Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Baba Slim
MF veteran

Re: Oprema Koju Imate

Post by Baba Slim » 12 Jan 2011, 23:29

Danas stigao nov iz radnje, i namontiran umesto V30:

Image

Tylere, ti kačiš sutra. :) :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 12 Jan 2011, 23:30

Cestitke jos jednom matori. :ziveli:

xspaceman

Post by xspaceman » 12 Jan 2011, 23:32

cestitke! :ziveli: a sto si menjavo vintage 30?

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 12 Jan 2011, 23:44

Funkomat wrote:Cestitke jos jednom matori. :ziveli:
Hvala puno brate, ali zaista. :ziveli: Ne samo na čestitkama, već posebno na nesebično poklonjenom vremenu i živcima za cimanje, i uporedne testove.
:ziveli: x 100, ali uživo, nadam se. :)
xspaceman wrote:cestitke! :ziveli: a sto si menjavo vintage 30?
Hvala :ziveli:

Menjao sam, jer kad smo Funkomat i ja prvi put upoređivali mog Carvina Vintage 16 njegovog Blues Junior-a onako, iz čiste znatiželje (a on je već bio zamenio stock zvučnik u Jr.-u sa G12H30), Carvin je zvučao jako kutijasto, i baš izraženo srednjasto (što i nije loše jer sigurno izlaziš u mixu, trika nema da te neko uguši). Majke mi, imao sam utisak kao da je zvučnik namontiran u kartonsku kutiju. Jednostavno je baš falilo low enda, pojačavao sam Bass eq na 8-9 da bi dobio koliko mi treba. Verovatno su ti nedostaci u velikoj meri zbog zaista malih dimenzija kutije u koje su pojačalo i zvučnik knap namontirani.

A onda smo spojili moje pojačalo na njegov zvučnik, i promena je bila neverovatna. Bas odličan, lepo prezentan zvuk, daleko prostorniji. Tada sam shvatio da moram menjati zvučnik ako hoću da izvučem još više iz svog pojačala... Sad samo preostaje da ga sviram koliko god mogu, da se zvučnik lepo razradi i da sve dođe na svoje mesto.

Funkomatovog Blues Jr. neću ni komentarisati jer ukratko - brutalno lep klin, da popizdiš jednostavno, koliko je lepa boja zvuka. I drajv mu je odličan takođe. Neverovatno glasno malo pojačalo. Jednostavno nemam reči da opišem kako je taj Blues Jr. klin lep, tako da neću dalje bezuspešno trošiti reči.
Last edited by Baba Slim on 12 Jan 2011, 23:57, edited 1 time in total.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 12 Jan 2011, 23:56

Nema na cemu matori. :ziveli: Bitno da si zadovoljan zvukom.
Zvucnik je sjajan, siguran sam da se neces pokajati i kao sto ti vec rekoh, jos vise ce ti se svideti kad se razradi.
Bassa ce sigurno biti neuporedivo vise a srednjih verovatno manje ali s obzirom da je samo pojacalo izuzetno midlasto (sto bi rekli) a i gitara ti je skroz u tom mid range fazonu... siguran sam da nece biti problema. :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 12 Jan 2011, 23:58

Funkomat wrote:... a i gitara ti je skroz u tom mid range fazonu...
Da ne kažemo, khm...khm... mutna? :lol:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 12 Jan 2011, 23:59

Jesi video kako sam se suzdrzao, a...? :D

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 13 Jan 2011, 00:05

Vrhunski, svaka čast :lol: :ziveli:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 13 Jan 2011, 01:04

izvinjavam se za offtopic ,posto je ovo najaktivnija tema, ali mi treba pomoc,naime idem po pojacalo.e sada posto nisam iz bg-a, i posto cu busoma,a u pitanju je peavey bandit,nije malo pojacalo ,ima 20kg onako solidnog gabarita,e ali to nije problem za dole za box,ali me strah da se nesto ne daj boze desi,pa me interesuje sta bi moglo da se desi? interesuje me prvi put kupujem novo pojacalo u radnji pa me interesuje kako se pakuje,da li je dovoljno sigurno, da li bi trebao ja da dodam nesto da ga jos bolje osiguram?

nebojsak

Post by nebojsak » 13 Jan 2011, 01:07

I da je lanpaš™, ne bi trebalo da bude problema da se preveze u delu za prtljag. Pošto je trandža, budi miran, neće mu ništa biti. Samo ga malo ušuškaj između ostalih torbi.

andrej]

Post by andrej] » 13 Jan 2011, 01:08

Born_Dead wrote:izvinjavam se za offtopic ,posto je ovo najaktivnija tema, ali mi treba pomoc,naime idem po pojacalo.e sada posto nisam iz bg-a, i posto cu busoma,a u pitanju je peavey bandit,nije malo pojacalo ,ima 20kg onako solidnog gabarita,e ali to nije problem za dole za box,ali me strah da se nesto ne daj boze desi,pa me interesuje sta bi moglo da se desi? interesuje me prvi put kupujem novo pojacalo u radnji pa me interesuje kako se pakuje,da li je dovoljno sigurno, da li bi trebao ja da dodam nesto da ga jos bolje osiguram?
tesko ces ga zajebati, posebno zato sto nije lampas. ako ti daju neku kutiju, super. nesto je usrano vreme u bg, ne bi bilo lose da ga ubacis barem u neku kesu, zbog moguce kishe... ono, do autobusa.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Jan 2011, 01:09

+ ko zna koliko je on km vec presao u tom pakovanju. Jos tih 500 do PG mu nece biti problem. :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 13 Jan 2011, 01:12

Pa, kapiram da svakako dobijaš njegovu pripadajuću kutiju.

Mislim da više treba da razmišljaš o preostaloj logistici, odn. kako ćeš to pojačalo preneti od radnje do buske, jer i sam znaš da pojačalo nije ni malo a ni lagano, i dodaj onda još i kutiju koja je dodatno kabasta i nezgodna za nošenje...

A možeš ga s*ebati verovatno samo ako ti ispadne sa trećeg sprata, ili niz stepenice duge 100m, što mislim da je mala verovatnoća da će se desiti. :)

Edit: pretekli me ljudi... :)

Born_Dead

Post by Born_Dead » 13 Jan 2011, 01:16

Funkomat wrote:+ ko zna koliko je on km vec presao u tom pakovanju. Jos tih 500 do PG mu nece biti problem. :)
ma 120km do jagodine,autoput nema truckanja i tako,plasilo me isto sto sam procitao da li je nemanjavelimirovic kako vec,ili neko drugi pisao,kako mu vozeci pojacalo kolima,razmotao zvucnik.
Posto je vece,bilo bi dobro ponesem jedan plasticni dzak :XD: jedino imam upalu misica,bolje receno celog tela,pocele pripreme,pa ce biti novo iskustvo ,sreca pa mi je prevoz ono bukvalno ko na slagalici,19od artista do crvenog krsta ,83 do bus stanice valjda ce biti sve ok.

nebojsak

Post by nebojsak » 13 Jan 2011, 01:18

Pa nemoj da si blesav, kupuješ pojačalo, ne grisine. Plati taksi 500-600 kinti od Artista do štajge, i doviđenja prijatno.

Post Reply