SHO izrada
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: SHO izrada
Lepo!
Jel to neki Muff?

- nikolic025
Uzeo sam delove i sve me je izaslo oko 500din bez kutije...Prekidac oko 150din u Su u Radio elektro,cini mi se da se tako zove...a ostalo u elementi...
Nema ni u elementi,ni u lunaru,ni u tom trecem tih kutijca od aluminijuma...Bio bih zahvalan ako mi neko kaze gde to moze da se nadje.Trazio sam i plasticne,ali nista sto mi odgovara nema...
Moze i neki alternativni predlog...
Pozz
Nema ni u elementi,ni u lunaru,ni u tom trecem tih kutijca od aluminijuma...Bio bih zahvalan ako mi neko kaze gde to moze da se nadje.Trazio sam i plasticne,ali nista sto mi odgovara nema...
Moze i neki alternativni predlog...
Pozz
- nikolic025
Sad sam tek povadio stvarcice...i aaaaaa!
Dao mi je ovakvu stampanu plocu....(mislim tako rupicastu...)

Jel to ista stvar...?Jel moze sa njom da se radi i kako?
Dao mi je ovakvu stampanu plocu....(mislim tako rupicastu...)

Jel to ista stvar...?Jel moze sa njom da se radi i kako?
Ma moze, samo sto umesto da crtas na bakru itd samo lemom 'iscrtas' plocicu
Znaci gde je na obicnoj bakar, ti povezuj kalajem i to je to
Znaci gde je na obicnoj bakar, ti povezuj kalajem i to je to
Jeste.guv'nor wrote:Lepo!Jel to neki Muff?

Trijangl.
Njega sam koristio dok ortak nije kupio vbracin klon koji je zvucao toliko bolje da sam odmah napravio novog mafa po njegovoj semi.
Nije ista stvar. Moze i sa njom da se radi ali je drugaciji nacin izrade. Za prvu pedalu bih pre radio sa redovnom stampanom plocicom.nikolic025 wrote:Jel to ista stvar...?Jel moze sa njom da se radi i kako?
za prostije spravice kao SHO sasvim je ok i perfoboard 

Ok je on za sve ali je malo lakse raditi sa obicnom plocicom pa zato kazem. Manje mogucnosti da se nesto s'ebe.
- nikolic025
Pa,mene bune i jedan i drugi nacin sa tim pcb-ovima...
Ovaj mi deluje lakse,jer treba samo da izlijem kalaj,ali me buni sto je na ovu foru

Odnosno slican,sve je povezano sa bakrom,mislim ceo red,pa je mali prekid,pa ceo drugi red,nije kao ovaj

Odnosno nisu mu odvojene sve rupice...
Da li se i ovaj sto ja imam radi na isti nacin,odnosno,jer u jednom redu koji je povezan moze da stoji dva kondenzatora koja ne treba da budu povezana,ili moram to nekako da resim..?
Odnosno evo,nasao sam sliku...moj je kao ovaj sa zelenim ivicama...

Ovaj mi deluje lakse,jer treba samo da izlijem kalaj,ali me buni sto je na ovu foru
Odnosno slican,sve je povezano sa bakrom,mislim ceo red,pa je mali prekid,pa ceo drugi red,nije kao ovaj

Odnosno nisu mu odvojene sve rupice...
Da li se i ovaj sto ja imam radi na isti nacin,odnosno,jer u jednom redu koji je povezan moze da stoji dva kondenzatora koja ne treba da budu povezana,ili moram to nekako da resim..?
Odnosno evo,nasao sam sliku...moj je kao ovaj sa zelenim ivicama...

Matori, ti na netu mozes naci layout svake pedale za sve vrste plocica. Ako sam dobro razumeo, ti si dobio vero plocicu.
Nema tu sta da te buni. Samo gledas i povezujes.
Evo npr vero layout za SHO

Rekoh, mislim da je za prvi put najlakse raditi sa stampanom plocicom ali nije mnogo teze ni sa bilo kojom drugom.
Ljudi misle da je izrada pedala zajebana stvar. I ja sam dok nisam napravio prvu pedalu ali zapravo nije ni malo teska stvar. Naprotiv... gledas layout, bockas elemente i lemis. Jednostavnije ne moze. Svako sa lemilicom moze napraviti pedalu. Sigurno te u pocetku buni milion stvari i mnogo toga ti nije jasno ali kad napravis prvu pedalu, skontaces koliko je cela izrada jednostavna.
Nema tu sta da te buni. Samo gledas i povezujes.
Evo npr vero layout za SHO
Rekoh, mislim da je za prvi put najlakse raditi sa stampanom plocicom ali nije mnogo teze ni sa bilo kojom drugom.
Ljudi misle da je izrada pedala zajebana stvar. I ja sam dok nisam napravio prvu pedalu ali zapravo nije ni malo teska stvar. Naprotiv... gledas layout, bockas elemente i lemis. Jednostavnije ne moze. Svako sa lemilicom moze napraviti pedalu. Sigurno te u pocetku buni milion stvari i mnogo toga ti nije jasno ali kad napravis prvu pedalu, skontaces koliko je cela izrada jednostavna.
Veliko +1, ali kao i svakom poslu postoje finese, koje su prica za sebeFunkomat wrote:Ljudi misle da je izrada pedala zajebana stvar. I ja sam dok nisam napravio prvu pedalu ali zapravo nije ni malo teska stvar. Naprotiv... gledas layout, bockas elemente i lemis. Jednostavnije ne moze. Svako sa lemilicom moze napraviti pedalu. Sigurno te u pocetku buni milion stvari i mnogo toga ti nije jasno ali kad napravis prvu pedalu, skontaces koliko je cela izrada jednostavna.

nisam znao đe da okacim link...pa evo...izrada kojekakve opreme i pedalica...mozda nekome bude i koristilo...
http://hotfile.com/dl/104077117/8488267 ... n.rar.html
- Guitar_thrill
- MF veteran
hvala za ovo, jako inateresantno! 

- nikolic025
Projekat zavrsen....Neuspesno...
Verovatno moze da se sredi,ali ne znam kako...
Malo su me pobunile sve seme...Kad je ugasen prekidac,radi sve ok,a kad je upaljen,stisa se,radi potenciometar,a stalno radi dioda...
Po ovome sam radio millenium (tacnije gornja leva)

A po ovome sho

A ovo me je zbunilo...

Tu je dioda drugacije povezana nego na milleniumu,pa sam samo nju izbacio i povezao direktno,a diodu kao na milleniumu..probao sam da povezem i tako,ali onda ona u opste ne radi...
Da li neko ima neke pretstave o cemu se radi i gde sam zasrao...?
Pozdrav i hvala...
Verovatno moze da se sredi,ali ne znam kako...
Malo su me pobunile sve seme...Kad je ugasen prekidac,radi sve ok,a kad je upaljen,stisa se,radi potenciometar,a stalno radi dioda...
Po ovome sam radio millenium (tacnije gornja leva)
A po ovome sho
A ovo me je zbunilo...

Tu je dioda drugacije povezana nego na milleniumu,pa sam samo nju izbacio i povezao direktno,a diodu kao na milleniumu..probao sam da povezem i tako,ali onda ona u opste ne radi...
Da li neko ima neke pretstave o cemu se radi i gde sam zasrao...?
Pozdrav i hvala...
Uh ovo je super, hvala puno kralju!xspaceman wrote:nisam znao đe da okacim link...pa evo...izrada kojekakve opreme i pedalica...mozda nekome bude i koristilo...
- nikolic025
Uspeo sam....
Radio po ovoj semi...
http://www.aronnelson.com/gallery/main. ... alNumber=5
E,sad....Posto sam skontao da mi ne igra bas nikakvu ulogu
jer imam i Eq i Comp,pa mi neki drugi bust ne treba,ali mi je dobro bilo za prvi pokusaj izrade...
A,neke kolege sa foruma su mi rekle da moze da se ubaci i Volume pot,sto bi mi automatski ucinilo pedalu mnogo upotrebljivom...
Ali na netu ne mogu da nadjem semu za tako nesto,pa bi zamolio nekoga ko se razume,da mi kaze koji pot da uzmem (ovaj je 5k linearni) i gde da ga ustekam i da li treba sta da prepravljam...
Hvala!

Radio po ovoj semi...
http://www.aronnelson.com/gallery/main. ... alNumber=5
E,sad....Posto sam skontao da mi ne igra bas nikakvu ulogu

A,neke kolege sa foruma su mi rekle da moze da se ubaci i Volume pot,sto bi mi automatski ucinilo pedalu mnogo upotrebljivom...
Ali na netu ne mogu da nadjem semu za tako nesto,pa bi zamolio nekoga ko se razume,da mi kaze koji pot da uzmem (ovaj je 5k linearni) i gde da ga ustekam i da li treba sta da prepravljam...
Hvala!