Warwick corvette standard ili Fender deluxe jazz????

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

bassnoob

Warwick corvette standard ili Fender deluxe jazz????

Post by bassnoob » 23 Mar 2011, 18:30

Prvo, zdravo svima....evo skoro sam se prikljucio i vidim da ima mnogo zanimljivih tema
Konacno sam uspeo da skupim neke pare da kupim malo skuplju gitaru.
Izbor je pao na gore pomenute modele pa vas molim da mi kazete vase misljenje. Ako neko ima iskustva sa oba modela to bi bilo odlicno.
A da, bas mi je potreban za raznoliku svirku, od nekog malo tvrdjeg roka, do nekog fanka
:ziveli:

Cope

Re: Warwick corvette standard ili Fender deluxe jazz????

Post by Cope » 24 Mar 2011, 00:54

Dva potpuno različita karaktera gitare i po zvuku i po hardveru. Vrlo ozbiljna dilema, ja bih voleo obe da imam. Od deset Fendera jedan je dobar i to ako je iz USA. Vorvik nisam stigao toliko da prostudiram osim probavanja po radnjama i od kolega na svirkama. Fender mi bolje izlazi na lajvu i primenjiv mi je u svim i za sve uslove sviranja, i čini mi se da ima bolji stakato, dok Vorvik traži kvalitetnu i dobru ozvuku da bi se prikazao u pravom svetlu, i mislim da je dinamički malo staloženiji od Fendera, što bi neko možda okarakterisao kao "mutaviji". Ima super udoban i oklagijast vrat što meni lično odgovara jer imam sitnu šaku, i nadasve - izgleda i zvuči moderno :) Možda ću zvučati pretenciozno, ali Fender JB je instrument koji bi svaki basista trebao da ima, pa makar u koferu, a zatim još koješta da se nađe u kolekciji da se malo promeni kad sam sebi dosadi...
Muzika za koju bi ti da uzmeš isntrument je kroz istoruju snimana i izvođena u 99% slučajeva na Precu i J-Basu...

maksabass

Post by maksabass » 24 Mar 2011, 01:12

Sto se mene tice Jazz Bass ,nema dileme.Jedino meni se cini ,mada nemam mnogo iskustava sa ovim gitarama,da bi uz Jazz Bass morao imati dobar preamp ili pojacalo da bi postigao ton.Jer ja sam jednom uzimao ovu gitaru za tezgu odlicna je nema sta ,ali posto tada nisam imao pojacalo svirao sam je preko procesora u razglas-na ovaj nacin cini mi se mnogo prosipa ton ,svuda ga ima ali ne konkretno.Dok ove modernije sa aktivnom rade posao bolje tj lakse se dolazi do tvrdjeg tona,sto warwick u sustini i jeste po meni tvrda gitara.

Cope

Post by Cope » 24 Mar 2011, 02:28

Otprilike... mada sve slično i upeglano zvuči kada se ide u mikser i svirka nema draži, osim što je pevaču do jaja jer ga niko ne poklapa kada se malo više uživi u svoj isntrument pošto su dinamčiki svi limitirani pod istu crtu. Razna muzika, razna publika, razni ivođači postoje, pa zato ne bih da se pravim mnogo pametan i da navćem vodu na tuđu vodenicu, stoga mislim da je tu Vorvik u prednosti, pa i aktivni instrumenti generalno daju privid komotiteta na bini jer smo u situaciji da čačkamo ekvilajzer pored potenciometra.

Mada... pasivni je isti đavo kada se u vreme blagostanja basisti nadgrađuju preampima u raznim varijantama, te praktično dođe na isto ko aktivni. Kad se zasitiš jednog zvuka, ti promeniš preamp a ne moraš bas.
Moderne tezge podrazumevaju bodenje u razglas, i basista je tu gospodin čovek, a ja imam tu nesreću da sam roker u duši i da uvek vukljam glavu, kutijetine i gomilu ostale opreme na svirke ne bi li zadržao autentični "sound", pa narcisoidno uživam u svome zvuku za koji sam odvajao od užine za veliki odmor u školi ne bi li ga priuštio :)
Seljački JB-4 bez ikakve posebne preamplifikacije gde god da ubodem, i sa kim god da sviram, to izlazi obilato. Koristim samo limiter. Tu vokal nekada ume da bude poklopljen ako zaboravimo da se slušamo i ponese nas žar svirke, a nemamo tonca da nas iskulira na šiberu, ali šta da se radi kada mi je bend pretežno instrumentalno profilisan i voli da radi u kamernim uslovima, kao i publika koja nas sluša.

Kad kažem Fender, mislim na drveni, bezbojan, lakiran četvorožičani, pasivni instrument, sa dva singla, proizveden u Americi krajem prošloga milenijuma, od komada Javora odstojalog desetinu godina pre gradnje i sklapanja...
Dakle, i De luxe serija i Korveta imaju u sebi struju kojom popravljaju neke konstruktorske krivine u izradi, ili pak neko nameće svoje viđenje zvuka instrumenta, što je meni ne dopustivo, te ja stvarno nemam ideju šta bi od ova dva pre uzeo... Možda Vorvik, pošto je pravi Fender skuplji. :mrgreen:

Bozha

Post by Bozha » 24 Mar 2011, 14:02

Pola sata u radnji sa jednom, pa sa drugom, onda ostavis utiske da prenoce, pa kad ustanes sam odlucis koja ti vise lezi. Olaksavajuca okolnost je da neces pogresiti ni sa jednom.

bassnoob

Post by bassnoob » 24 Mar 2011, 16:44

Hvala vam ljudi :D
Kao sto cope rece, ja bih najradije obe, zato mi je i tesko da se odlucim....
Hvala u svakom slucaju na tako brzom odgovoru :)

nnkvocka

Post by nnkvocka » 24 Mar 2011, 17:58

Ja sam za Weličanstwenog

the bassman

Post by the bassman » 24 Mar 2011, 18:10

Ja za Fenomenalnog :XD:

Cope

Post by Cope » 24 Mar 2011, 20:02

What a Fuck :D :D :D

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 24 Mar 2011, 20:22

ja ti preporučujem W.
ali, možda je pametnije da slušaš šta drugi imaju reći :bambi: nisam baš najpristrasniji, bar što se Korvete tiče. ako sviraš rock, metal, tu ti definitivno warwick leži kao šamar budali. mislim da je korveta fleksibilnija, tj da se bolje snalazi u stranim vodama, dok fender+metal vezu ne mogu da zamislim.
PS: mislim da trenutno nema gde da se proba Warwick :? Artist BG pukao

Cope

Post by Cope » 24 Mar 2011, 20:39

Stalker wrote:ja ti preporučujem W.
ali, možda je pametnije da slušaš šta drugi imaju reći :bambi: nisam baš najpristrasniji, bar što se Korvete tiče. ako sviraš rock, metal, tu ti definitivno warwick leži kao šamar budali. mislim da je korveta fleksibilnija, tj da se bolje snalazi u stranim vodama, dok fender+metal vezu ne mogu da zamislim.
PS: mislim da trenutno nema gde da se proba Warwick :? Artist BG pukao
Ima jedan W u Artistu, ja ga probao pre neki dan.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 24 Mar 2011, 20:57

u kom artistu, nije li zatvoren?

michabass

Post by michabass » 24 Mar 2011, 21:57

Pozdrav bassnoob-e

za stvarno dobrog polovnog Fendera ćeš trebati da izdvojiš preko 1500eur što je nebuloza jer za te pare možeš da uzmeš warwick-a koji je3 puta fleksibilniji, ako ti je to bitno reče da menjaš stilove po potrebi...?

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 24 Mar 2011, 22:34

:1: за W

Cope

Post by Cope » 24 Mar 2011, 23:25

Stalker wrote:u kom artistu, nije li zatvoren?
U Beogradu u TC. Konjarnik u Ustaničkoj ulici, za sada nije :)

Post Reply