FX loop i izlaz od 8+ Ohm za direktno kačenje na gitarski cabinet. Naravno tu je i output potenciometar koji reguliše pojačavanje dolaznog signala kroz ugrađeni power amp.

Takođe poseduje 2 dodatna dugmića, jedan koji određuje da li će signal kada se aktivira Talk Box ići samo kroz cevku na mikrofon, ili će istovremeno propuštati i signal do vašeg omiljenog pojačala :) . To znači da na jednostavan način možete imati istovremeno zvuk talking box-a na razglasu i gitare kroz pojačalo i sve efekte koje imate. Pretty neat :ziveli:

Drugo dugmence reguliše FX loop, i određuje da li će efekat koji je tu umetnut raditi samo u modu Talk Box-a ili će biti aktivan i kada je signal pušten i ka pojačalu.

Ton koji se dobija je right on the money, kvalitet ugrađenog drajvera je sigurno na visokom nivou i može se dobiti onaj kristalni grleni out of phase zvuk koji čini ton većim i više "pretećim" od bilo kog wah-a :bambi:

I za kraj, posle samo malo igranja nešto jako kratko. Dobijanje vokalizacije nije baš jednostavno, jer traži sinhronizaciju onoga što svirate na gitari, dobru kontrolu usta i to u situaciji kad imate gumenu cevku u istima :lol: i tražiće dosta vežbe, najlakše je izvogovoriti nešto tipa engleskog HELLO, dok su konsonanti posebna priča, ali čini mi se da ćete razumeti na kraju ovog snimka šta je pisac hteo da kaže. Snimak je načinjen sa Talk Box i TonePort UX1, a korišćeni mikrofon je SM57, za koga mi je inače prodavac u Artistu rekao da je odličan izbor za Talk Box, i čini mi se da je u pravu. Sreća pa imam jedan od ranije :)

http://www.box.net/shared/ss59b96x98

Hotstepper

Post by Hotstepper » 23 Dec 2010, 23:34

:mrgreen:
sjajno! :ziveli:

Stanko

Post by Stanko » 23 Dec 2010, 23:36

Boles' :) cestitke, pa da snimis jos ponesto da cujemo :D

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 23 Dec 2010, 23:37

Eee srećno ih koristio!
Nano je super kupovina, a i ovaj talk box je carska sprava. Baš mi je drago da vidim da je neko odlučio za to da odvoji pare, meni je to uvek bila kul sprava, ali mi iz nekog razloga nikada nije palo na pamet da je kupim.
Svaka čast, samo cepaj! :metal:

Mrav

Post by Mrav » 24 Dec 2010, 00:14

+Hopkins+ wrote:Eee srećno ih koristio!
Nano je super kupovina, a i ovaj talk box je carska sprava. Baš mi je drago da vidim da je neko odlučio za to da odvoji pare, meni je to uvek bila kul sprava, ali mi iz nekog razloga nikada nije palo na pamet da je kupim.
Svaka čast, samo cepaj! :metal:
Hvala svima, snimke kako budem uvežbavao postaviću još neke verovatno. Jeste se teško odlučiti za ovo, prilična je investicija (uz Small Stone, mogao sam za pare koje sam danas dao neku lepu gitaricu da uzmem, fino pojačalce i sl.), ali mi se nekako iskristalisalo za šta će mi koristiti sve (osim nekih pesama koje planiram da skidam i kako bih to u autorskom radu iskoristio :) ), a pošto mi je prirodna osobina da budem drugačiji od mase (ne na silu, prosto sam specifičan po načinu kako radim neke stvari :D), i da eksperimentišem, na kraju su se zvezde poklopile :) . I naravno šta god da izustite kroz talk box zvučaće do jaja, npr. "devojčice skidajte gaćice" zvučalo bi bezobrazno i pank da kaže pevač kroz mikrofon, dok kroz Talk Box zvuči mnogo finije i ima šanse da vas poslušaju :P

P.S. Ko je izvalio šta kažem na kraju snimka? :kokice:

guv'nor

Post by guv'nor » 24 Dec 2010, 01:04

Mrav wrote:P.S. Ko je izvalio šta kažem na kraju snimka?
Dobro veče srećo! :wink:

A sada matori, zna se šta ti je činiti:

:metal: Samboru za kralja! :bow: :ziveli:
Extrmno dojajan efekat, meni je malo falilo da ga pre nekog vremena zemam, jedino me sprečilo to što je bio u pitanju Dunlop, a ta fora sa odvojenim pojačalima je malo... Pa, nedostižna trenutno. :bambi:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 24 Dec 2010, 01:16

Čestitam na kupovini! Drago mi je da si se odučio za SmallStone, videćeš da super radi... :) :ziveli:

I, 'ladno sam pogodio da je u pitanju talk box... :lol:

Mrav

Post by Mrav » 24 Dec 2010, 01:23

A neee matori, prvo nešto što nije tako ižvakano, i nije bilo na Borbi Bendova ^^

http://www.box.net/shared/ft0i9ajnpq

Još se treeba vežbati naravno, a i ne mogu sad da otpanjim sve kako bi trebalo da bih dobro snimio, ubiće me komšije :hide:

guv'nor

Post by guv'nor » 24 Dec 2010, 01:25

E jbga, stade mozak, Peter Frampton? :hide:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 24 Dec 2010, 01:38

Alice in Chains.

Nego, da, bilo bi dobro da odradis 'Do you feel (like I do).' Niko po meni nije jace odradio talk-box od gosn Fremptona, bas na toj stvari. Live. Sedamdes neke. H-a-v-a-r-i-j-a.

guv'nor

Post by guv'nor » 24 Dec 2010, 01:39

Dersu Uzala wrote:Alice in Chains.
:oops:

Mrav

Post by Mrav » 24 Dec 2010, 01:44

Dersu Uzala wrote:Alice in Chains.

Nego, da, bilo bi dobro da odradis 'Do you feel (like I do).' Niko po meni nije jace odradio talk-box od gosn Fremptona, bas na toj stvari. Live. Sedamdes neke. H-a-v-a-r-i-j-a.
:1: Ali nije lako, ipak on je jedan od najvećih majstora pomenute sprave, svakako težim i tome, on mi dođe kao reper gde sam :bow:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 24 Dec 2010, 09:29

Nije la-ga-no, ali nije ni tesko. Samo pevas ko FrEmpton. Pratis vokal. Na suvo. Degenerises usta dok pevas. Nema nekog efekta ako nema talk-box, ljudi te gledaju cudno. Moras da skapiras da su ti usta wah-wah. Dises ko zaba, otvaras usta ko zaba (it ain't pretty) ali se po uspesnom 'kreveljenju' curice degaciraju. :bambi:

Sad, serem i ja ko foka u mlazu, nikad to nisam prob'o. NIje da ne bi' volEo.

Haralampije

Post by Haralampije » 24 Dec 2010, 10:46

evo kul pesmice za tokboks...al skini i Hokingov deo... :D

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 24 Dec 2010, 11:49

Sta cu, starac.

Alo bre decurlijo, na parove razbrojs!!!

Ljubi vas Metuzalem. Malo mladji od mamuta, malo stariji od Dunava. Vrsnjak Deda Mraza.

Post Reply