Dream Theater

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Post Reply
Milos87design

Re: Dream Theater

Post by Milos87design » 22 May 2011, 21:57

DrGreenthumb wrote:Evo ga jos jedan strucnjak, ajme... A da malo svirite te instrumente, for a change? :ziveli:
:1:
DT je odlican :D Oni koji kazu da je lose ocigledno ne mogu da shvate to tehnicko savrsenstvo pre svega zbog svojih kompleksa! :D

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 22 May 2011, 22:15

Tema stvarno odlazi predaleko, u neke kompleksne delove ljuCke svesti.Nedostatak chat-a što reče Cookie :lol:

Kristiko

Post by Kristiko » 27 May 2011, 01:35

Baš sam nešto večeras u fazonu podsećanja pa reko' da udelim koju:

Stari favorit sa "Infinity"! :)

tomarnr

Post by tomarnr » 27 May 2011, 11:30

evo primer "plasticnog" tona :)
ako je ovo los ton i plastican onda ne znam stvarno...

http://www.youtube.com/watch?v=8dv0KEZSUuI

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 27 May 2011, 11:51

Milos87design wrote:
DrGreenthumb wrote:Evo ga jos jedan strucnjak, ajme... A da malo svirite te instrumente, for a change? :ziveli:
DT je odlican :D Oni koji kazu da je lose ocigledno ne mogu da shvate to tehnicko savrsenstvo pre svega zbog svojih kompleksa! :D
?

who gives a fuck about tehničko savršenstvo... što sinisake kaže - inženjere :)

počeo sam da rabim izraz inžinjerska muzika i naišao na sveopštu prihvaćenost od strane lokalne čeljadi... možda bih mogao neki dilindara eskejp plen da pustim da proslavim

ps. stoji da hejtujemo, ja se dobrim delom zajebavam, a pouzdano znam i za par kolega, al kapiram da to radimo samo zato što se drim tijaatar dizu u nebo..

ps2. bata kameni je jači od petručija i ima bolju tehniku

tomarnr

Post by tomarnr » 27 May 2011, 12:08

e sa ovim se slazem 100% ako mi nesto ide na Qrac to je dizanje u nebo odredjenih bendova, ja DT volim bas bas mnogo ali me nervira kad je neko u fazonu jao oni su najbolji, ovakvi, onakvi, isto vazi i za bilo koji drugi bend.

Tenji

Post by Tenji » 27 May 2011, 15:39

A jeste sad, kao da je Dream Theater jedini bend koji se dize u nebo. Gde god ima malo jacih fanova nekog benda, ima i dizanja u nebo, u svim mogucim zanrovima. I sta sad? Nista. Ja priznajem, kriv sam, ako bi mi se neki bend(gitarista, pevac, etc...) svideo, vala hvalio sam ga cesto i vise nego sto sam trebao. :) Tako to ide... Koliko sam se hvalospeva naslusao o Tocku, Pink Floyd-u, Block Out-u, Tool-u, i tako dalje. A ti isti hvalospevi se vrtoglavo povecavaju u slucaju da je neki pokojnik u pitanju. Ja ne znam hoce li ljudi ikada pustiti da Hendrix, Dimebag, Morison i jos neki pocivaju u miru... I opet, nikom nista. Ne vidim nista toliko strasno sto ce neko tamo da kaze da je Dream Theater najbolji bend na svetu, ili Pink Floyd, ili Rush, ili Metallica.

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 27 May 2011, 15:49

Pink Floyd i jeste najbolji bend na svetu. :mrgreen:

Milos87design

Post by Milos87design » 03 Jun 2011, 13:05

Duane wrote:
Milos87design wrote:
?

who gives a fuck about tehničko savršenstvo... što sinisake kaže - inženjere :)

počeo sam da rabim izraz inžinjerska muzika i naišao na sveopštu prihvaćenost od strane lokalne čeljadi... možda bih mogao neki dilindara eskejp plen da pustim da proslavim

ps. stoji da hejtujemo, ja se dobrim delom zajebavam, a pouzdano znam i za par kolega, al kapiram da to radimo samo zato što se drim tijaatar dizu u nebo..

ps2. bata kameni je jači od petručija i ima bolju tehniku
Ono sto je moje iskustvo je da su DT pljuvali uglavnom ljudi koji ne znaju ni gitaru da drze kako treba...A sto se tice dizanja u nebesa pa i Cecu dizu u nebesa :lol:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 03 Jun 2011, 13:16

vidis tu se razilazimo, mi neki i vi neki... ja kapiram da dobru muziku moze da razume i oseti svako, a ne samo vrhunski gitarista ili trubačista...

šta sad ja treba da budem dobar kao stiv vej da bi mogao da ga slušam? ili postoje odredjeni kriterijumi "drzanja gitare" koje treba zadovoljiti?

Tenji

Post by Tenji » 03 Jun 2011, 15:53

Muzika za muzicare... Nisam se jos susreo sa nekim ko slusa progresiv, a da ne svira neki instrument. I to da ozbiljnije svira taj instrument, ne da zna par pesama od corbe.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 03 Jun 2011, 16:37

NHF, ali upravo ovakve konstatacije su mi presmesne. Siguran sam da ne bih mogao da nabrojim sve likove koje sam znao/sreo u zivotu, koji su iz te price, a koji su jednostavno lose sredali™, taman toliko dobro da zavaraju pijanu ekipu. :lol:

Ali vidim da ta opcija ne postoji. :kokice: To je muzika za muzicare, ako to slusam, znaci da imam kapacitet™. I obrnuto. :kokice:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 03 Jun 2011, 18:35

Here we go again...

Znate shta, ja sam chuo da Bryan Adams svira Devi Ever Shoegazer na MEssa Transatlantic-u i da je rekorder po broju poslatih mejlova Messinom supportu jer tvrdi da "mu neshto drive kanal prducka i "

"fuzzuje."

Kill surf city

Post by Kill surf city » 03 Jun 2011, 18:42

Da sam dobio evro svaki put kada je neko nesto 'ucitao' u post na muzickom forumu, eh...kako god. Previse je butthurta ovde, i previse se cita 'izmedju redova', pre nego sto se procitaju redovi. Na ovu lesinu se vise necu vracati, svakako. :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 03 Jun 2011, 18:50

Sad ne razumem dal si se neshto istripovao u vezi mene?
Ja sam se samo nashalio i hteo da potpunim offtopic-om protestvujem shto chesto teme odu u rasprave "shred vs. muse" ili "messa vs fuzz" :ziveli: Stiche se utisak da su chlanovi foruma uistinu jedino spremni da o tim stvarima "diskutuju".

Post Reply