Kupovina opreme preko oglasa

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
LifelessDead

Re: Kupovina opreme preko oglasa

Post by LifelessDead » 14 May 2011, 21:29

hmmm sta Vukica misli o ovome? :mrgreen: , mada ima smisla da gitara izgleda ovako posto je donesena iz custom chop-a :XD: :ziveli:

vertigo_beat

Post by vertigo_beat » 14 May 2011, 21:44

jagoda wrote:
Milanares wrote:http://www.kupujemprodajem.com/Fender-T ... ter_id=104

neki ljudi bas nemaju strpljenja
Neki ljudi jednostavno ne shvataju.
Kad nesto prodajes, ti zapravo hoces da ti neko DONESE PARE U KUCU.
To se ne postize bezobraznim tonom oglasa, i naznakom bilo kakve neljubaznosti tipa , "bez sms" , "stop ovo" , "stop ono" .
Nikakva nervoza ne dolazi u obzir , a ni bilo kakvo drugo pokazivanje negativnih emocija.
Naravno, ne postize se nista korisno ni glupim komentarisanjem cene koju si sam postavio , kao , pa to je dzabe , pa sta bi vi hteli ???
Nije dzabe, i svi bi hteli da kupe za male pare. Stvar ce se prodati za onoliko para , koliko su ljudi spremni da se odreknu da bi
dobili tu stvar.
A da bi se to postiglo, prodavac ne treba da kupcu postavlja raznorazne uslove , vec da svojom ljubaznoscu, kooperativnoscu i
pozitivnom komunikacijom doprinese da kupac , da ne kazem Kupac, DONESE PARE .
Nedostatak obicnog kucnog vaspitanja (standardna pojava u Srbiji) tu ne pomaze .
Ironicne primedbe na racun potencijalnih kupaca odmazu . Ostace njemu gitara , a kupcu pare u dzepu .

Dok ne kupi na nekom drugom mestu .
Svaka cast! Lepo receno.

Vukica

Post by Vukica » 15 May 2011, 21:07

Rax13 wrote:Jel postoje uopste Gibsoni sa ovakvim inlaysima?
Ja ne razumem ljudi sta vama nije jasno :D
Ja ne tvrdim da je ova gitara gibson ! tvrdim da je kupljena u nemackoj gde su pravljene hand made gitare ..
I tvrdim da je bolja od gibsona les paul studio najmanje 3 puta jer kad uhvatim studio u ruke kenja mi se .. dovoljno je da ga uhvatim a i kad cujem zvuk iskreno kenja mi se ..
Lepo sam reko ko hoce mogu da organizujem da proba gitaru , gitara tolko vredi ako je niko ne kupi za te pare ja je sviram konstantno sve vreme tako da uopste ne moram da je prodam , ko je kupi docice do izuzetnog komada . Jedini razlog sto je prodajem jer mi treba ibanez za neku brzu svirku ..
To ko je i na koji nacin pravio gitaru ne treba raspravljati , treba doci i probati .. vi ovde mozete da komentarisete do prekosutra o gitari ali ja znam vrlo dobro kolko ona vredi jer su je mnogi jaki ljudi u muzici probali i rekli da je odlicna a drugo znam i sam da osetim razliku kad nesto ne lezi u ruci i lezi i kad je nesto ima cist zvuk i dobar sustain ;)
Nebi da oduzujem pricu ali zaista bezobzira dal kupili gitaru neka dodje ko oce nek proba pa cete videti o kakvoj gitari je rec . Ko hoce da mu sve bude gibson nek kupi gibson ali gibson je jedan u 20 kvalitet kao ove gitare .

Vukica

Post by Vukica » 15 May 2011, 21:25

mislim_stvarno wrote:Ja i dalje mislim da je ovo neki diy preradjeni matori bolt-on japanac (eventualno neka jolana, melodija). sigurno ne bih rekao profi uradjeno...

Oblik zavrsetka fretborda lici na matore japance koje sam video, mada mozda je ceo fretbord zamenjen
oblik neck heal-a izgleda previse kao bolt on, a ne bi bilo prvi put da se pojavi gitara koja je od bolt on-a prepravljena u lepljen vrat (nadam se ne super lepkom)
oblik glave nema veze sa gibsonom
poklopac trussroda je naopako uradjen
i sto neko rece razliciti srafovi na civijama (tako da su najverovatnije polovne stavljene koje nisu dosle sa srafovima)
magneti zajedno ne vrede ni 100e
jel' mi se cini ili fali prvi zubac na nut-u kod debele e zice

mozda je sa druge strane neko odlicno drvo ispod toga, ali je generalno uzasno odradjena gitara... moje misljenje...

a evo i gitare sa tim serijskim brojem http://www.instrumentwarehouse.com/gibsones175.html
p.s zupci su tu verovanto se ne vidi na slici
a sto se tice serijskog verovatno kopiran ;) kao sto to radi svako ko pravi hand made gitare ;)
A ja to sigurno nisam radio i pisao nebi ni imao cime a ako ste vi toliko pametni da kazete da to moze da uradi 17-togodisnji decak u kucnim uslovima blago vama . Ja stvarno ne zelim vise da se raspravljam jer shvatam da vi o gitarama ne znate nista osim da komentarisete tudji rad.
Komentarisite nesto sto ste probali ja ne kapiram glupiranje i pametovanje na ovom forumu verovanto ovde i pisu preprodavci na kupujemprodajem da bi ubili ostale normalne koji prodaju da bi oni prodali svoje kopije i falseve .. P.S Nadji dva EMG HZ-a za 100 evra i svaka ti cast ;)i emg elektroniku (tj mozda ti i nadjes kad si preprodavac ali jedan nvo je 120 evra ) ..
5-ti put kazem probajte gitaru onda sudite ja cu dati svakom ko hoce da proba ... Na kraju krajeva cuvam je za sebe ja ovakav les paul ne mogu da kupim ni za 1000 evra mozda nadjem neki u 100 komada da je blizu ovoga . Ne sviram les paul ne volim taj zvuk volim tamnu distorizju i to je to ..

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 15 May 2011, 22:09

ahahahha
a sto se tice serijskog verovatno kopiran kao sto to radi svako ko pravi hand made gitare
Ja stvarno ne zelim vise da se raspravljam jer shvatam da vi o gitarama ne znate nista osim da komentarisete tudji rad.
:bambi:
a emg hz kosta 60-70 evra nov :bambi:
:ziveli:

LifelessDead

Post by LifelessDead » 15 May 2011, 22:21

@ Vukica

Nije niko sudio o kvalitetu gitare, naravno da ne moze da se raspravlja o tome dok se ne proba. Ja priznajem da sam bio u zabludi jer nisam znao da se radi o hand made gitari, tek sam sad video da pise u oglasu. Mislio sam da je reklamirana kao original Gibson. U svakom slucaju srecno sa prodajom :ziveli:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 15 May 2011, 22:21

EMG HZ i Ibanezov inf (koji sam izbacio sa moje gitare) su, potpisujem, glupost od magneta. Bilo koji DiMarzio/SD/Gibson magnet ih sije. I klin i dist.
Nema teorije da ces ti nas ubediti sad da to super zvuci. A i stvarno les pol izgleda kao najgora kineska kopija. Mislim, 3 srafa na truss rod coveru ne bi smeo sebi da dopusti niko ko je uzimao gibsona u ruke, a ne da pravi custom gitare

nikolic025

Post by nikolic025 » 15 May 2011, 23:26

http://www.limundo.com/kupovina/Muzicki ... A-/2006914

Evo,ako neko nije znao,ovo je fingerboard sa magnetima... :D

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 15 May 2011, 23:43

hehehe, a dobro pogresi covek, mozda sam i ja nekad zlzgzlll :D

andrej]

Post by andrej] » 15 May 2011, 23:45

inace komad rustera, sto mogu da zakljucim kada uporedim sa slikama kolege sa nikom Rade031.

nikolic025

Post by nikolic025 » 15 May 2011, 23:46

http://www.kupujemprodajem.com/gherson- ... ter_id=104

A ovo mi je jako smesno kad slikaju gitaru i natpis iseku,ili ga ne uslikaju...Jos gore mi je bilo kad sam danas video Epiphone u oglasima,covek ga nahvalio a ni na jednoj slice se ne vidi cela gitara,na svakoj je isecen natpis...

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 15 May 2011, 23:48

Pa sta ce, da je stvarno nesto sto vredi, ne bi bilo potrebe hvaliti...

nikolic025

Post by nikolic025 » 16 May 2011, 00:54

Ma,nije sto hvali,nego sto je jos i poznata marka,a namerno isecena glava na slikama...Mislim na taj Epi....Sto krije onda natpis.?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 16 May 2011, 01:14

Vukica wrote: P.S Nadji dva EMG HZ-a za 100 evra i svaka ti cast i emg elektroniku (tj mozda ti i nadjes kad si preprodavac ali jedan nvo je 120 evra ) ..
http://maric.rs/srp/proizvodi/?conid=1039&l2=641&l3=457

a posto je inf kupljen polovan jer ne postoji u slobodnoj prodaji, to znaci i da je emg najverovatnije kupljen polovan, pa je cena jos niza od tih 70e, recimo 50e, mozda i manje, a za par magneta, to je 2x50e=100e :D (mada kod nas preprodavaca, matematika ide malo drugacije, pa moze biti 90 ili 110 zavisi dal' kupujes il' prodajes... :lol: ) :mrgreen:

isto tako, elektronika koja se vezuje na pasivne emg magnete (hz) je ista kao i za sve druge pasivne magnete, i moze da se odradi za 1000kinti, a i manje, samo ako ne ides u prodavnice muzicke opreme nego u prodavnice elektronskih komponenti...

ako si platio emg hz 120e, onda me ni ne cudi sto trazis 750e za ovu _______________ (ubaci odgovarajuci pridev) gitaru :) :ziveli:

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 16 May 2011, 01:20

nikolic025 wrote:Ma,nije sto hvali,nego sto je jos i poznata marka,a namerno isecena glava na slikama...Mislim na taj Epi....Sto krije onda natpis.?
Mozda nije Epi, a mozda hoce da ispadne da je Gibson, a mozda se zezno pri slikanju :) Uglavnom bude jedan od prva 2 slucaja, desavaju se i izuzetci naravno, retko ali mogucno :)

Locked