Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Zezam se bre Dersu 

Jel si sada nabavio ovo ludilo ili ga imaš odavno?Dersu Uzala wrote:?
Ufff... preopaka sprava.
Napisah par strana ranije da imam ds1 i Screamin' blues i posle dosta eksperimentisanja dodjoh do ok tona sa svojim krsem od gitare.
Prvo se nakacim na Blues pa iz njega u Ds1 i distorzija je sasvim zadovoljavajuca ritam ok,kada uradim obrnuto Ds1 pa Blues ton kao da mi varira gore dole, tako da tu kombinaciju izbegavam. Nastaje jedan meni jako velik problem, kada hocu da sviram solo spustim na najnizi magnet (inace imam kineza od gitare Jack and Danny mada meni odgovara sto se mekoce tice ili sam glup pa sam navikao) i dobijam jakoooooo jakoooo tanak i pickast ton, znaci ono ne valja ni za ....
NA srednjem magnetu se cuje mutirano nema srednjih ni malo, pretpostavjam da su magneti otisli u ***** od ko zna cega pa me zanima jel ima neka preporuka i malo jeftini varijanta posto kao i 99,99% ljudi U Srbiji imam isti problem.
Za moj ekstra giga mega jeftini pedalboard jos hocu da uzmem ili Artec analog delay ili Ibanez de7 (ako neko ima predlog neka kaze) mozda acoustic simulator, nije da daje ton u orginalu ali smatram da uz malo truda moze da se izvuce lep zvuk, nemam potrebe jos uvek za onim ubijacima noise-a mada mi se jako svidjaju kako rade
Korus jos eventualno i ne treba mi nista vise.
Hvala unapred Vlada
Prvo se nakacim na Blues pa iz njega u Ds1 i distorzija je sasvim zadovoljavajuca ritam ok,kada uradim obrnuto Ds1 pa Blues ton kao da mi varira gore dole, tako da tu kombinaciju izbegavam. Nastaje jedan meni jako velik problem, kada hocu da sviram solo spustim na najnizi magnet (inace imam kineza od gitare Jack and Danny mada meni odgovara sto se mekoce tice ili sam glup pa sam navikao) i dobijam jakoooooo jakoooo tanak i pickast ton, znaci ono ne valja ni za ....
NA srednjem magnetu se cuje mutirano nema srednjih ni malo, pretpostavjam da su magneti otisli u ***** od ko zna cega pa me zanima jel ima neka preporuka i malo jeftini varijanta posto kao i 99,99% ljudi U Srbiji imam isti problem.
Za moj ekstra giga mega jeftini pedalboard jos hocu da uzmem ili Artec analog delay ili Ibanez de7 (ako neko ima predlog neka kaze) mozda acoustic simulator, nije da daje ton u orginalu ali smatram da uz malo truda moze da se izvuce lep zvuk, nemam potrebe jos uvek za onim ubijacima noise-a mada mi se jako svidjaju kako rade

Hvala unapred Vlada
Ja bih dao prednost ibanezu DE7, a u mesto akustik simulatora, pre bih uzeo neki korus...
- Hotstepper
[youtube]LvTmY6_C-P0&feature=related[/youtube]Devlas wrote: Nastaje jedan meni jako velik problem, kada hocu da sviram solo spustim na najnizi magnet (inace imam kineza od gitare Jack and Danny mada meni odgovara sto se mekoce tice ili sam glup pa sam navikao) i dobijam jakoooooo jakoooo tanak i pickast ton, znaci ono ne valja ni za ....
Kazhe u ovom clip-u da on boost-uje previshe visoke, si se poigravao sa tim njegovim EQ?
I ja na telcu isto moram da smanjim tone na gitari, pokushaj da ga zavrnesh do kraja pa vracaj unazad da vidish gde ti se svidja..
Jesam jesam cackao sam ekvilajzere ali i bez pedala mi zvuci katastrofa taj bridge magnet, a srednji jos gore pomeracu ih danas kad stignem jos gore dole pa cu videti ima milion kombinacija ali ja mislim da su od toplo hladnog vremena ako je to ikako moguce.
Inace ekvilajzeri mi stoje kao od 2 minut aklipa, smanjeni visoki i dodati basovi, malo jos gain smanjim kada udaram neki bluz nemam potrebe za distorzijom. Na ds 1 su mi takodje smanjeni visoki, ne nesto drasticno, kad dodjem do solaze to je krs nad krsevima, moram da sviram na magnetu kod vrata, nije mi problem ok je relativno zvuk, samo bih voleo da imam jos kombinacija i mogucnosti.
Inace ekvilajzeri mi stoje kao od 2 minut aklipa, smanjeni visoki i dodati basovi, malo jos gain smanjim kada udaram neki bluz nemam potrebe za distorzijom. Na ds 1 su mi takodje smanjeni visoki, ne nesto drasticno, kad dodjem do solaze to je krs nad krsevima, moram da sviram na magnetu kod vrata, nije mi problem ok je relativno zvuk, samo bih voleo da imam jos kombinacija i mogucnosti.
Chitam ovo Screaming Blues i podseti me na DOD Mystic Blues, jel svirao neko tu pedalu? U ovom "testu" ona mi daleko najbolje zvuchi => http://www.oldtonezone.com/distortionov ... parinator/
Ne znam da li znate za ovu aplikaciju totalno je kul haha, probajte.
Ne znam da li znate za ovu aplikaciju totalno je kul haha, probajte.

- Dersu Uzala
Nije moj per se, ali sam ga probao veceras. Ovolika mi glava. Elem, nema sta tu nema do zvukova. Nema. Ne postoji. Thomas je kralj.
-

Ne verujem da ce sve ici u pedalbord (fali podni stimer na fotki), a velika multi pedala ce biti van borda svakako, u loopu E13TBD. DIY pedalboard vs. gotov proizvod ? Sta predlazete ?

- BaalBehrit
Tufli i ja smo se danas džorali i ja u džoranju uzeh, u narodu poznatu, ljubičastu pedalu:

Pedala je svemir totalni.
Board mi sada izgleda ovako:

Yamaha FX550 je sa strane, čekam da odradim footswitch za nju pa ću videti gde će to uleteti u lanac.

Pedala je svemir totalni.
Board mi sada izgleda ovako:

Yamaha FX550 je sa strane, čekam da odradim footswitch za nju pa ću videti gde će to uleteti u lanac.
Veoma lepo.
Đes nasao vintage time machine?
Đes nasao vintage time machine?
- BaalBehrit
Fala. Vintidž tajm mašin pazario pre jedno godinu i jače u Artistu, poslednji komad.
Btw. hvala mom šuraku Cortexu na čičak traci, konačno sam sredio board i izbacio one debilne sunđere.
Btw. hvala mom šuraku Cortexu na čičak traci, konačno sam sredio board i izbacio one debilne sunđere.

I kakav je?
Mada pretpostavljam da ne bi bio u bordu da nije dobar... pogotovo ne pored DL4.
Mada pretpostavljam da ne bi bio u bordu da nije dobar... pogotovo ne pored DL4.

- BaalBehrit
Radi fino, ali ima manu kao i /uglavnom/ svi analogni dilejevi da je taman pa slabo izađe u miksu, ali je generalno jako fina sprava, a s obzirom koja joj je cena i ne može da se očekuje nešto vrhunski, ja sam je platio oko 4700 dinara čini mi se.
- BaalBehrit
Promenih pojačalo (uzeo Laney VC15-110), pa uslikah decu na okupu: