Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Zice za elektricnu gitaru... razmena misljenja i predlo
E,sad nesto kontam,ove zice izgleda sijaju samo pod black light lampama. To su one lampe po diskotekama od kojih boje izgledaju nestvarno ! 

- Dersu Uzala
Sijaju pod ultraljubicastim zracima.
e, meni treba takva farba za pedale. onda da pedalboard osvetlim UV diodama (ima li toga?) ili onim obicnim tubularnim uv lampama i ono sijaju podesavanja i prekidaci. ima li je u bgd?
- Dersu Uzala
http://www.amazon.com/382-5-385-Ultravi ... B001GLSN92andrej] wrote: onda da pedalboard osvetlim UV diodama (ima li toga?)
Mislim da imaju u Kelcu (bivši radio klub).andrej] wrote:e, meni treba takva farba za pedale. onda da pedalboard osvetlim UV diodama (ima li toga?) ili onim obicnim tubularnim uv lampama i ono sijaju podesavanja i prekidaci. ima li je u bgd?
O, hvala gospodu, opet Ernijeva jajca... Nema dalje! bar u ovom cenovnom rangu.
Ono sto treba da izbegavate, cak i ako vam se besplatno nudi, cak i ako imate izrazito istrazivacki duh, jesu Career zice. U ovom gradu duhova nema ni postene muzicke radnje, te sam bio prinudjen da pazarim bas to... govno... Ocajna tenzija, pucaju kao lude (pukle su mi dve E zice, za vrlo kratko vreme), traju koliko i srBsko pamcenje, intonacija se gubi brzo i uspesno nakon samo mesec dana...

EDIT: One Dunlop, koje smo pominjali, takodje se nisu pokazale... krs...
Ono sto treba da izbegavate, cak i ako vam se besplatno nudi, cak i ako imate izrazito istrazivacki duh, jesu Career zice. U ovom gradu duhova nema ni postene muzicke radnje, te sam bio prinudjen da pazarim bas to... govno... Ocajna tenzija, pucaju kao lude (pukle su mi dve E zice, za vrlo kratko vreme), traju koliko i srBsko pamcenje, intonacija se gubi brzo i uspesno nakon samo mesec dana...

EDIT: One Dunlop, koje smo pominjali, takodje se nisu pokazale... krs...

- mislim_stvarno
kakvi su tvoji utisci o njima?sinisake wrote:EDIT: One Dunlop, koje smo pominjali, takodje se nisu pokazale... krs...![]()
Pa ono, napisah tamo... jesu mutne, ok je tenzija... ali... mislim da je najveci problem bio to sto mi je PUKLA zica (a to je izazvalo kupovinu Career zica!). Ne volim da sviram zice koje pucaju.

i ja sam odustao i od marica,ocigledno da imaju stekove od prije hrista.za sad,ernijeva jajca.
- nikolic025
Pozdrav,da li moze neka preporuka za zice za akustaru?
Imam Takamine EF341SC i sada sam stavio 10 D'Addario i ipak cu da stavim neke 11,jer su ove tanke,piskave i nije mi to to,a necu opet D'Addario,nisu se bas nesto pokazale...Cuo sam da su Martin studio performanS dobre,ali nisam mogao da ih nadjem u NS-u,da li neko ima neki rpedlog...Trebaju mi zice dobrog zvuka,a da su prijatne,da nisu nesto pretvrde itd.Obicno sviram unppluged svirke i to sa onom gumom protiv feedback-a...
Fala...
Imam Takamine EF341SC i sada sam stavio 10 D'Addario i ipak cu da stavim neke 11,jer su ove tanke,piskave i nije mi to to,a necu opet D'Addario,nisu se bas nesto pokazale...Cuo sam da su Martin studio performanS dobre,ali nisam mogao da ih nadjem u NS-u,da li neko ima neki rpedlog...Trebaju mi zice dobrog zvuka,a da su prijatne,da nisu nesto pretvrde itd.Obicno sviram unppluged svirke i to sa onom gumom protiv feedback-a...
Fala...
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Martin.nikolic025 wrote:Pozdrav,da li moze neka preporuka za zice za akustaru?
Fala...

- nikolic025
Martin SP ili neke druge?
http://mitrosmusic.com/proizvod/13306-M ... r-Strings/
A,kazu ljudi i da su ove dobre,ali ja nekako ne volim Fender,jer sam ih ranije uzeo za elektricnu i kad sam ih izvadio iz kutije,a ono sve rdjave...
http://mitrosmusic.com/proizvod/8809-Fe ... s--11--52/
http://mitrosmusic.com/proizvod/13306-M ... r-Strings/
A,kazu ljudi i da su ove dobre,ali ja nekako ne volim Fender,jer sam ih ranije uzeo za elektricnu i kad sam ih izvadio iz kutije,a ono sve rdjave...
http://mitrosmusic.com/proizvod/8809-Fe ... s--11--52/
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ja koristim ove vec skoro 2 godine...Perfektne su.
http://mitrosmusic.com/proizvod/8467-Ma ... -Strings-/

http://mitrosmusic.com/proizvod/8467-Ma ... -Strings-/
- nikolic025
Ja sam te fosfor koristio,ali D'Addario i nula od zica,posle 1h svirke i pored ciscenja sa Dunlop 65-icom itd potamne i gube zvuk posle par dana...Nije mi jasno sto i kako,ali sam 3 kompleta imao,dva iskoristio i jedan poklonio...Kakav je tvoj utisak,onako,kakav je zvuk,trajnost itd...?
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Puniji zvuk od svih ostalih zica, a traju standardno, mislim ako sviras svaki dan, onda ti ne gine na dve -tri nedelje menjanje ili mozda cek i mesec dana, uz Dunlop 65. Ako juris trajnost, onda pukni pare za Elixir, trajace i dva meseca bez problema sa svakodnevnim sviranjem i redovnim ciscenjem, mozda izguraju i vishe.nikolic025 wrote:Ja sam te fosfor koristio,ali D'Addario i nula od zica,posle 1h svirke i pored ciscenja sa Dunlop 65-icom itd potamne i gube zvuk posle par dana...Nije mi jasno sto i kako,ali sam 3 kompleta imao,dva iskoristio i jedan poklonio...Kakav je tvoj utisak,onako,kakav je zvuk,trajnost itd...?