pitanja vezana za dobijanje odredjenog zvuka

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
johnny_b_good

Re: pitanja vezana za dobijanje odredjenog zvuka

Post by johnny_b_good » 19 Feb 2011, 11:24

After the Fender Mustang used on the Johnny Winter CBS album, Johnny used a gold-top Gibson Les Paul which he gave later on to.

http://www.vinylrecords.ch/winter/winter_guitars.html

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Feb 2011, 13:17

Duane wrote:...koji amp prvenstveno?...
Image

Music Man HD130 410 (4x10"). Bas i srednji na 0, visoki na 10, no reverb, Boss CE-2 chorus. 'Rate' na 10 sati, 'depth' na 2 sata. Strogo na baterije. Happy? :bambi: Koristi ista pojacala dan danas, od tog albuma.

Image

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 19 Feb 2011, 13:30

yes yes, thanks!

prvi put cujem za to pojacalo...

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 19 Feb 2011, 14:33

Ima dosta baš takvih Music Mana kod nas, tako da nije problem da ga nabaviš ako se istripuješ.

xspaceman

Post by xspaceman » 19 Feb 2011, 14:35

+Hopkins+ wrote:Ima dosta baš takvih Music Mana kod nas, tako da nije problem da ga nabaviš ako se istripuješ.
jos nisam naleteo kod nas na MM sa 4x10....uglavnom na 2x10 ili 1x12...fina su to pojacala!

guv'nor

Post by guv'nor » 19 Feb 2011, 14:42

xspaceman wrote:uglavnom na 2x10
Jes', ja sam se nagledao 2x10 samo tako. Najbolji hibridi ikada - Winter, Knopfler, Clapton, ko ih sve još nije svirao! :)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 19 Feb 2011, 15:59

hibridi? :o

koja je cena tih MM-ova?

injače koji zvučnjaci idu u te komboe?

xspaceman

Post by xspaceman » 19 Feb 2011, 16:02

Duane wrote:hibridi? :o

koja je cena tih MM-ova?

injače koji zvučnjaci idu u te komboe?
od 400-500e...idu MM zvucnici
http://www.kupujemprodajem.com/music-ma ... id=1562674

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 19 Feb 2011, 16:05

ček ček, toj e bas pojačalo? šta winter koristi za taj blagi drajv onda?

http://www.mediafire.com/?6tqgn7gqlmedc9o

inače, to je to.. ako nekog ne mrzi da čuje, pa da odgovori, značilo bi mi, very much :) jedan od najboljih studijskih gitarskih zvukova ikad!

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Feb 2011, 16:31

Navedeni chorus i Celestion G10 Vintage (nisu mu stock MM zvucnici). Aj sad oladi bre sa Dzonijem :mrgreen: .

Ocito je dodao i Ibanez tube Screamer u medjuvremenu.

Johnny, what are the main pieces of gear you’re currently using?

Winter: I’m still playing my Erlewine Lazer loaded with DiMarzio and Seymour Duncan pickups, and I also have my ’63 Gibson Firebird V. My amp is a Music Man HD-130 through a 4x10 cabinet with vintage Celestion G10 speakers. I’ve got a MXR Phase 90, a Boss C-E2 chorus, and an Ibanez Tube Screamer, and I use D’Addario XL strings, gauged .010-.046, and Gibson thumbpicks.

Nelson: Johnny never, ever breaks a string, but I still change them every five or six gigs.

I’ve always been amazed at how bright and biting Johnny’s tone is.

Nelson: On his Music Man, he sets the Volume, Master Volume, and Treble at 10, and the Bass and Midrange at 0. He never uses reverb. Now that thing is loud, and he controls it all from his guitar. He can get the same tone out of a Fender Twin using the same settings, but the 10" Celestions in the Music Man cabinet break up a little better, and they cover more air. He changes his speakers around every six months, and he has the amps overhauled once a year.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 19 Feb 2011, 16:37

šta znači "has his amps overhauled?"

ček jel to znači da drajv vuče sa pojačala?

(znači otkrio sam ultimate equipment) :D

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Feb 2011, 16:41

To znaci da ima 'svog Pecu' koji mu pregleda pojacala svakih godin' dana temeljno, generalka znaci. Drajv je dobijao preko Chorusa i G10 zvucnika koji imaju malo brzi breakup , 'brze' prave distorziju, tj krecu da distorziraju pre pune snage (to su zvucnici od seset vata). Ocito koristi i Ibanez Tube Screamer poslednjih godina/decenija. '88. ga nije jos koristio, nema ga na stejdzu niti se idje spominje.

Verovatno ti je jasno (a i pise brate), on svira GLASNO.

HD130 je gitarsko pojacalo. xspace ti je samo ukazo na stock MM zvucnike.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 19 Feb 2011, 16:49

hvala!

to je to, sve što sam teo da saznam :mrgreen:

znači to je ultimate rig!

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Feb 2011, 17:05

Pa to su u to vreme koristili i Clapton i Knopfler. Clapton je to svirao jos mnogo ranije, na The Last Waltz certu, Bob Margolin ga pitao da li se folira (posto je bio endorsee) ili stvarno gotivi HD130, Clapton mu reko da gotivi, dao mu da svira na istima na tom gigu (The Band jelda) sa Muddy-jem Watters, svidelo se i njemu, onda su 77 snimili Muddyjev novi album kome je Johnny bio producent, ovaj vido i cuo ta pojacala od Boba, i od tada ih svira. Imo je endosement deal, a verovatno i dan danas.

umart

Post by umart » 19 Feb 2011, 19:15

Born_Dead wrote:treba mi distorzija (posto ne mogu sebi da priustim high gain pojacalo)a za tip muzike je nesto recimo hatebreed,neki tako hardcore,mislim imam Digitech Death Metal,ali mislim da bi mozda moglo malo bolje,onako malo vise dz dz dz a ne ono csh csh csh ???
hm,kako god okrenes nece biti jeftino.najjeftinija varijanta jeste da vec postojecu pedalu propustis samo kroz poweramp sekciju jacala,tj da ne ides sa pedalom u preamp(ako ima send/return bodes dzitru u pedalu a pedalu u return,ako ima npr "poweramp in" ili sl tu).nisam nikad taj trik probao sa digitech DM-om,ali jesam za boss mt2kom koja je jelte kraljica medj' zujalicama,razlika je uvijek i svukud nebo i zemlja sto se tice srednjih i prezentnosti narocito u full band situacijama.

sad,mjetalski distovi su uglavnom pravljeni kao preampovi i/ili emulacije glava,pa je najlogicnije ih tako i tretirati pa sve to bosti u return(bajpasovati preamp jacala).znam da ml2 zvuci kao logicno rjesenje,ali mene je ta pedala smorila(i ovako i onako jos jedna zujalica),neki mid budget izbor bi bio fullbore,dajm dist i metal muff jer su one sve podosta versatilne i sve one jako dobro sljakaju na ovu foru.ovo skuplje sam probao s.duncan mayhem i damage control (stalivec,neka sa lampama i ko zna sta sve jos) i dankan sabija kad se koristi kao preamp.toliko sabija da ko god ga ima treba da ulozi samo u kvalitetan poweramp i da zaboravi na dalja ulaganja.ovaj danage mi je bio ok,ali ne za tolike pare,tj nisam toliko osjetio razliku izmedju njega i ovih klasicnih tranzistorskih distova.

e sad,ako pricamo o sto blizem prilazenju hatebreed tonu,ovako s' mozga koliko mogu da se sjetim to su sve tajtovani moderniji marsali,pa mu dode logicno da zajmis nekog jackhammer-a,tajtujes ga sa nekim drajvom (nadji nedje nesto ts-oliko) pa sve to djuture u return i igranje sa ekvilajzerom na jackhammer-u.mislim,treba ti marshall in a box.

ja licno sam uzeo boss hm-2,drajvova se ima hvala bogu i trazim neki svoj zvuk. :metal:

Post Reply