Jim Morrison

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
Angie_Morrison

Re: Jim Morrison

Post by Angie_Morrison » 16 Jun 2011, 17:30

Na osnovu toga sto sam procitala, vidim da samo 10% od 100% ljudi zna ko su zaista bili Doors-i, i ko je bio Jim Morrison. Doorsi nisu bili samo obicna grupa koja je predvodila novi zanr ili pokret. Ako se pogleda u samu sustinu i srz Doorsa, vide se neke druge stvari.
Zasto bas Doorsi? Tu sledi cuvena Morrisonova izjava da smo mi kao vrsta, kao ljudi toliko glupavi i idemo kroz zivot kao konj kad ga upregnu. Jesmo robovi i istina je da je Morrison bio u pravu kada je rekao "Koliko od vas ljudi zna da ste zivi? Koliko vas zaista zna da ste zivi?!" Potrebno je da prodjemo kroz vrata, da ih otvorimo i udjemo u cudesan svet realnosti ali i slobode!Jim Morrison je bio veoma pametan i bistar covek. One tekstove moze samo genije da smisli. Pa sta sto je bio na drogama. I mnoge budale su se drogirale pa nisu znali za sebe a kamoli da napistu i sroce takav tekst.
Da ne pricam o tome koliko je Jim imao futuristicki pogled na svet. U smislu muzike, politike, sveta uopste.
On je idol, covek sa odlicnim glasovnim sposobnostima, Bajronovim talentom za pisanje!!!
Steta sto su dorsi bili samo drvena lutka kojom se upravljalo na pozornici i igralo na trzistu..... Mogli su mnogo vise!

Peace Morrison :ma bravo:

Bluesko

Post by Bluesko » 16 Jun 2011, 17:49

Aha

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 17 Jun 2011, 00:01

Angie_Morrison wrote:Na osnovu toga sto sam procitala, vidim da samo 10% od 100% ljudi zna ko su zaista bili Doors-i, i ko je bio Jim Morrison. Doorsi nisu bili samo obicna grupa koja je predvodila novi zanr ili pokret. Ako se pogleda u samu sustinu i srz Doorsa, vide se neke druge stvari.
Zasto bas Doorsi? Tu sledi cuvena Morrisonova izjava da smo mi kao vrsta, kao ljudi toliko glupavi i idemo kroz zivot kao konj kad ga upregnu. Jesmo robovi i istina je da je Morrison bio u pravu kada je rekao "Koliko od vas ljudi zna da ste zivi? Koliko vas zaista zna da ste zivi?!" Potrebno je da prodjemo kroz vrata, da ih otvorimo i udjemo u cudesan svet realnosti ali i slobode!Jim Morrison je bio veoma pametan i bistar covek. One tekstove moze samo genije da smisli. Pa sta sto je bio na drogama. I mnoge budale su se drogirale pa nisu znali za sebe a kamoli da napistu i sroce takav tekst.
Da ne pricam o tome koliko je Jim imao futuristicki pogled na svet. U smislu muzike, politike, sveta uopste.
On je idol, covek sa odlicnim glasovnim sposobnostima, Bajronovim talentom za pisanje!!!
Steta sto su dorsi bili samo drvena lutka kojom se upravljalo na pozornici i igralo na trzistu..... Mogli su mnogo vise!

Dobrodošla na forum i....samo opušteno :ziveli:

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 17 Jun 2011, 00:40

Angie_Morrison wrote:Na osnovu toga sto sam procitala, vidim da samo 10% od 100% ljudi zna ko su zaista bili Doors-i, i ko je bio Jim Morrison. Doorsi nisu bili samo obicna grupa koja je predvodila novi zanr ili pokret. Ako se pogleda u samu sustinu i srz Doorsa, vide se neke druge stvari.

Ma gde su mogli vise, da su uradili vise ja bi ih prvi castio pivom.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 17 Jun 2011, 22:36

Off prociscen..
Mrzi me da lupam svima warnove.. ali......AAAAALLLIIIII ako vam se jos jednom desi....

some heads will gonna rolll.... 'EL JASNO!!!!!

P.S. ne odgovarajte...da li vam je jasno ili nije... samo cutke klimnite glavom..

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 17 Jun 2011, 23:48

E Deki, uhvatila te starost pod stare dane :mrgreen:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 18 Jun 2011, 12:47

moram bre da se uozbiljim... :grummel_2: jbga, sad sam roditelj...

no manimo se offtopika... :ziveli: :ziveli: :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 18 Jun 2011, 12:52

Vas post je prijavljen.
Nego, nije se valjda Angie toliko nasikirala da sad vise nece ni da pise o Dzimu? :?:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 18 Jun 2011, 14:14

Ma kakav Morison, pravi baja je Manzarek. Gospodin čovek bez koga taj bend ne bi ni postojao ni zvučao. A to sečenje i loženje na Morisonove tekstove... pa šta znam, nisam nešto pao u nesvest. Nevolja je što razni drugi tekstopisci imaju jako niske kriterijume, i popularna muzika obiluje glupim tekstovima, pa onda Morisonovi izgledaju kao neka klasa, a zapravo nisu. Upravo na tom talasu zablude je i sam jahao, pa je za života planirao da objavljuje svoje pesme u štampanoj formi, pa je popio hladan tuš, ljudi koji stvarno pišu poeziju su mu rekli da ide da juri leptire, pušta zmajeve i tako... Meni je on uvek bio jedna vanredno iritantna pojava u svakom pogledu.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 18 Jun 2011, 15:40

bog

Angie_Morrison

Post by Angie_Morrison » 18 Jun 2011, 21:11

sinisake wrote:Vas post je prijavljen.
Nego, nije se valjda Angie toliko nasikirala da sad vise nece ni da pise o Dzimu? :?:

Nisam se nasikirala :)

Nego.... Da li je neko odgledao " When you`re strange" dokumentarac?

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 19 Jun 2011, 05:01

ja gledao, vrh... preporuka :) johnny depp narator, lagana priča, fina muzika :)

Post Reply