tommy wiseau?Kill surf city wrote:
Dobar stratocaster, mit ili činjenica?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Dobar stratocaster, mit ili činjenica?
Dobar Strat je i mit i cinjenica....to je ubedljivo najjogunastija i najteza gitara za svirku,u smislu da ima tri singla pa da mora da se pomucis da iz nje izvadis mast,ima u najvise slucajeva vintage tremolo koji u 90 posto slucajeva ne funkcionise,a opet i kada je rastimovana,sto je Hendrix dokazao,to je gitara koja ima dusu i neponovljiv clean i koja je iznedrila neke od najboljih gitarskih stvari ikada i postala relikvija za mnoge gitariste,i zauvek ce imati svoje fanove i u generacijama koje dolaze.
U,jbt....malo je preterano,a?

U,jbt....malo je preterano,a?

Ta gitara ili nekome legne do jaja ili je neko ima pa nikada nije zadovoljan njom. Ko ume sa njom ne treba mu nijedna vise dok mi ostali koji je posedujemo
a nismo "rodjeni" za nju vecito nesto izmisljamo i kupujemo jos gomilu stvari nebi li promenili ton i dobili ono sto zelimo.
Na kraju sve se svede na to da ta gitara nije za svakoga. Ako si covek za nju, onda ces na bilo kom stratu da sviras sa osmehom na licu !!!
a nismo "rodjeni" za nju vecito nesto izmisljamo i kupujemo jos gomilu stvari nebi li promenili ton i dobili ono sto zelimo.
Na kraju sve se svede na to da ta gitara nije za svakoga. Ako si covek za nju, onda ces na bilo kom stratu da sviras sa osmehom na licu !!!
Da.Posto to nije gitara za svakoga,bas zbog toga je strat jedna od najprodavanijih gitara.Audio wrote:Na kraju sve se svede na to da ta gitara nije za svakoga.
- Dersu Uzala
Da se vratim na post broj 2. (i slovima, dva), tema je sidji do reke. 

Audio wrote:Ta gitara ili nekome legne do jaja ili je neko ima pa nikada nije zadovoljan njom. Ko ume sa njom ne treba mu nijedna vise dok mi ostali koji je posedujemo

To je činjenica, ja sam u životu probao samo jedan telekaster npr. koji mi je legao, a sa druge strane bar 70% les paul-a koje sam probao bih slatko i posedovao, a stratovi mi leže bolje za sviranje, ali ne i "stilski". Važnije za dobro sviranje nije šta svirate nego kako vam to leži, gitarista koji razbija strata će možda da se oseća čudno svirajući les paul-a i obrnuto, iz čega sledi da neće svirati tako dobro.
Nadjite ono što vam najviše leži, izbor je veliki

ness wrote:Da.Posto to nije gitara za svakoga,bas zbog toga je strat jedna od najprodavanijih gitara.Audio wrote:Na kraju sve se svede na to da ta gitara nije za svakoga.
Već jako dugo ogroman broj likova po belosveckim scenama zloupotrebljava stratocastere i razne im varijacije, koliko u muzikama koje prave i jos nebrojano puta vise u svrhe imagea. Mnogi od njih su živi primeri da je tačna teza da iako je najprodavaniji model, strat nije gitara za svakoga.
Dobra činjenica, mit ili stratocaster?
- Haralampije
Dobar mit, stratocater ili cinjenica?
Stratocaster - dobar mit ili činjenica?
- Dersu Uzala
Cinjenica, dobar stratocaster je mit.
Teške reči.
- whosyourdaddy
Dersu Uzala wrote:Cinjenica, dobar stratocaster je mit.

lock na temu!

osim ako ga uključiš u mesa boogie jel tako dersu ?