kao da pocnem
kao da pocnem
Ima 14 godine i poceoo sam da ucim da sviram.IMa aria amb-40.KOje akorde prvo da ucim,tablature koje su pesme dobre za vezbanje?
Re: kao da pocnem
Ostalo mozes nauciti iz nekih tema koje mozes naci na ovom linku. viewforum.php?f=15dejankuki wrote: Sta prvo nauciti???...
Pre svega KAKO NASTIMOVATI GITARU. a kad to naucis, predjes na kratke i proste solazice tipa "zuta kuca", "Crni leptir", "Durmitor" i slicno i naravno akorde. Akordi se najlakse uce tako sto nadjes ili na internetu ili od drugova ili u knjigama akorde i pustis pesmu uz koju sviras i shvatas neke osnove i sviranja rirma i brzo menjanje akorda i SAME AKORDE. U smislu A-mol... aha kako se hvata....ovako. a G-dur ovako.. ok. ajde sad da ih odsviram uz pesmu... sledeci akord koji se spominje je D-dur ili E-mol ili.... i eto nije proslo ni dva meseca a ti sviras sasvm solidno....
NARAVNO treba biti uporan i vezbati svakodnevno.... na kraju ce biti VIDLJIVIH REZULTATA...
Vezbati BAREM SAT vremena dnevno... npr... ucis do 18:00, onda mlo predahnes i uzmes gitaru od 18:15 do 19:15... a onda na radost roditelja opet uzmes da ucis...ne salim se....
Ukolko imas bol u prstima i jagodice pocnu da ti se ljuste, ne ocajavaj, to je normalna pojava, koza na tom mestu treba da ocvrsne i zato boli, ali kad ocvrsne, moci sec da sviras bez bilova i bez ikakvih problma. Malo smanji vezbanje u tom periodu, jer mozes napraviti veoma ozbiljne komplikacije... kad se preljusti i izraste nova koza nastavi.
Eto to ti je neki savet onako na brzinu....
ostalo....samo se ti druzi sa nama i naucices mnogo!!!
Inace, nisi rekao ni koliko znas, ni koliko dugo sviras, niti bilo koju informaciju... hajde daj nam malo vise, pa da ti konkretno pomazemo...
pa dobio sam gitaru pre dve godine ,ali nisam ucio. znam par akorda (e ,emol,a ,amol,g,c bare(ali mi tesko da uhvatim) naucio sam da stimujem posto imam elektronski stimer
Vežba, vežba, vežba...
Mnogi će me verovatno popljuvati ali nije loše i da naučiš da štimuješ gitaru po sluhu (po štimalici-duvalici, melodici, klaviru, harmonici...).
Mnogi će me verovatno popljuvati ali nije loše i da naučiš da štimuješ gitaru po sluhu (po štimalici-duvalici, melodici, klaviru, harmonici...).
Taman posla da se neko ne slaze oko toga.
Da, kada sam rekao da naucis da nastimujes gitaru, prvenstveno sam mislio na to!!!
U stvari da na osnovu jedne nastimovane zice nastimujes ostale...
imas raznih nacina da se gitara nastimuje na taj nacin.
ako znas engleski pogledaj Ovde
ili pogledaj ovaj video
ili ovi primeri
i na kraju evo jos jednoh nacina da nastimujes gitaru. Preko harmonika!!
Da, kada sam rekao da naucis da nastimujes gitaru, prvenstveno sam mislio na to!!!
U stvari da na osnovu jedne nastimovane zice nastimujes ostale...
imas raznih nacina da se gitara nastimuje na taj nacin.
ako znas engleski pogledaj Ovde
ili pogledaj ovaj video
ili ovi primeri
i na kraju evo jos jednoh nacina da nastimujes gitaru. Preko harmonika!!
ja bih dodao i vezbanje hromatike kao zagrejavanje .