Trafo ima izlaz 63V za pojacalo (kontam onda pojacalo 60W) a za predpojacalo 12V. Zvucnik 8 oma.. Ako su potrebne jos neke informacije napisite, izmericu

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Ovo mi prvo nije jasno recimo....Besermenji wrote: Trafo ima izlaz 63V za pojacalo
Ok,samo mi nije bilo jasno zašto se smanjuje na 63V?Neuobičajena mi je voltaža.Koje su lampe u pitanju?Obično se napon za grejanje smanjuje na 6,3V (ili 12 ako se vezuje redno), i podiže se napon na 450V mislim,pa se posle po potrebi obara za ECC83 lampe recimo (ili koje god da su u pretpojačanju).Besermenji wrote:Trafo se napaja sa 220V i smanjuje napon na 63V i 12V.
63V neizmenicno prolazi kroz ispravljac koji pravi jednosmeran napon od odprilike 60v.Tih 60V sluzi za napajanje pojacala.
Unutar glave se nalaze 2 komponente: predpojacalo u koje se utice gitara, na njemu su svi potenciometri osim master Volume-a. Signal sa predpojacala se pojacava u pojacalu preko kojeg signal ide na zvucnik.
Trafo nema izlaze u vatima nego u voltima...produzni_kabal wrote:Koliko sam ja razumeo smanjuje napon na 63watt i 12 volt? Jel da?
Fino se ispalih ovdeBesermenji wrote:
Pojacalo nije lampas, tako da nema potrebe za tolikim naponima...
Što ne bi napravio(just a thought)....Besermenji wrote:
Planiram da lampasko pojacalo kupim....
Opet mi nije jasno, ako imaš šemu zašto bi ti trebalo još šema?Besermenji wrote:
...a hteo sam da napravim gitasku glavu sa predpojacalom sa integralnim kolima, a semu za pojacalo imam...
Tačnije dva odvojena kola,.Obično ih prodaju đuture u pojačalima...gitarskim tj.Besermenji wrote:Pojacalo i predpojacalo su 2 odvojene komponente...
Misliš izlazni stepen? Onda tako kaži.Imaš šemu izlaznog stepena,i hteo bi na to da nakalemiš preamp (pretpojačalo)?Besermenji wrote:Pojacalo samo pojacava signal da bi se reprodukovalo na zvunik...
Pa kažem, što ne bi pogledao šeme SS (solid state) preampa na netu?Besermenji wrote:....a na predpojacalo bi roknuo neki gejn i tako to...
Pa marshall napravio pojačalo, što bi značilo da radiBesermenji wrote: Jel ta sema 101% radi?
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests