Kupovina opreme preko oglasa

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
ApplePie

Re: Kupovina opreme preko oglasa

Post by ApplePie » 01 Apr 2011, 13:55

A znaci tako?! Pa onda su to makete gitara a ne replike gitara.
(mozda je greska u kucanju...)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
prava reč.. makete i to loše :mrgreen:

ApplePie

Post by ApplePie » 01 Apr 2011, 14:03

Postod jagoda na 01 Apr 2011, 13:41
Moram da priznam da mi jedna stvar nije jasna.
Kada se govori o tom djubretu od "gitara" koje neki nazivaju klonovima ili replikama,
svi pricaju o tehnickom aspektu tih "instrumenata" o tonu, izgledu, kvalitetu izrade...
Zar je moguce da nikome ne smeta moralni aspekt te kriminalne aktivnosti ?
O tome bi trebalo neko drugi da brine i jednostavno ga uhapsi ... ja sam ovde navodio tehničke aspekte "instrumenata" zato što znam da onaj ko bi se polakomio već je izgubio moralni pa da ga urazumim prostim navodjenjem tehničkih anomalija. :)

djomla

Post by djomla » 01 Apr 2011, 14:44

jagoda wrote:Moram da priznam da mi jedna stvar nije jasna.
Kada se govori o tom djubretu od "gitara" koje neki nazivaju klonovima ili replikama,
svi pricaju o tehnickom aspektu tih "instrumenata" o tonu, izgledu, kvalitetu izrade...
Ti prevaranti rade direktno protiv onih koji su ulozili citave svoje zivote, znanje i novac ,
da naprave instrumente koje mi toliko volimo i cenimo.
Da ne govorim o tome da su Fender , Gibson i slicne firme direktno uticale na stvarenje citavih muzickih pravaca i
kulture koja je vezana za tu muziku. Jednostavno, kreirali su zvuk u kome mi uzivamo.
Napravili su dizajn kome se mi divimo.
Ok, nisu oni to uradili zato sto vole mene, tebe ili Peru ili Miku. Radili su to za pare, i zaradili su iste u velikim kolicinama.
Ali njihova zasluga stoji. Uostalom, novac koji zaradjuju svakog dana, oni investiraju u stvaranje jos boljih instrumenata.
Ok 2, znam da nije lako izvaditi soma eur za gitaru. Neko jednostavno nema.
Onda kupis Squier, Epi, nesto trece, pa stedis lovu, na kraju kupis to sto ti treba.
Ali dati svoj novac tim kinesko / srpskim lopuzama ?
Ne razumem.
Pa slicna stvar je kod mnogo stvari, a gde je moralni aspekt da ti neko za nesto naplacuje 3-4 puta vise nego ostali samo zbog branda. Kopiranje izgleda necega pod meni nije nista nemoralno ili makar danas to nije - pa kod vecine stvari niko ne izmislja toplu vodu nego vidi sta je neko drugi napravio i napravi nesto slicno. Od auta do IT stvari ...

LifelessDead

Post by LifelessDead » 01 Apr 2011, 14:53

Ti prevaranti rade direktno protiv onih koji su ulozili citave svoje zivote, znanje i novac ,
Da ne govorim o tome da su Fender , Gibson i slicne firme direktno uticale na stvarenje citavih muzickih pravaca i
kulture koja je vezana za tu muziku. Jednostavno, kreirali su zvuk u kome mi uzivamo.
Ok, nisu oni to uradili zato sto vole mene, tebe ili Peru ili Miku. Radili su to za pare, i zaradili su iste u velikim kolicinama.
Ali njihova zasluga stoji. Uostalom, novac koji zaradjuju svakog dana, oni investiraju u stvaranje jos boljih instrumenata.
Onda kupis Squier, Epi, nesto trece, pa stedis lovu, na kraju kupis to sto ti treba.
Ne razumem.
A iskreno zaboli me ona stvar za Gibsona i Fendera, te kompanije su ionako pohlepne da naplacuju nenormalne sume za svoje ime, i nije mi ih uopste zao. Niti jedne takve kompanije. Kad iskoriscavaju jeftinu radnu snagu u toj istoj Kini zarad profita onda im je Kina dobra a kad ih fejkuju onda se zale, licemeri. U ostalom ovi fejkovi nemogu nikako da im budu konkurencija, jer kostaju 10 puta manje i svaka budala zna sta je kupio. Opet cudno mi je kako ova drzava omogucava uvoz ovih gitara, jer su jelete nelegalne. Ima tu more gitara koje su po kvalitetu iste ili bolje od Gibsona i Fendera, samo mnogima nije dozvoljeno da prodaju na svetskom trzistu zbog copyright-a, (ali ima ih na ebay-u samo je stos sto ovi nasi lopovi uzimaju trecinu za PDV i carinu). Evo ti uzmi naprimer ovaj Tokai, Edwards, Bacchus, Navigator, bio je i Epiphone elitist do skora pa su ga zabranili u Americi jer je bio u rangu Gibsona a duplo jeftiniji, i jos neke high end gitare, koje su bolje cak i od Gibsonovih custom shop gitara koje kostaju po 5000$ nijima nije dozvoljeno da rade za internacionalno trziste, koliko ja znam, imaju samo jednog ili dva zastupnika u Engleskoj i Nemackoj mislim i to sa drugacijim oblikom glave. Mada ni te gitare ne bi bile jeftine, nisu jeftine pa se distributerima verovatno ne isplati ni da ih uvozi. Jer recimo da bi jedan Tokai LS 150 kostao oko 1500eur kod nas koji je u rangu Gibsona standarda, opet bi ljudi vise kupovali Gibsona samo zbog logo-a.

No u svakom slucaju se slazem da ne treba kupovati fejkove jer su sranje od gitara, pa mozes misliti kako je sklepana kad kosta oko 200$ bez shippinga. Pravljene su od sumnjivog materijala, iz ko zna koliko delova i kostaju minimum 400eur. Za te pare je bolje uzeti novog epiphona, a ima i more drugih gitara nizeg ranga kao sto su Agile, Burny i Tokai koji se proizvode u kini a koje uopste nisu lose gitare, bolje od epiphon-a a isto kostaju, ali opet nema ih ovde za uzeti ali ima ih na ebay-u. Ili jos bolja je alternativa uzeti nekou stariju japansku kopiju, ali kod nas to moze retko da se nadje, i uglavnom su sa srafljenim vratom.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 01 Apr 2011, 14:59

jagoda wrote: Ali dati svoj novac tim kinesko / srpskim lopuzama ?
Amerikanci su najvece lopuze, ovi ti bar kazu istinu, jel te neko tera da uzmes fejka? Uostalom kad smo vec kod fejkova koliko od vas koristi leglne softvere na svojim kompjuterima? Ajde nemoj da smo licemeri, iste su stvari u pitanju...takav je kapitalizam svako gleda svoje dupe pa tako i ja i ti, da zalim korporacije koje zaradjuju milijarde i dajem svoju godisnju platu za Gibsona standarda koji spada u srednju kategoriju Gibsonove produkcije, ne hvala.

Hotstepper

Post by Hotstepper » 01 Apr 2011, 15:17

Iza svake kupovine treba da stoji zdrav razum i razmishljanje "koliko dajem a shta dobijam?"...
Ja samo znam da cu se truditi da vishe nikad, ma shta je u pitanju (gitara, odeca, kola, nebitno..) ne kupim "polu proizvod".
Skupim pare, kupim, i zaboravim.
Jako je ruzhno osecanje kad za neshto dash ne malo para a na kraju opet nisi srecan, a to je sigurno sluchaj sa ovim kopijam.

ApplePie

Post by ApplePie » 01 Apr 2011, 16:03

Razumem ja da su Gibsoni, Fenderi ... bezobrazno skupi. Video sam i gitare razumnijuh cena koje nekom slučajnošću dobro rade, samo to nije po defaultu. Za nešto više od dvadeset godina koliko se bakćem sa gitarama prošlo mi je kroz ruke skupih a neubedljivih i dosta jeftinih a iznenadjujuće dobrih instrumenata. Trenutno imam 4 gitare od kojih je svaka u proseku 2000 evra, mali stan, auto nemam, nemam ni stalni posao ali nisam zazalio ni jedan evro koji sam dao za dobar instrument. Ne odredjuje cena njegov kvalitet .. samo kvalitet ima cenu. Kad sam se sa time pomirio prestao sam da kukam kako nas zle sile deru i kako pokvareni trgovci samo gledaju da nam uzmu pare, počeo sam da uzivam u sviranju i svojim instrumentima kao nikada pre. Da neko ne pomisli da branim brendove ... nemam predrasuda šta mi piše na gitari i ako radi kako treba baš me briga da li je kopija ili brend. Poenta je da ja ne videh nekih fejkova koji rade kao brend. (video sam ali to su izuzetci) Video sam takodje i gomilu prevara od strane brendova i podvala da je to isto to što oni prodaju skupo samo eto rešili da malo spuste cenu ... kao žao im naroda. I nije mi preostalo drugo nego da lepo izdvojim pare i to što hocu, platim. Skup sport, i previše .. ali nema cenu vreme provedeno sa takvim instrumentom. Razumem i to da nema svako pare da kupuje šta bi hteo ali me nervira kad neko pokusava da im proda krševe tvrdeći da je to isto što i pravi instrument ... samo jeftiniji.

Džaba vas davim ... da onaj preprodavac fejka nema mušterija ne bi ni radio sve to i da svi imamo pare ne bi ga ni obraćali pažnju na fejkove.. nadam se samo da će biti što manje razočaranih kupaca takvih nebuloza od instrumenata i mnogo više onih koji u svojim instrumentima uživaju pa makar ih i preplatili.

umart

Post by umart » 01 Apr 2011, 16:17

lazo,vrlo mudro zboris.

edit: da se razumijemo,ja sam samo ovo pokacio da neko se ne cima da skida slike,zove njih i sl,nit' sam ih branio nit' kudio jer svi mi imamo neko misljenje o tome jer nas jebiga u teoriji zanima moze li gibson za 350 e.moje zapazanje je bilo da su giboni kudikamo BOLJE odradjeni od esp-ova,a napisah da su oni KATASTROFALNI,a replika kineskih ima mnogo,mnogo boljih od ovog sto se odje nudi (opet kazem na oko).par dzeksonjara lajtvejt soloista koje vidjah na onim alibaba,tradetang i slicnim glupostima bejahu na oko jako,jako dobro odradjeni.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 01 Apr 2011, 16:34

Hotstepper wrote: Jako je ruzhno osecanje kad za neshto dash ne malo para a na kraju opet nisi srecan, a to je sigurno sluchaj sa ovim kopijam.
Nisu to kopije, kopija ti je Tokai i sl., ovo su fejkovi...sto se mene tice bolje je ustekati vise para i kupiti dobru gitaru koju ces da sviras mozda ceo zivot, onda to ni nema cenu prakticno, ali opet kazem, ako das preko 2000eur za Gibsona to ti nije garancija da je gitara vrhunskog kvaliteta, jeste dobra ali da li vredi toliko je pitanje, samo mnogi se tese cinjenicom da imaju taj logo na njoj, a opet i kasnije kad ju prodajes ima vecu vrednost bas zbog toga. Ma sta znam, sve je to individualna stvar, ja bih radije uzeo 3 polovna japanska les paula nego jedan novi Gibson. Ja imam recimo dobre gitare za koje sam stekao svaki dinar i ne kajem se, i to mi je dovoljno za ceo zivot jer sam samo rekreativac, samo nemam jos lampasko pojacalo :XD:

LifelessDead

Post by LifelessDead » 01 Apr 2011, 16:38

umart wrote:lazo,vrlo mudro zboris.

par dzeksonjara lajtvejt soloista koje vidjah na onim alibaba,tradetang i slicnim glupostima bejahu na oko jako,jako dobro odradjeni.
Brate i te slike su sumnjive, ja sam provalio da kradu slike sa interneta i reklamiraju ih kao svoje na tim kineskim sajtovima, odi vidi, jbt. ladno slika gitare na nekom krevetu od nekoga sto prodaje na ebay-u, ili slicno....

Milanares

Post by Milanares » 01 Apr 2011, 16:43

Ma Edwards Limited onaj sa Pageovim wiringom bih ja probao pre svakog Gibsona.
A ako moralno podrzavas Fendera, onda kupis G&L.
Ako moralno podrzavas Gibsona, onda kupis Heritage.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 01 Apr 2011, 16:50

Milanares wrote:Ma Edwards Limited onaj sa Pageovim wiringom bih ja probao pre svakog Gibsona.
Da samo sto smradovi iz Gibsona ne dozvoljavaju njihovu prodaju, prave se samo za japansko trziste, isto kao i Tokai, i ostale gitare u rangu Gibsona. Taj Edwards bi kostao oko 1000eur, mozda malo jace kod nas...inace cuo sam mnogo pohvala na njihov racun, jeste da se vecinski deo proizvodnje obavlja u Kini od 2002 ali su ekstremno kvalitetne gitare, i prave se od druge vrste drveta tako da su lakse i mnogo su rezonantne a i kvalitet izrade je vrhunski.

umart

Post by umart » 01 Apr 2011, 18:34

jeste,nije da ne kradu,ali bas sam kopao o tim soloistima iz nekog tripa,i naletio na par fotki koje,da ne palamudim,jasno pokazuju da je kopija,ali jako dobro odradjena.pricalo se o tome ranije,kako vrijeme prolazi kinezi postaju sve bolji,mada vjerovatno sve zavisi od fabrike do fabrike.evo npr oni gio ibanezi (neznam koliko je reprezentativno jer opet stoji neki brend iza toga) kad su se pojavili bili su boze-sacuvaj,sad ima par modela koji su za te pare za svaki respekt.

ako dodjemo do toga da u najboljem slucaju treba bar magneti da se mijenjaju-znaci cifra od 500 e,ne vidim zasto bi se kockao sa kinezom kad za 700-800 e mozes kod pojedinih domacih majstora koji nisu nimalo naivni da dobijes sta zelis plus najcesce placas iz dva puta u razdoblju od godinu dana,a ovima pucas odma u kesu i magneti odma u kesu.meni je bilo intresantno najvise zbog finisa,sto opet dobijam ako radim custom.plus najcesce mozes da se dogovoris raznorazne fore sa majstorom npr da on odradi samo tijelo i vrat,ti posle budzis hardver i elektriku itd,sto je meni jos vise kul a i stedis koji dinar.

vertigo_beat

Post by vertigo_beat » 01 Apr 2011, 22:01

Ne razumem.

:1:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 01 Apr 2011, 23:43

Znaci do sada je bila popularna prica da nije bitno sta pise na glavi sve dok radi zadovoljavajuce, a sad je ipak bitno postovati tradiciju i uzeti epi iako ovaj fake mozda radi bolje?

Pa ne bih ni gibsonu ni fenderu dao kad nista novo nisu napravili od 1970. Pljujemo corbu i brejkerse koji zive od stare slave, i ne prave nista kvalitetno vec 20 godina (tj nista pribliznog kvaliteta kao nekad), a kad je rec o gibsonu, menjamo pesmu...

Zapravo jesu napravili neke novotarije:
Image
Image

Izvinite, ali ja nisam budala koja ce da placa iskljucivo ime, ako moze da dobije slican kvalitet za manje, ili bolji kvalitet za iste pare (ne mislim na gibson nego na epi). A ako mi taj kvalitet nije dovoljan, platicu nikoli, obossu, mirku da mi napravi vernu kopiju gibsona za manje para, a moci cu da sebi prilagodim svaki detalj (ovde mislim na gibson). Osim toga, postoji prica da je dobar deo tih fake gibsona uradjen u epiphone fabrici "after hours". Ako vec imam mogucnost da delimicno biram ko ce da me krade, radije cu da pare dam "srpskoj lopuzi", koji je samo nasao nacin da u ovoj prokletoj zemlji zaradi na onima koji pate od imena na glavi, nego americkim (koji isto tako zaradjuju samo na pacijentima kojima je ime najbitnije) ili domacim politickim lopuzama (da ne izdvajam ove smradove na vlasti od ostalih smradova).

Da se razumemo, ne branim kineske fejkove, ne branim nit poznajem lika koji ih uvozi, ali mi ovakva prica postaje smesna. Gibson se ne cima da juri te kineze koji valjaju ove falsheve, ali mi treba da uhapsimo lika koji jasno kaze da to nije original... Ajmo onda i mirka tasica da hapsimo! Ti falsifikati mnogo variraju u kvalitetu, i nemam nameru da ih narucim, ali ako bi mi se pruzila prilika da probam neki, i da mi se svidi kako radi, uzeo bih ga. Sto se mene tice, nemam problem sa time sve dok ne pocnu da podvaljuju falsh kao original, sto je nazalost neizbezno u jednom broju slucajeva, ali ako imas soma ipo evra da das za dzitru, MORAS da znas da prepoznas svaki detalj, i da znas da je to taj ton koji juris...

Locked