Sve O Žicama Za Bas Gitare

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
nesko

Re: Sve O Žicama Za Bas Gitare

Post by nesko » 09 Apr 2011, 17:30

Cope wrote:
nesko wrote:Evo i mog iskustva sa Ernie Ball žicama.
Kupih onomad u MM Extra Slinky komplet. Treći dan je E žica počela da zvuči mutnjikavo :!: , a peti dan je zvučala skroz tupavo :grummel_2: . Kao da je stara 2 meseca.
Ostale žice se ponašaju poprilično normalno. Postepeno se mute, u skladu sa uobičajenim iskustvima.
Inače zvuče odlično za slap. Za ostalo ...
Pa, 04 su ipak za slap.
S obzirom na ovo iskustvo, vraćam se na moje favorite: Warwick crvene.
Jeftine a zvuče fantastično.
Koja smesa? Koji bas?
Ja imam na jednom basu nickel .40 Slinky, i traju mi već ihaa, uz redovno mazanje.
Plavi komplet: "Ernie Ball 2833 Extra Slinky žice za bas gitaru poseduju maksimalnu jasnoću i ozbiljan "punch". Lista umetnika koji ih koriste pokazuje i ko je u samom vrhu modernih rock basista. Izrađene u USA sa specijalnim legurama za produžen vek trajanja i maksimalnu živost."

Kakve veze ima koja je smeša i koji je bass kod samo E žica nije u redu. Ostale esu OK.
Jasno je da E žica ima neki feler. S obzirom da se više niko nije javljao sa istim problemom, ispada da mi se tako zalomilo.
Loša sreća.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 09 Apr 2011, 18:31

U jednom periodu sam čuo još par ljudi koji su se dosta žalili na EB žice. Možda je jednostavno takva serija stigla u M.

nesko

Post by nesko » 09 Apr 2011, 18:50

Zato ja krećem sa nabavkama iz Nemačke. Valjda ću biti bolje sreće.
Doduše, dobro mi je bilo iskustvo sa Warwick žicama koje sam ovde kupio, ali nema ih više.
Ni to mi nije jasno. Možeš da ih naručićč gde god hoćeš u Nemačkoj, a u našim radnjama nikako da stignu već godinu dana.
Pa kako čovek da ne posumnja. Kupiće za dž. neku bofl seriju koju niko normalan neće, a prodavaće nam je po ceni većoj nego u Nemaćkoj.

the bassman

Post by the bassman » 09 Apr 2011, 20:07

E Nesko ako ti je za utehu, meni se nesto slicno desilo sa Dunlop zicama koje nisu kupljene u Srbiji, samo sto su meni 2 zice zatupavile a tri radile kao nove. Te 2 su bile A i G, pa sam se i ja tako nasao u cudu i odmah nakon toga kupio DR. :ziveli:

nesko

Post by nesko » 09 Apr 2011, 20:43

the bassman wrote:E Nesko ako ti je za utehu, meni se nesto slicno desilo sa Dunlop zicama koje nisu kupljene u Srbiji, samo sto su meni 2 zice zatupavile a tri radile kao nove. Te 2 su bile A i G, pa sam se i ja tako nasao u cudu i odmah nakon toga kupio DR. :ziveli:
Pa ti i ja mozemo da sklopimo jedan komplet da valja. Timski rad je cudo! :ziveli:

the bassman

Post by the bassman » 09 Apr 2011, 21:26

:XD: :ziveli:

Cope

Post by Cope » 10 Apr 2011, 23:59

Jednom sam vratio na gitaru neki stari komplet DR-a, i ustanovio da rade bolje od daleko mlađih Dadario, koje su bile na basu :):)

nesko

Post by nesko » 11 Apr 2011, 00:14

Dadario su mi uvek rekordno kratko trajale. Medjutim, posle su OK za sviranje prstima za neki retro.
Za slap samo po mozda nedelju dana. Ako sam bas uporan, onda puca G ili cak i D zica.
Doduse, moram da priznam i da mi se dosta znoje ruke.

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 11 Apr 2011, 02:45

Koliko sam samo postova napisao :) DR DR DR i samo DR!

nesko

Post by nesko » 11 Apr 2011, 04:05

Valja eksperimentisati.
Ponekad se iznenadimo, bilo pozitivno ili negativno.

Cope

Post by Cope » 11 Apr 2011, 15:07

DJ_MY_SOUL wrote:Koliko sam samo postova napisao :) DR DR DR i samo DR!
Dobro sad, volim ih i ja, al volem i Rotosound nickel .45 na četvorožičanom za blues i rock, EB super slinky .40 na petici za svašta, DR stainless neprevaziđene za prangijanje i slap... ima tu još dobrih žica... Nije baš tolika diametralna razlika između DR i ostalih, a i nije mi jedini kriterijum za kvalitet žica njihova trajnost, ima tu nekih "preferencija" :)

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 12 Apr 2011, 02:31

Cope wrote:
Dobro sad, volim ih i ja, al volem i Rotosound nickel .45 na četvorožičanom za blues i rock, EB super slinky .40 na petici za svašta, DR stainless neprevaziđene za prangijanje i slap... ima tu još dobrih žica... Nije baš tolika diametralna razlika između DR i ostalih, a i nije mi jedini kriterijum za kvalitet žica njihova trajnost, ima tu nekih "preferencija" :)
Probao sam jedne za slap 2x bolje nego DR Fat beams (koje daju dosta vise middle nego high beam). Richard Cocco su zlo! Prijatelj mi ih je doneo iz amerike posto on ima pay pall. Ali traju dosta krace nego DR ali dosta bolji zvuk daju i neprevazidjene su. Ali :( Richard Cocco retko gde ima u inostranstvu kod nas je DR najbolji izbor.

Triad031

Post by Triad031 » 14 Apr 2011, 14:01

DJ_MY_SOUL wrote:
Cope wrote:
kod nas je DR najbolji izbor.
:1:

Takodje mislim da su DR najbolje koje mogu kod nas da se nabave. Posle njih mi idu Rotosound Swing bass pa onda EB ili Dean Markley Blue Steel

Triad031

Post by Triad031 » 15 Apr 2011, 23:28

Da se pohvalim da sam stavio veceras DR Black Beauties. Izgledaju sexy sa maple fretboard-om :mrgreen:

Cope

Post by Cope » 16 Apr 2011, 01:02

Triad031 wrote:Da se pohvalim da sam stavio veceras DR Black Beauties. Izgledaju sexy sa maple fretboard-om :mrgreen:
Na meplu sve izgleda sexy 8)

Post Reply