Nisi i pravu. Zato što je to pravilo aukcije, i tako funkcioniše u celom svetu. Mi ne razumemo, jer nismo imali to, i sad kad imamo taj limundo i šta već, to polovično radi, tj nema sve opcije.Zlo wrote:Al' do jaja mi to sa aukcijom.Ako neće da proda ispod 400 zašto stavlja početnu 10.Zar minimalna cena ne treba da bude ona ispod koje nešto neću prodati?Znači da je početna postavljena da zajebava ljude il šta ?
A i ti brate koji si ispaljen na aukciji...Šta ti je?Ono je toliko kičasta gitara da bi me bilo blam da pred narodom sviram na njoj.![]()
![]()
![]()
Explorer bato.Gitara za muškarce .Gibson,Epiphone,Jackson,Hamer,Slamer,ESP,ltd .Ali explorer![]()
![]()
Početna cena nije tu da bi zajebavao ljude. Nego je to početna cena. A mimo toga možeš da namestiš najmanju moguću cenu ispod koje nećeš prihvatiti. Ta cena je tajna. I jednostavno kad se završi aukcija, najviši ponuđač ako nije premašio tu cenu, dobije generisanu poruku da nije dostigao minimalnu prihvatljivu cenu, i da nije dobio aikciju. I ako je aukcija počela od možda jednog dolara, a čovek ponudio 1000.
Zamisli da je početna cena ona najmanju koju bi on prihvatio. To bi značilo da svaka aukcija će biti preplaćena. Čovek traži jednu cenu, i to je početna, i sve preko je njemu do jaja, još bolja zarada. Složićeš se, to je malo nenormalno i glupo.
Džabe, to su pravila, i ne to ne funkcioniše tako. Ali opet, ti ne moraš da postaviš tu najmanju cenu koju prihvataš, i time se onda obavezuješ da ćeš prodati po kojoj god ceni da je dostigne.
Primer: Prodavao sam iphone u americi, početna cena 1 dolar. Najmanja koju prihvatam 250 dolara. Tel je prodat za 298. Toliku je cenu dostigao. Da je bilo ispod 250 ponuđač bi dobio poruku, da nije zadovoljio minimalnu cifru.
Jednostavno to su pravila, i tako funkcioniše ponuda akucije. To što ti misliš drugačije ili ti izgleda glupo i smešno je opet tvoja lična stvar. Ali za to su u pravu. Takav je sistem koji funkcioniše i takavi treba da bude. Pozdrav, odo sad, dosta sam kenjao....