Kupovina opreme preko oglasa

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
DrGreenthumb
MF veteran

Re: Kupovina opreme preko oglasa

Post by DrGreenthumb » 06 Jun 2011, 18:57

Guitar_thrill wrote:znači relic :)
Pa da, jer ne utiče na ton gitare. Doduše možda će malo da se raspada ponekad, ali to je i čar relica :bambi:

vlada77

Post by vlada77 » 06 Jun 2011, 22:50

Moze li mala pomoc, nov sam na forumu pa nisam stigao da iscitam sta ste sve pisali na ovu temu ali sam video par odgovora...u jedno sam siguran, na kupujem prodajem se vrte jedne te iste gitare, izmedju ostalog i ja prodajem dve i vrte se vec nedelju -dve, vrlo se tesko prodaje....
elem, hteo sam da mi pomognete i da mi kazete vase misljenje, da li trazim mnogo (270e) i koja je realna cena koju mogu da ocekujem za mog strata? ali stvarno, budite iskreni....sta god da vam padne napamet, jer mi nije jasno.....znam da gitara nije original i pitam se da li ljudi jednostavno nemaju poverenja kad im u startu kazes da je gitara fake iako dobro radi...ili da kao neki olos pustis da se neko navuce kao sto je svojevremeno lik drzao u halo oglasima strta 1968 usa za 550evra....interesovalo me je kakav je i na kraju sam otisao da ga vidim. bolje da vam ne pricam.... pozdrav i hvala unapred ako se budete obazirali na ovaj post!!!!! pozzz i srecna vam prodaja i kupovina. vlada
http://www.youtube.com/watch?v=YY6U3IWUKa4
http://www.kupujemprodajem.com/-fender- ... id=1729553

Milanares

Post by Milanares » 06 Jun 2011, 23:31

khm...kad napišeš da nije original fender, onda daj malo potpuniji opis šta je, od čega potiče i sl. jel to squier, od čega je telo, kakav je vrat, kakvi su magneti ...
i onda ćeš je teško prodati ali su ti mnogo veće šanse nego ovako.
kad stavljaš video demo gitare, neka na snimku samo bude neko ko je ušteka direkt u pristojno pojačalo i odsvira nešto jasno, prođe sa istom frazom sve pozicije magneta itd. mani se tih digitalija
i spusti cenu na 220 e jer ti je baš bezveze logo te firme na glavi gitare, skini to ako je moguće

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 06 Jun 2011, 23:33

Je l' gitara ručni rad, ili fabrička na kojoj je urađen fender logo, i zamenjen fardver?

nikolic025

Post by nikolic025 » 07 Jun 2011, 00:28

Ako ti je vec taj lik na oglasu ponudio 250E,sta se premisljas,salji ga...

vlada77

Post by vlada77 » 07 Jun 2011, 15:40

Telo gitare ne znam koje je (kada sam nosio kod majstora žana, da mi napravi vrat on mi je i rekao, jova, javor, tako nesto, bas se ne razumem u drvo a i ne secam se sta mi je rekao), nije od skvajera sigurno, uporedio sam ga sa mojim fender strat japancem 1988 ri62, totalno su identicni po velicini, mada ne znam kakve su rupe za pikapove, a da ga sad ne rasklapam. Staro je preko 25 godina. Vrat mi je takodje napravio Zan (srafi se sa 4 srafa u telo), kostao je 150 evra, bez civija (trenutno na njemu fender civije oko 50e sam ih platio), vrat stvarno vredi svaku paru, majstorski uradjen i sto je najbolje tako dobro lezi u ruci....magnete mi je prodao jedan decko koji je otisao u Kanadu, rekao mi je da su sa japanca (skvajer ili fender nisam siguran) onog trenutka kada sam ih cuo stvarno me nije interesovalo koji su, totalno je to bio zvuk koji mi je trebao....tremolo wilkinsonov, ima tu jos originalnih delica fendera, srafovi, vodjice zica....mnogo sam u nju ulozio kada sam bacio sve na papir, dodje mu negde oko 550-600e... sa njom sam i snimao i svirao, a ne volim da koristim fraze dobar komad i tako to blabla... mora da se cuje, nekome verovatno odgovara, nekome ne.Na njoj su 11tice zice, ja sam njih furao...gitara zvuci dobro, i u studiju, ne zuji ne susti i ubija na bini. A ovaj decko sto je ostavio ponudu od 250e je neko dete od 14 godina i totalno je bio neozbiljan...par dana me nesto mantao, posle se nije ni javljao i na kraju kada sam ga dobio, rekao mi je da je jos mlad i da ima vremena da odluci koju ce gitaru da kupi. ok, to postujem, ali ne i to sto je ostavio ponudu koju sam prihvatio, a onda iskulirao sve.....

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 07 Jun 2011, 17:06

pa ako je tako, onda sigurno vredi 270e, ali teško da ćeš ovde dobiti te pare, ljudi će ovde pre platiti i da piše skvajer pa da znaju na čemu su, nego nešto ovako, ali kao što ti je neko već rekao, sve ovo što si ovde napisao (fender čivije, ručno rađen vrat kod žana, wilkinson tremolo itd), napiši to i u oglasu, tako deluje mnogo ozbiljnije!

Hotstepper

Post by Hotstepper » 07 Jun 2011, 17:34

:1:
i uradi i neke poshtene slike, veceg kvaliteta, sa shto vishe detalja, to je isto veliki plus kad neko gleda gitaru preko oglasa da ga zainteresuje...
Usput, jako lepa gitara. :bravo:

umart

Post by umart » 08 Jun 2011, 02:10

http://www.kupujemprodajem.com/Marshall ... id=2557767

ovo na prvi pogled nije marshall 1959 SPL,barem ne po back panelu na kojem fali masu stvari da ne pricam o slovima.ono sto me buni jeste front panel koji po ovim slikama LICI na oridji panele iz tranzisnl faze,ali bi bili stari toggle switchevi ne cetvrtasti kao kod 800/kasne jmp(post '76) ere.

naravno,ko bi znao sta je unutra,u svakom slucaju ako se ko zaleti oprez i nek trazi slike unutrasnjosti pojacala i uporedi sa oridji kojih ima koliko zelite,ponajvise na marshall forumu.

jagoda

Post by jagoda » 08 Jun 2011, 14:18

Neko nesto pokusavao da (pre)pravi .
I nije mu bas poslo za rukom.
450 ? Uh. Ja nesto ovako neprijatno izgledajuce ne bih voleo da posedujem.

ApplePie

Post by ApplePie » 08 Jun 2011, 21:03

http://www.kupujemprodajem.com/JEM777-M ... id=1729178

Oće to :) a u Meksiku sve neki kosooki i pričaju kineski (uzgred ovo je toliko promašeno da i ne liči na JEM)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 08 Jun 2011, 21:14

vise lici na jem nego oni guitarclones sto se reklamiraju... :mrgreen:

wicker man

Post by wicker man » 08 Jun 2011, 21:23

Pozdrav!
Dali je ovo stvarno sto lik tvrdi,a da je samo logo promenjen ili je totalni fals?
Na kraju,kako uopste utvrditi identitet ove gitare ili je on nestao skidanjem originalnog dekala?

http://www.kupujemprodajem.com/Squier-8 ... _id=935658

Pentatonic

Post by Pentatonic » 09 Jun 2011, 00:06

Ne znam, ali meni ovo pre deluje kao da je '07 a ne '87 godište. :?

Milanares

Post by Milanares » 09 Jun 2011, 09:51

Predlazem da potpuno zanemaris identitet gitare, probas je i ako ti odgovara lepo je pazaris.
A onda, posto, jel, ne koristis tremolo, dogovorimo se da se zamenimo samo za taj blok :mrgreen:

Locked