Kupovina opreme preko oglasa

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
LifelessDead

Re: Kupovina opreme preko oglasa

Post by LifelessDead » 03 Apr 2011, 10:17

Mrav wrote:
Ako kupujete već gitaru koja vredi 1500+ evra, nije više toliko teško isplanirati road-trip i otići negde preko i potražiti tačno šta vam treba.

Niko nikog ne bije da kupi baš Gibsona (pomenuo sam Michael Kelly koji je po meni odličan, ima Hammer-a jako dobrih) a ovde kao da se neki žale što nema dobrih gitara kod nas - a da su ISTE kao Les Paul, oblik, položaj potova, sve. Meni je mnogo bitnije da je osećaj sviranja u nivou, zvuk koji proizvode, a ne da li ima 2 roga ili jedan cutout.

P.S. Oblik tela Les Paul-a (pa i sg-a čini mi se) nije zaštićen, svako može napraviti bez problema gitaru tog oblika a ima ih dosta, ako vam je baš potrebno da je i glava tačno oblika kao što pravi Gibson, onda ste Gear Snob, nema dalje priče :lol:
Ma da, bas se isplati jedan road-trip do Japana ili gde god da je opet to bi te onda ispalo vise od Gibsona :D ,jos ako platis i carinu... Ja ti samo kazem da je zasticen dizajn i da ovaj Tokai nije dozvoljen da se prodaje sirom sveta a Tokai je vrlo poznat brend i pojeli bi Gibsona da se pojave na trzistu. Ovaj LS 160 je bolja gitara od Gibson standarda a kostala bi najvise 1500eur, Gibson kosta 2100eur. Ja da sam mogao ovde da ju kupim uzeo bih sigurno, ovako sam morao da narucujem preko ebaya polovnu i da placam ovoj lopovskoj drzavi dadzbinu od jedno 35% vrednosti same gitare. Moze da se uvozi ovaj FGN sto se proizvodi u cuvenoj Fujigen fabrici. Oni su od pre par godina odlucili da proizvode svoje gitare. Taj FGN ima malo drugaciji oblik glave ali to je prakticno nebitno i ja bih voleo da se nadje neki distributor ovde, ali to je relativno novi brend i tu si verovatno u pravu, jer distributeri idu na sigurno, znaju da ce onaj ko ima para da kupi Gibsona a onaj ko nema da ce da skrpi za Epifona a za te pare moze da se kupi bolja gitara i od Gibsona i Epifona.

Ovi ESP-jevi imaju drugaciji oblik i tela i glave i meni to bas smeta, jbg. ali ne mozes da kazes da te stvari nisu bitne a i sto se konstrukcije tice nisam siguran da je ista, ne znam, ali ako vec imas za Gibsona onda je bolje uzeti PRS jer je za te pare daleko ispred Gibsona... jbg. sve je bitno, ako ti nisi sa svime zadovoljan kod gitare uvek ce nesto da te gricka :D Meni je recimo bitna i boja gitare, jebes ako mi se ne svidja boja ne bih mogao da ju uzmem pa na ne znam kako dobro svira. Nije mi bitan logo i ne mozes da kazes da sam snob pogotovo ako bih pre uzeo gitaru za cenu po kojoj moze da se uzme neki Gibson Traditional.

Ne kazem ja da ne moze covek da se snadje ako hoce, ali opet je izbor ogranicen kad se radi o novim gitarama. Ja samo kazem da nikad u zivotu necu da dam oko 2000eur za novog Gibsona jer za mnogo manje para moze da se dobije isti ili slican kvalitet.

Na kraju krajeva, svaka gitara moze dobro da zvuci manje vise i sve su to dobre gitare, ako si dobar gitarista svaka gitara ce dobro da svira i ta razlika u ceni prakticno nece ni da se primeti, ali znam iz licnog iskustva da su neki ljudi toliki fanatici da ih prakticno vise zanima kolekcionarstvo nego li samo sviranje. Ja imam jednog strata i LP-ja i to mi je dovoljno za ceo zivot, cak i da imam viska para nisam siguran da bih jos kupovao, jer ipak ne zaradjujem za lebac na njima.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 03 Apr 2011, 10:40

Evo neki zanivljivih poredjenja japanskih gitara sa Gibsonom, btw. ja imam Orville by Gibson LP :)

http://www.youtube.com/watch?v=M3JXruiGLdo
http://www.youtube.com/watch?v=-ElxQcuifbw

Mancha

Post by Mancha » 03 Apr 2011, 10:49

O.o wrote:http://www.kupujemprodajem.com/Slammer- ... id=1636269 jel ova gitara bash toliki "krs" da se prodaje za ove pare? ja nikad nisam probao ni jednog slammera...
Ne verujem da je krsh (narocito za tu cenu), ali posto nisu napisali koje je drvo, pretpostavljam da je basswood ili poplar i top naravno nije maple nego photo.
U svakom slucaju, verovatno nema dodira sa Les Paul zvukom, ali jbg, zato je i jeftina.

kwiss

Post by kwiss » 03 Apr 2011, 13:03

LifelessDead wrote:Evo neki zanivljivih poredjenja japanskih gitara sa Gibsonom, btw. ja imam Orville by Gibson LP :)

Za moje uši orville, best :D

Bobi

Post by Bobi » 03 Apr 2011, 14:02

LifelessDead wrote:
Bobi wrote:
LifelessDead wrote:Gibson drzi monopol ...
Nisam razumeo ovo bas... Kako to mislis?
Pa mislio sam na dizajn pre svega. Ajde koju to gitaru ovde jos mozes da uzmes da ima isti dizajn kao Gibson? Nijednu. Sve sto se prave su za Japansko trziste, Tokai, FGN, ESP pravi Navigator i Edwards, Bacchus itd., vecina ljudi nije nikad ni cula za neke od ovih gitara a neke su bolje od Gibsonovih Custom shop modela kao sto je Navigator, ali je doduse i skup.

http://shop.ebay.com/yasoohmusic1109/m. ... 4340.l2562
http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=naviga ... m270.l1313

Kao sto vidis mozes jedino da ih narucis preko ebaya ili drugih aukcijskih sajtova iz Japana, jos i jeftinije ali mnogi ne salju za Srbiju. Gibson im ne omogucava da proizvode za inostrana trzista.
Monopol na dizajn? Ako mislis na oblik tela ili slicno kao trejdmark, to je nesto sto je normalno. Koliko je bilo samo lawsuitova po svetu jer je ova ili ona firma pravila identicnu kopiju les pola npr. Isto i fender radi sa svojim headstockom npr. Na sta mislis kad kazes "dizajn"? Da li mislis na konture tela, na konstrukciju, na kratku skalu, itd? Ima mnogo gitara koje mozes kupiti u Srbiji koja je na ovaj ili onaj nacin ripoff les pola. Ako po oglasima ima necega to su stratovi i les polovi svakojakih proizvodjaca. I slazem se za PRS, pre bih kupio njega nego gibsona. I nema sta gibson da omoguci ili ne omoguci nekome da proizvodi neko za inostrano trziste, nisu oni sveCka policija za gitare. To je potpuno drugo pitanje ponude/potraznje i ostalih faktora kao sto je cena proizvodnje, izvoza u neku tamo Srbiju, itd.

andrej]

Post by andrej] » 03 Apr 2011, 14:45

LifelessDead wrote:Evo neki zanivljivih poredjenja japanskih gitara sa Gibsonom, btw. ja imam Orville by Gibson LP :)

orville lagano za 2 koplja ispred svih, gibson u rangu polushupljeg greca.

btw, ovo bi trebala da bude fina kupovina, ako ne laze lik za godiste:
http://www.kupujemprodajem.com/AriaPro- ... id=1751216

vertigo_beat

Post by vertigo_beat » 03 Apr 2011, 21:49

LifelessDead wrote:
Mrav wrote:
.... Ja imam jednog strata i LP-ja .....

Buržuju nijedan ! :D

Mrav

Post by Mrav » 04 Apr 2011, 11:04

vertigo_beat wrote:
LifelessDead wrote:
Mrav wrote:
.... Ja imam jednog strata i LP-ja .....

Buržuju nijedan ! :D
Nisam ja ovo napisao, da ne bude zabune, ja imam jednog ibaneza i jednog peavey-ja :twisted:

P.S. Ja bih pre uzeo Les Paul-a a ne PRS-a, stvar ličnog ukusa (a probao sam ih sve, i razne Les Paul-e i američke PRS).

@LifelessDead Nisam ni rekao da treba do Japana da ideš (mada, to mi je jedan od životnih ciljeva, posetiti Japan jednog dana :kokice: ) već u zemlje u okruženju, gde bi imao bolji i širi izbor, i naravno prvo bi se upoznao sa time gde i kakvih radnji ima (npr. Budimpešta ili Prag ili Cirih ili Milan ili Dizeldorf ili Amsterdam, gde ti najviše odgovara da putuješ).

Traditional kod nas nov, nešto preko 1700e, standard traditional ima za manje, itd. Lično mislim da je realnija cena od oko 1500e ili malo manje, ali punuda-potražnja. Po mom ličnom mišljenju standardi su preskupi za ono što pružaju, ne bih dao preko 1000e za jedan (a prodaju se za 1800 - 2000e) ESP les polika gitara ima kod nas za ispod 1000e i sigurno su odlične, ima i dobrih hamera da se nađe, samo su jako skupi (u rangu custom Les Paul-a) itd.

E sad, tebi smeta što ESP ima malko drugačiji oblik od Les Paul-a, šta da se radi... imam utisak da ti bez obzira na sve smeta i kad se glava razlikuje, to je već tvoj problem :ziveli: . Hoću i ja bmw-a, ali da ga ne platim kao pravog a da ide isto, ali i da izgleda isto, ali može npr. logo da bude RMW (ali da je istog oblika :metal: )... šta da se radi :bambi:

xspaceman

Post by xspaceman » 04 Apr 2011, 11:09

Bozha

Post by Bozha » 04 Apr 2011, 15:41

xspaceman

Post by xspaceman » 04 Apr 2011, 16:10

LifelessDead

Post by LifelessDead » 04 Apr 2011, 16:55

Mrav wrote:
Nisam ja ovo napisao, da ne bude zabune, ja imam jednog ibaneza i jednog peavey-ja :twisted:

P.S. Ja bih pre uzeo Les Paul-a a ne PRS-a, stvar ličnog ukusa (a probao sam ih sve, i razne Les Paul-e i američke PRS).

@LifelessDead Nisam ni rekao da treba do Japana da ideš (mada, to mi je jedan od životnih ciljeva, posetiti Japan jednog dana :kokice: ) već u zemlje u okruženju, gde bi imao bolji i širi izbor, i naravno prvo bi se upoznao sa time gde i kakvih radnji ima (npr. Budimpešta ili Prag ili Cirih ili Milan ili Dizeldorf ili Amsterdam, gde ti najviše odgovara da putuješ).

Traditional kod nas nov, nešto preko 1700e, standard traditional ima za manje, itd. Lično mislim da je realnija cena od oko 1500e ili malo manje, ali punuda-potražnja. Po mom ličnom mišljenju standardi su preskupi za ono što pružaju, ne bih dao preko 1000e za jedan (a prodaju se za 1800 - 2000e) ESP les polika gitara ima kod nas za ispod 1000e i sigurno su odlične, ima i dobrih hamera da se nađe, samo su jako skupi (u rangu custom Les Paul-a) itd.

E sad, tebi smeta što ESP ima malko drugačiji oblik od Les Paul-a, šta da se radi... imam utisak da ti bez obzira na sve smeta i kad se glava razlikuje, to je već tvoj problem :ziveli: . Hoću i ja bmw-a, ali da ga ne platim kao pravog a da ide isto, ali i da izgleda isto, ali može npr. logo da bude RMW (ali da je istog oblika :metal: )... šta da se radi :bambi:
Nisi nista manji burzuj od mene :D , ma zajebavam se, pa ja sam sve gitare kupovao polovne i stekao svaki dinar za njih, eto sad imam V62 strata i ObG LP i to je sve. To mi je prakticno sva imovina, malo vrednija. Jebiga, nisam imao na sta drugo da dajem pare, fensi garderoba me ne privlaci, motori, automobili, blejanje po kaficima itd. Nisam ja video burzuja a kamo li da sam jedan od njih. Osim toga burzuji kupuju Gibsona :XD: a ja da sam hteo mogao sam jos malo da ustekam i uzmem nov Traditional umesto polovnog ObG-a, eto vidis da ipak mozes da vozis RMW-a :XD:

Kod ESP-ja mi se posebno ne svidja oblik glave, ruzna je za medalju a i za tih 800-900eur opet bih pre uzeo nekog starijeg japanskog LP-ja.

Ma kako god, ne kazem da ne mozes nekako da se snadjes a i ne kupujes gitaru svaki dan. Samo htedoh da kazem da ti LP-jevi sto se i prodaju imaju verovatno neku licencu od Gibsona.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 04 Apr 2011, 17:14

LifelessDead wrote:Kod ESP-ja mi se posebno ne svidja oblik glave, ruzna je za medalju a i za tih 800-900eur opet bih pre uzeo nekog starijeg japanskog LP-ja.
i inlay-i :) al' jbg, meni to i ne smeta toliko :mrgreen: , 3x gori su mi prs-ovi, sve ono zlato i pticice :povrac:

xspaceman

Post by xspaceman » 04 Apr 2011, 18:40

http://www.kupujemprodajem.com/Behringe ... _id=724280
20e skuplje nego u Mitrosu! Ja mu poslao Mitrosov link da pogleda, pa ako moze neka menjaza ,korekcija cene i sl, a on odgovara u fazonu....e pa da, al je vise nemaju na zalihama! :ma bravo:

Mrav

Post by Mrav » 04 Apr 2011, 21:52

mislim_stvarno wrote:
LifelessDead wrote:Kod ESP-ja mi se posebno ne svidja oblik glave, ruzna je za medalju a i za tih 800-900eur opet bih pre uzeo nekog starijeg japanskog LP-ja.
i inlay-i :) al' jbg, meni to i ne smeta toliko :mrgreen: , 3x gori su mi prs-ovi, sve ono zlato i pticice :povrac:
uuu što se ja u poslednje vreme ložim na kockaste inlay-e na LP-u, ne ove nove romboide nego stare pravougaonike :bow:

inače Lifeless, kod mene slična priča, ne furam najke ni skupe telefone, ali što bi rekli u onoj reklami za dušeke:

koliko sam para potrošio na razne dušeke (pedale, gitare, pojačala) i uzeo sam dormeo (čitaj dobar LP-like) i sada me glava više ne boli :P

Locked