Najbolje/najlepse gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Najbolje/najlepse gitare
@Rocket, taj mi se Telecaster mnogo svidja...
A i onaj shto je Funkomat okachio isto tako...

kad ste poceli sa Telecasterima, evo jos jednog :

Andy Summers tribute Telecaster

Andy Summers tribute Telecaster
Ono sto je rocket postavio ono je radjeno u nekom 3D studiu ili tako nesto nebih rekao da je ono Real. 

- Rocket Roll
Real je... To je ->Fender Artist Series Joe Strummer Telecaster Electric Guitar<-.
Inspirisan Džoovim stihovima "I took a tram into the fourth dimension", verovatno...

Inspirisan Džoovim stihovima "I took a tram into the fourth dimension", verovatno...

I cena je prihvatljiva.
Gitara je odlicno uradjena .
- (Old)Fisherman
Kao moj doprinos ovoj temi (iako sumnjam da vas moja "wish list" bas jako interesuje
) spomenuo bih sledece "objekte":
- Gibson Firebird V VSB (mada, Gibson trenutno proizvodi Firebird-a samo u Studio varijanti i video sam da je cena istog u Musicstore-u prihvatljiva...tako da je daleka buducnost postala relativno bliska...). Steta je samo sto na Studio model ugradjuju humbucker-e, a na Firebird 5-ici su mini-hamovi, ali sta sad...
- Fender Custom Shop Robert Cray Strat, Violet sa Gold hardware-rom
- Gibson LP Reissue '56 (i Epiphone proizvodi '56-icu, ali budget varijantu naravno) V.O.S. Gold Top...sa P-90 naravno, drugaciji ni ne postoji...
- sto se tice Gibson SG-a, kad bih mogao, kupio bi ih 10-tak (sta da kazem, sentimentalno sam vezan za SG-a
)...interesantno je da se novi po zvuku ipak za nijansu razlikuju od starih SG-a. Licno savetujem, ko nije probao, a nadje se u situaciji, neka proba SG-a sa P-90...zvuk ce ga iznenaditi.
Toliko...
Pozdrav.

- Gibson Firebird V VSB (mada, Gibson trenutno proizvodi Firebird-a samo u Studio varijanti i video sam da je cena istog u Musicstore-u prihvatljiva...tako da je daleka buducnost postala relativno bliska...). Steta je samo sto na Studio model ugradjuju humbucker-e, a na Firebird 5-ici su mini-hamovi, ali sta sad...
- Fender Custom Shop Robert Cray Strat, Violet sa Gold hardware-rom
- Gibson LP Reissue '56 (i Epiphone proizvodi '56-icu, ali budget varijantu naravno) V.O.S. Gold Top...sa P-90 naravno, drugaciji ni ne postoji...
- sto se tice Gibson SG-a, kad bih mogao, kupio bi ih 10-tak (sta da kazem, sentimentalno sam vezan za SG-a

Toliko...
Pozdrav.
- Rocket Roll
Speaking of which, je li neko video novog Gibsonovog Diabla?(Old)Fisherman wrote:...sto se tice Gibson SG-a, kad bih mogao, kupio bi ih 10-tak (sta da kazem, sentimentalno sam vezan za SG-a)..

Moji personal favoriti, nije sve u sjaju i ceni...a mozda i jeste

Fender Jazzmaster

Fender Esquire

Gibson SG with Maestro

Gretsch Duo Jet

Fender Jazzmaster

Fender Esquire

Gibson SG with Maestro

Gretsch Duo Jet
- Guitar_thrill
- MF veteran
e zar Fender Esquier nije imao samo jedan single magnet? Btw, dobar izbor i ja bih jednog Esquiera moze onaj Jeff Beck Tribute model....
Jeste, ovaj na slici je Gilmourov 1955 Fender Esquire koji je kupio od Seymour Duncana dok je ovaj jos radio u Fenderu,Guitar_thrill wrote:e zar Fender Esquier nije imao samo jedan single magnet? Btw, dobar izbor i ja bih jednog Esquiera moze onaj Jeff Beck Tribute model....
ako se ne varam, neck pickup je u sustini prototip quarter-pound strat pickupa koji je posle postao standard ( ne u Esquire-ima, nego generalno kao magnet

Nije najlepsa (ili najbolja) ali zato ima ubedljivo najlepsi headstock koji sam ikada video! I ovaj pearl inlay je prelep.
- Rocket Roll
Par Diablovih "živih" slika:

Auuuu, e to ću sledeće da pravim, lepotica.... 

- Chord-Master
- MF veteran
Lepa boja ovog SG-a, mada vise volim dobru heritage cherry.
A i ne svidja mi se sto je headstock takodje crvene boje.
A i ne svidja mi se sto je headstock takodje crvene boje.