CROSS ash Telecaster custom build for andrej]

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
NikolaNis
MF veteran

Re: CROSS ash Telecaster custom build for andrej]

Post by NikolaNis » 06 May 2011, 15:15

I ja sam preslušao, stvarno si mnogo toga "izvukao" iz gitare, ima tu materijala za igranje i eksperimente :D . I ja se pridružujem ekipi koja bi da čuje i neki clean mada sam ja malo čuo bridge magnet kad si bio kod mene ali nije to to, opali malo neki bluz ili nešto slično...

Hotstepper

Post by Hotstepper » 07 May 2011, 00:09

...vidi se da se tebi neck najvishe svideo... :wink:
Medjupozicije nam josh daj, to je tele, to 'ocemo da chujemo... :cao:

andrej]

Post by andrej] » 07 May 2011, 00:19

igrao sam se sa visinom magneta danas (i odnos visine treble i bass strane), to menja zvuk vise nego sto mozete da zamislite (mada, magnet mora da bude ziv da bi bilo sta zvucalo zivo)... sutra novi snimci, bice nesto clean, isprobacu sve 4 pozicije (mada series nije nesto klin, al sabija na drajvu). kako sam sredio visinu, skroz se promenio zvuk. bice vise medjupozicije (moja omiljena, ipak - bridge posle nje; neck tu i tamo, nego sam ga ovoliko svirao jer nisam u prvom demou)!

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 07 May 2011, 00:35

andrej] wrote: to menja zvuk vise nego sto mozete da zamislite
:1:
Ja cak mislim da svaki magnet ima jednu idealnu visinu na kojoj radi savrseno, a na svakoj drugoj daleko losije.
Sa tim se definitivno isplati pozabaviti.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 07 May 2011, 00:41

:shock: :bow: :bow: :bow: :bow:

andrej]

Post by andrej] » 07 May 2011, 20:25

evo, posto me je knightofdoom ispostovao i obradovao, da embedujem ova 2 snimka, a bice ih jos sutra:

http://soundcloud.com/andrejr-1/telekaster-kroz-pojacalo-1
http://soundcloud.com/andrejr-1/telekaster-kroz-pojacalo-2

rock nation

Post by rock nation » 07 May 2011, 23:41

Ja ne volim Fendera, ne volim zvuk singlova, ustvari, ali clean je vrhunski! Dobio si odlicnu gitaru, cestitam jos jednom.

andrej]

Post by andrej] » 08 May 2011, 00:21

hvala svima na komplimentima. komplimente delimo 75% - 25% (nikoli 75% za izradu, meni 25% za ideju i elektroniku) :D . moze?

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 08 May 2011, 14:45

Što se mene tiče deli komplimente kako god poželiš, dokle god si ti zadovoljan gitarom ja sam uspeo 100% :ziveli:

SiskoMarcetic

Post by SiskoMarcetic » 08 May 2011, 20:21

andrej kako si snimao i kojim programom mapirao
izvinjavam se ako je off topic

andrej]

Post by andrej] » 11 May 2011, 19:57

snimano na abletonu, sm57 malko off-axis u presonus firebox, bez ikakvih efekata. ovo je snimano na glasnocama koje izuzetno smetaju komsijama, pa je snimljeno na brzinu. sm57 prima strasno podnosi visoke spl-ove, pa uopste ne zvuci kao da sam previse pojacan.

Hotstepper

Post by Hotstepper » 14 May 2011, 02:59

Fantastichno versitilnaTM gitara,neck ima pun ton i jasan kao dan - fantastichan magnet, medjupozicija karaktaristichan twang ( <3 ), bridge je prava brodcaster prljavshtina i u series se najbolje chuje, daje mu onu ham punocu!
Magneti su ludnica i neverovatno su legli na gitaru...
Sjajno, svaka chast i poshtovanje za oba majstora :bravo: :bow:
Andrej, da uzhivash u njoj 100god :ziveli:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 15 May 2011, 00:47

U moje lično ime hvala puno :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 15 May 2011, 13:07

Obecao sam review ove gitare i Andreju i Nikoli, jer sam, zahvaljujuci Andrejevom gostoprimstvu, imao priliku da je probam i malo se druzhim s njom, ali s obzirom da nikako ne mogu da nadjem vreme da iznesem svoje impresije ovde kako bih zheleo, da dalje ne bih odlagao stvar, samo cu odraditi jedan copy/paste mail-a koji sam poslao Nikoli nakon probanja :ziveli:

"Nikola onaj Andrejev telac me je potpuno ali potpuno odushevio, choveche Bozhiji, otkinuo si ga kako si ga uradio! :) Toliko bolje izgleda uzhivo da je to neverovatno. Kakva predivna textura drveta...a tvoj lak, najluxuznije uradjena gitara koju sam ja probao, po meni, bolja od najskupljih Fendera od 170 hiljada iz Mitrosa.
Shto se zvuka tiche, on je divan i pravi tele zvuk! Magneti su veoma dobri, bridge mi se mnogo vishe dojmio do neck-a, mozhda jer nisam ochekivao strat zvuk u mislima pre nego shto sam probao gitaru. Srednja pozicija je predivna. Neck mi je delovao malo odsutno, zamuceno, ali moguce da Andrej nije dobro podesio visinu magneta jer je experimentisao s tim, na licu mesta smo malo samo drmnuli bridge magnet na gore i odmah je doshlo do znachajne promene u zvuku, na bolje. Gitara je savrshene tezhine osecaj pri sviranju je neverovatan, bash je gitarchina, to bre kad uzmesh u ruku znash da si uzeo ozbiljan isntrument! Vibrira lepo, mada moram priznati da mi se chini da moj Parker vibrira vishe, mada su na njemu neshto tanje zhice, a i taj Dean Markley koji Andrej koristi meni se ne dopadaju ni najmanje. Rezonira gitara, mislim na telca, izuzetno dobro.
Medjutim ono shto me je najvishe odushevilo je vrat! choveche...to je to shto sam chekao chitavog zhivota, imam velike, klavirske shake, a i dugo sam pre elektrichne svirao klasichnu gitaru, stoga mi odgovara masivan i shirok vrat, i na prvom polju, na nultom kod nuta, reche mi Andrej da ste stavili da bude shire neshto je pominjao 44mm ili tako neshto ne secam se, sve u svemu to je to! Neverovatno, kad uzmesh gitaru i kad sve shto zhelish da odsvirash izlazi lako i bez truda, to je vrat kakav meni treba, mislio sam da je vrat sa SG-a super medjutim taj radijus od 9.5 i "U" profil vrata legli su mi ko nishliji vrela muckalica :D Fenomenalno!
Setup gitare, tako nisko, a tako bez imalo frett buzz-a i bilo kakve druge ma i najmanje smetnje, odushevljen sam."

Potpuno isto mislim i sada, nakon otprilike nedelju dana nakon shto sam probao gitaru. Vidi se da se Nikola uzhasno mnogo potrudio oko izrade te gitare, svaki milimetar njen deluje kao da je pazhljivo i dugo tretiran uz najveci oprez i kalkulisanost. Gitara toliko bolje izgleda uzhivo da sam se ja nashao u chudu, share jasena su mnogo izrazhenije a lak odaje utisak da je debeo ceo centimetar jbt! Dok svirash gitaru, po vratu se ima takav flowing feel da je to neverovatno, a twang samo sikce iz ovog fabuloznog telca.

Dodatan kuriozitet je to shto sam gitaru probao na P&K Audio Rocket-u, i zaista, nishta lepshe od ruchno pravljenih gitara i pojachala, pedala, ma DIY all the way mega dudes! :ziveli:

Nikola, shvatam da si do sad uradio toliko gitara koliko imash prstiju na jednoj ruci ili manje, ali ti sa ovim treba da nastavish, shtavishe, chim se budu stekli uslovi za to, ja cu ti biti mushterija, sa velikim zadovoljstvom. :metal:

Milanares

Post by Milanares » 15 May 2011, 14:16

chim se budu stekli uslovi za to, ja cu ti biti mushterija, sa velikim zadovoljstvom

:1:

Post Reply