Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Cope wrote:Pravljeni instrumenti bi treblo da imaju nešto što industrijski masovno proizvedeni nemaju, a to je makar dobar finiš i vrlo precizan setap za svirača. Zatim je tu pažljivo odabrano i osušeno drvo, te ostali hadver koji odgovara senzibiltetu muzičara koji ga svira. Samo veoma iskusan muzičar može unapred znati kakav bi mu isntrument odgovarao - koje drvo, kakva struja... a takođe treba biti i veoma dobro upozat sa opusom isntrumenta koje određeni majstor izrađuje. U principu džaba dobro drvo, originalan pristup u izrada instrumenta, ako odemo u prvu prodavnicu i kupimo pikap koji se serijski ugrađuje u gomilu isntrumenata. Na kraju kada sve to izađe na bini i na snazi, vrlo često može doći do razočarenja u zvuk, udobnost odnosno ergonomiju isntrumenta.
Moje iskustvo je takvo da još uvek nisam siguran kakav instrument bi želeo da imam odnosno da izradim kod nekog majstora, a dilemu umesto mene i dok se ne odlučim, jako dobro mogu da reše već potrvđene tvrtke poput Fendera i drugih
Radulovića još nisam imao priliku da probam, te memam predstavu kako isntrumenti rade, odnosno kako ja radim sa takvim isntrumentom u rukama.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests