Kupovina opreme preko oglasa

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Mancha

Re: Kupovina opreme preko oglasa

Post by Mancha » 30 Mar 2011, 23:38

Smesno je sto nov, na kome nisu snimljene tri pesme, kosta upravo toliko u Artistu

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 30 Mar 2011, 23:45

tacnije 261 RSD jeftinije

LifelessDead

Post by LifelessDead » 31 Mar 2011, 22:22

http://www.kupujemprodajem.com/Gibson-F ... ter_id=104

U jebote, ovaj lik je bas prosirio biznis, sad ima i online prodavnicu:D . Nego bas bi mi trebao jedan kofer za LP, ko zna mozda i nisu tako losi.

Bozha

Post by Bozha » 31 Mar 2011, 22:51

Kloniranje, a? I sad zamisli sebe kako dajes svu ustedjevinu za instrument jer je "original", sve sa papirima, koferom...

vertigo_beat

Post by vertigo_beat » 31 Mar 2011, 23:04

А мени увек лебди знак питања изнад главе кад читам огласе у којима се продају ствари старе десетак дана или пар месеци, нпр...

Још кад уз све то иде и неки опис у суперлативу, дође ми да упитам што се уопште продаје.
Last edited by vertigo_beat on 31 Mar 2011, 23:05, edited 1 time in total.

djomla

Post by djomla » 31 Mar 2011, 23:05

Bozha wrote:Kloniranje, a? I sad zamisli sebe kako dajes svu ustedjevinu za instrument jer je "original", sve sa papirima, koferom...
Ooooo da, al opet nije ni lose kad bi znao da je instrument barem pristojno zvuci za te pare. Then again grizlo bi me da nije pravi nego je fejk, then again bolje i to nego da imam original a nemam sta da jedem....

LifelessDead

Post by LifelessDead » 31 Mar 2011, 23:55

Ali meni nije jasno kako takav placa carinu od 1% i to za nelegalnu robu a ja za polovnu gitaru sto sam narucio za sebe morao da platim 10% ili koliko je vec bilo, ***** ti drzavu...

umart

Post by umart » 01 Apr 2011, 00:41

oko 300 e svi giboni, plus 20 gore-dolje.jos 50 e za kufer.cine se pristojno odradjeni ovako na pogled,s' tim sto oni "emg"-ovi sumnjam da jesu pravi.hardver (koliko sam uspio da vidim,slike i nijesu toliko detaljne) izgleda pravi,ali to treba uzeti sa velikom rezervom.da ne pricam da ko zna koje je to drvo i kako su neck joint-ovi odradjeni.

esp-ovi su KATASTROFA,toliko gresaka,necu ni da nabrajam,katastrofalno je odradjeno.nijesam ni gledao cijene.koliko se isplati uzimati,pa onda mozda mijenjati magnete i elektriku (ode to onda na 500 i vise e) nisam siguran,s' tim sto na svakoj gitari koja nije maple vrat a koje sam gledao (giboni i esp-ovi) je rouzvud kojem bar treba dosta paznje (suvo do bola) ako ne i mijenjanje.za 500 e na oglasima ima svasta nesto,poneki ltd jace klase,bilo je i par ltd deluxe-ova,dzeksona...mene mame dva komada cisto zbog ovih marine finisa na koje se toliko lozim,taman da vidite,ko nije skinuo,kako fotke izgledaju,mada ima par bolje odradjenih fotki:
Spoiler:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
kako me iznervirase sa ovim zlatnim hardverom na ovom burstu.

Milanares

Post by Milanares » 01 Apr 2011, 09:02

Jao sjajno! Jupi! Bravo! Svaka cast!!!
Pa da, zasto da ne, mislim, ZA TE PARE! Kad ti stigne gitara samo ulozis jos malo da ti neki dobar drvodelja lepo prekroji taj headstock da bude original Epiphone, jos koji evric za Epiphone nalepnicu i to je to 8)
Za male pare sviras pravu stvar, bas te briga! K'o da ce neko da provali da je to nekad bio Gibson. :mrgreen:

ApplePie

Post by ApplePie » 01 Apr 2011, 11:13

Uh kako sam besan zbog ovih "klonova". Klon podrazumeva da je gitara IDENTIČNA originalu a ne da liči. Verovatno većina ovde nije probala te klonove pa da ne bi neko dobio ludu ideju da baci pare probaću da prenesem svoja iskustva sa par takvih nebuloza. Uostalom imate i jednog JEM klona na oglasima pa koga ne mrzi neka se uveri sam. Pričam o JEMovima zato što njih imam a njih sam i probao. Prvo, što se vidi i na fotografijama, je potpuno promašen sam izgled gitare. Ništa nije na svom mestu, maske imaju pogrešan oblik, potovi nisu na svom mestu, hardver nije identičan a o kvalitetu nema ni nade. Drvenarija je neka za nameštaj potpuno nepodesna za instrumente .. ako se zove mahagoni ne znaci da radi kao brazilski mahagoni koji se suši u pećinama i koriste samo odredjeni delovi za instrumente. Opšti utisak kad uzmete gitaru je da će se sve raspasti. Sva je nekako klimava, nista nije ušrafljeno kako treba i kao da je pravljena od nekakvog škarta. A ako probate da zasvirate tu možete samo prste da polomite. Čak i posle pokušaja setapa (koji će vam pomoći da shvatite da je nemoguće da gitara ikad proradi) nikada nećete doterati mehaniku gitare na nešto što bi moglo da svira. Ako kojim slučajem krenete u avanturu intonacije ... šarafi dopuštaju stezanje jednom ili dva puta, posle toga oblajznu ili puknu. Ne zanosite se ni finišom .. kako god izgledao na slikama, poredjenje sa pravim će vas surovo vratiti u realnost i dati odgovor zašto original košte koliko košta. Odgovor bi mogao da se nadje i u zvuku ali ove gitare ga naprosto nemaju, ni S od sustaina ni B od basa .. a kako bi i bilo kad te gitare dizajnira, proizvodi i prodaje neko ko ne zna ni čemu to služi..

Raspisao sam se previše a mogu samo da pljujem .. još 10x ovoliko. Iskreno voleo bih da me neko razuveri makar jednim komadom koji je uopšte upotrebljiv ... obećavam da neću reč više napisati protiv ovakvih prevara i da ću na forumu ostaviti recenziju takvog komada (možda ga čak i pazariti) ali iz iskustva znam da se to neće desiti. Ako neko misli da se zamneom hardvera ili magneta može nešto rešiti i to bih voleo da vidim :) Imajte u vidu da su to pravili ljudi koji nisu ni videli original i jedino što možete unovčiti su pikapovi reda nekih 20-30 evra, a sve ostalo je prevara i rizik da vam neko polomi noge kao što ste vi njemu prodali tremolo koji se polomio nakon dva dana...

uh .. mnogo sam besan...

djomla

Post by djomla » 01 Apr 2011, 11:50

ApplePie

Post by ApplePie » 01 Apr 2011, 12:51

A šta se sve može uzeti za pare koje bi dali za nekog kineza da ne pričam... Siguran sam da se može pazariti neki meksikanac strat koji će svirati za sve pare, Epiphone koji će raditi približno Gibsonu koliko je to moguće za te pare ili Ibanez RG za koji se može ispostaviti da vam bolja gitara i ne treba ... Znam da svima sine ideja da dobiju nešto "kao pravo" za manje pare ili da bi se od toga dalo nešto nabudžiti i da ne može biti toliko loše pa da probaju ... Znam da zvuči primamljivo, ali osnovna stvar je da kupujete instrument, precizan i ispravan koji treba da svira. To sa kinezima nije slučaj. Dobićete gomilu krša, preskupo plaćenu čak i za ukras, pošto o svirci nema govora. Još jednom ... voleo bih da me neko razuveri i donese kineza koji radi i zvuči kako tako (ipak je jeftin) ali moje je da kažem, ne bacajte pare na nešto što izdaleka i na fotografijama liči na instrument a kad ga uzmete u ruke shvatite da to nema veze sa onim čemu ste se nadali. A preskupo je i da se pojavite na svirci pa kao baja polomite djitru na bini :metal: u te shvrhe mogu da vam isprintam gitaru na stiroporu tek da proverite efekat i da ne skoči neko jači od vas na binu da vam očita lekciju što lomiš na ovu skupoću.. :D

djomla

Post by djomla » 01 Apr 2011, 13:06

Tokai i FGN su odlicni instrumenti, probao, gledao, slusao. Imaju u Hrvatskoj iako znam sigurno da bi sad trebalo da stigne i kod nas.

Milanares

Post by Milanares » 01 Apr 2011, 13:10

A znaci tako?! Pa onda su to makete gitara a ne replike gitara.
(mozda je greska u kucanju...)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

jagoda

Post by jagoda » 01 Apr 2011, 13:41

Moram da priznam da mi jedna stvar nije jasna.
Kada se govori o tom djubretu od "gitara" koje neki nazivaju klonovima ili replikama,
svi pricaju o tehnickom aspektu tih "instrumenata" o tonu, izgledu, kvalitetu izrade...
Zar je moguce da nikome ne smeta moralni aspekt te kriminalne aktivnosti ?
Ti prevaranti rade direktno protiv onih koji su ulozili citave svoje zivote, znanje i novac ,
da naprave instrumente koje mi toliko volimo i cenimo.
Da ne govorim o tome da su Fender , Gibson i slicne firme direktno uticale na stvarenje citavih muzickih pravaca i
kulture koja je vezana za tu muziku. Jednostavno, kreirali su zvuk u kome mi uzivamo.
Napravili su dizajn kome se mi divimo.
Ok, nisu oni to uradili zato sto vole mene, tebe ili Peru ili Miku. Radili su to za pare, i zaradili su iste u velikim kolicinama.
Ali njihova zasluga stoji. Uostalom, novac koji zaradjuju svakog dana, oni investiraju u stvaranje jos boljih instrumenata.
Ok 2, znam da nije lako izvaditi soma eur za gitaru. Neko jednostavno nema.
Onda kupis Squier, Epi, nesto trece, pa stedis lovu, na kraju kupis to sto ti treba.
Ali dati svoj novac tim kinesko / srpskim lopuzama ?
Ne razumem.

Locked