Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
nikolazmaj

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by nikolazmaj » 22 Jul 2011, 18:05

Solomon wrote:bolje su od metalzone :mrgreen: jesi li probo EHX metal muff ?
Jesam, pedala je mnogo dobra, ali nemam mesta za nju! :D
Morao bih da pravim novi board.

Hotstepper

Post by Hotstepper » 22 Jul 2011, 18:18

Solomoon wrote: ti sareni kablovi? to imas gde oces..oko 100 din komad..mislim da je pakovanje od 7 kom.
To je meni neshto mnogo... Ja sam to pakovanje od 6kom kupio za 270 dinara u NSu prodavnici elektro opreme... al mora se priznati do toliko i vrede..
Mislim, ide signal kroz njih i chucesh gitaru u pojachalu, al podobrano su djubravi...

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 22 Jul 2011, 18:23

pa ima i micro metal muff, on bi mozda mogao da se uklopi, nije isto kao i veliki ali manji je :mrgreen:

Solomoon

Post by Solomoon » 22 Jul 2011, 18:45

Hotstepper wrote:
Solomoon wrote: ti sareni kablovi? to imas gde oces..oko 100 din komad..mislim da je pakovanje od 7 kom.
To je meni neshto mnogo... Ja sam to pakovanje od 6kom kupio za 270 dinara u NSu prodavnici elektro opreme... al mora se priznati do toliko i vrede..
Mislim, ide signal kroz njih i chucesh gitaru u pojachalu, al podobrano su djubravi...
ja mislim da su ovo Stagg kablovi..sad ne znam koje si ti uzeo..al nisu ni ovi nesto extra..

Hotstepper

Post by Hotstepper » 22 Jul 2011, 18:50

Ma jok, nisu stagg, ovo su neki HQ i imaju i zvezdu na sebi, to je sve shto pishe na kesici...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 22 Jul 2011, 18:54

Za=ebite te kablice u boji. Kupite redovne L bananice, metar dobrog kabla i napravite kablice. Bolje dati malo vise para u pocetku nego vise puta menjati te usrane prefabrikovane kablove.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 22 Jul 2011, 20:04

Funkomat wrote:Za=ebite te kablice u boji. Kupite redovne L bananice, metar dobrog kabla i napravite kablice. Bolje dati malo vise para u pocetku nego vise puta menjati te usrane prefabrikovane kablove.
to cu da uzmem u razmatranje. video sam nesto dosta povoljno u lokalnoj radnji.

a sto se tice zamene za metal zone,on je dojajan kada sam sviras kuci,ono super se cuje,moz' da mu zavrnes mids ono rendanje ,ali to ne prolazi sa bendom.
Mxr fullbore metal,metalzone,hardwire tl-2, su po meni ocajne pedale za sviranje u bendu,ne izlaze ,samo zuje,skripe,brhhh najezim se... svirao tl-2 kod drugara na nekom marshallu,lampas,ma dzaba sto je pojacalo bombonica,dzaba sve kad pedale moze da gruva ,ali u bendu ne izlazi. Mxr dime je odlican po meni za sve zanrove,zbog toga sam i odustao od prodaje,zavrsava mi posao za sve. mid scoop opcija mu je dojajna jer boostuje bass i volume,a mids isece na nesto manje od polovine,mislim na poziciju pota(inace kada je midscoop ukljucen ,mid pot se iskljucuje),i naravno pedala ima dosta prirodan gain,a ne ko ove gore pedale rdjdjdjdjdj,muljavao nesto. Metal muff ne znam nisam ga svirao,ali kazu da valja. Ako neces da menjas board,probaj metalcore ml-2 ,i probaj digitech grunge (loklani metaleri ga voze,tj njih 20ak koliko ih poznajem) i ono pristojno se cuje. ,line 6 uber metal je super ima vazdan opcija ,on je isto po meni odlican, na oglasima se vrtelo ovo
Image
ovvo je pedalcina,em sto je ogromna,em ima kilo muda :)

Solomoon

Post by Solomoon » 23 Jul 2011, 06:22

Funkomat wrote:Za=ebite te kablice u boji. Kupite redovne L bananice, metar dobrog kabla i napravite kablice. Bolje dati malo vise para u pocetku nego vise puta menjati te usrane prefabrikovane kablove.
pa da..ovi jeftini stvaraju shum pomalo..ima dobrih dzekova da se uzme, ali treba se cimati da ti neko namesti kabal, posto vecinu ljudi kao npr. mene ne zanima uopste da se bakcem sa pravljenjem kablova ili bilo cega drugog vezanog za elektriku/elektroniku..muzicare obicno zanima sviranje :D

Kill surf city

Post by Kill surf city » 30 Jul 2011, 17:55

Almost there :bambi:

Image

Uzeo sam mdf za slikanje, pa ce ostati viska za pedalbord. :metal: Obzirom da je svetlo jadno, pa je takva ispala i fotka = Dr. Scientist RRR - ProCo Turbo Rat - Effector 13 TBD - Dunlop Rotovibe - Neunaber Wet Reverb.

edit: sta vredi uzimati od patch kablova? da mogu da posaljem ove sarene u penziju/rezervu? :mrgreen:
Last edited by Kill surf city on 30 Jul 2011, 17:58, edited 1 time in total.

sl0e

Post by sl0e » 30 Jul 2011, 17:57

:homer:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 30 Jul 2011, 18:44

Sloe vala bash :)
Jedino mi na celoj slici nije jasan ovaj Rat, kako bre ljudi, kako...meni je to totalni shit od pedale. Chim ga je tolika raznina muzichara koristila mora da ima neke kvalitete, ali mene spoznaja istih neprestano mimoilazi..

sl0e

Post by sl0e » 30 Jul 2011, 18:54

Kill surf city wrote:edit: sta vredi uzimati od patch kablova? da mogu da posaljem ove sarene u penziju/rezervu? :mrgreen:
Image
380 din/ kom, nijedan izdao za sada, a imam ih bogaoca. Preporucio Guv'nor (dakle nema greske u startu :mrgreen: :bravo: ) :ziveli:
Cortex wrote: Jedino mi na celoj slici nije jasan ovaj Rat, kako bre ljudi, kako...meni je to totalni shit od pedale. Chim ga je tolika raznina muzichara koristila mora da ima neke kvalitete, ali mene spoznaja istih neprestano mimoilazi..

I mene je dok nisam overio ovaj klip. Rat je mamojebac, samo treba fino da se tweakuje. Doduse imam obicnog sa nekim modom, ali nije daleko od ovog klipa.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 30 Jul 2011, 19:04

Ziveli nomci :ziveli: Sloe, fala i za preporuku, cekiracu cim pre.

Cortex, treba da nabavis stariji rat (ja slucajno preferiram turbo = led kliping, nije bilo tako kad sam ga kupio), ustekas u namunjeno lampasko pojacalo, i sve ce biti jasno. Jedino moze da ti se ne svidi, ja ga svakako ne koristim da 'imitiram' marshalla ili tako nesto. Ali nista od high gain pedala nema takvu definiciju i muda (govorim o turbo modelu, znam da se nekim ljudima regularni cini 'tanak'), najbolje radi sa ostalim gain pedalama ,u mixu dobro stoji , i uvek ces se cuti. Ono, ne bih nesto smarao sa licnim utiscima, treba probati u pravim uslovima. Ja jurim jos jedan stari Turbo, ako neko kupi DE Rocket jedared, mozda i odradim to. :bambi:

Tek kasnije sam citao da su Turbo koristili neki od mojih omiljenih muzicara, od Sonic Youth do My Bloody Valentine. Sljaka provereno od sirovijeg bluesa do wall of sound ekskurzija, klasika, voli druge efekte u lancu, i to je to.

dweezil

Post by dweezil » 30 Jul 2011, 19:37

Kill surf city wrote:Almost there :bambi:

Image

Uzeo sam mdf za slikanje, pa ce ostati viska za pedalbord. :metal: Obzirom da je svetlo jadno, pa je takva ispala i fotka = Dr. Scientist RRR - ProCo Turbo Rat - Effector 13 TBD - Dunlop Rotovibe - Neunaber Wet Reverb.

edit: sta vredi uzimati od patch kablova? da mogu da posaljem ove sarene u penziju/rezervu? :mrgreen:
joj drazesna slika, btw ta gitara ima sve sto joj treba od Gibsona a to su pearloid inlays :bambi:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 30 Jul 2011, 19:54

Neki bi rekli da joj treba lepljen vrat :lol: , al to onak nije fendjer. :ziveli:

Locked