Koje Gitariste Volite Kao Osobe?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sinisake
The original one

Re: Koje Gitariste Volite Kao Osobe?

Post by sinisake » 04 Aug 2011, 12:19

A i ovaj Vlatko se gura gde mu nije mesto... :grummel_2:

On topic:

Image

Tenji

Post by Tenji » 04 Aug 2011, 12:32

Cortex wrote: ...Rob Chappers...
:1: :bravo:

Randy

Post by Randy » 04 Aug 2011, 14:14

Les Claypool,Paul Gilbert,Angus Young,Daron Malakian.

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 04 Aug 2011, 14:43

Ja volim samo sebe, svog jedinog sebe!!!

a cek, ja nisam gitarista... :mrgreen: aj' nema veze :ziveli: :lol:

bancika

Post by bancika » 04 Aug 2011, 15:08

Imao sam priliku da upoznam na kratko Vai-ja i Satriani-ja i super su obojica. Uopste nisu rock-star fazon, pisanje po publici i slicno. Skroz down-to-earth "momcad". Taj koncert na kome sam imao meet&greet pass za Vai-ja je bio super jer je bio u njegovom rodnom gradu, pa je sve vreme bila tu i njegova keva i ostatak rodbine. Obijica deluju kao porodicni ljudi koji su igrom slucaja guitar heroes :)
Ne znam da'l ga racunamo u gitariste posto svira bas, ali Billy Sheehan je skroz cool lik. Bio sam na njegovom bass clinic i ostali smo posle toga da popricamo o gitarama, opremi, koncertu u Bg od pre par godina i slicno. Bas je bio ljubazan :)

:ziveli:

Stevan Hinic
ex Muzicar koji pije!

Post by Stevan Hinic » 04 Aug 2011, 16:04

Justin Sandercoe ,Rob Chappers, prvo mi padaju na pamet pa onda ostale poznate kolege :ziveli:

Haralampije

Post by Haralampije » 04 Aug 2011, 16:18

One koje poznajem.
Kod ostalih jbg,mogu da volim samo njihovu muziku,i da citam kako ih drugi hvale ili mrze,a dal' se javlja komsijama i familiji,da li placa sve racune,lepo vaspitava decu i da li pije svaki dan kaficu sa fanovima i ogovara kolege to vec ne mogu da znam.

eg303

Post by eg303 » 04 Aug 2011, 17:15

Solomoon wrote:sta toliko preuvelicavate Tocka..Vlatko S. je za njega izmislio gitaru :D

[youtube]kyFwwIHw6nw&feature=related[/youtube]
Bez ljutnje, verovatno sam subjektivan, ali Miroslav T. je za Vlatka S. izmislio gitaru (što se može čuti i na ovom videu), ovo Vlatkovo trzavičasto štucanje po najlonkama meni samo kvari ono što M.T. već sam "zida" i to sa kakvim osećajem. Krajnju konfuziju kod mene izaziva to što Miroslav Tadić strašno liči na Vlatka Stefanovskog koji pa dosta liči (pogotovo sa ovim kačketom) na Jana Akermana...
A vezano za temu, verovatno onaj ko nije upoznao ljude o čijim karakterima piše slabo i zna šta o njima. Blejeći u jutjubove meni izgledaju OK likovi Fil Iks (strašno mi je drago da je čovek doživeo i zvaničnu promociju kroz Bon Žovi) i Džo Bonamasa.

Haralampije

Post by Haralampije » 04 Aug 2011, 17:38

eg303 wrote:
Solomoon wrote: Bez ljutnje, verovatno sam subjektivan, ali Miroslav T. je za Vlatka S. izmislio gitaru
Samo si realan. :lol:
Miroslav Tadic je jedan od nasih najboljih gitarista..a radi vec vise od 15 godina i kao profesor u Amerikama.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 04 Aug 2011, 17:41

bancika wrote:Uopste nisu rock-star fazon, pisanje po publici i slicno. Skroz down-to-earth "momcad". :ziveli:

Negde sam napisao, pa da ne trazim... oooodaaavno sam primetio da svi likovi (nebitno da li su u svetu muzike, slikarstva, glume... etc, etc), sto su veci i poznatiji to su normalniji... i prizemniji. Najgori su oni koji se tek dokazuju.

vertigo_beat

Post by vertigo_beat » 04 Aug 2011, 17:42

Robben Ford zato sto je kul i nenametljiv i Paul Gilbert zato sto sve shvata kao igru.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 04 Aug 2011, 23:00

eg303 wrote:...ali Miroslav T. je za Vlatka S. izmislio gitaru...
Na srecu, Uca ne misli tako.

Solomoon

Post by Solomoon » 05 Aug 2011, 01:13

eg303 wrote:Bez ljutnje, verovatno sam subjektivan, ali Miroslav T. je za Vlatka S. izmislio gitaru (što se može čuti i na ovom videu), ovo Vlatkovo trzavičasto štucanje po najlonkama meni samo kvari ono što M.T. već sam "zida" i to sa kakvim osećajem. Krajnju konfuziju kod mene izaziva to što Miroslav Tadić strašno liči na Vlatka Stefanovskog koji pa dosta liči (pogotovo sa ovim kačketom) na Jana Akermana...
A vezano za temu, verovatno onaj ko nije upoznao ljude o čijim karakterima piše slabo i zna šta o njima. Blejeći u jutjubove meni izgledaju OK likovi Fil Iks (strašno mi je drago da je čovek doživeo i zvaničnu promociju kroz Bon Žovi) i Džo Bonamasa.
u pravu si sto se tice klasicne gitare..Tadic je ceo zivot u tome, ako se secam pre jedno 15 god je i proglasen za 100 najboljih klasicnih gitarista u nekom magazinu..Vlatko je svestraniji, i veci deo karijere je svirao elektricnu..jazz, rock, blues, avangarda, sta nije? :D tako da on ovde rekao bih dzemuje na akustari u svom stilu..odlicno zvuce zajedno B)
p.s.da ponovim Tockova tehnika je smesna u poredjenju sa Vlatkovom (necu da omalovazavam Tocka, volim neke njegove pesme)..i Vlatko je u svetu mnogo cenjeniji i poznatiji medju muzicarima nego Tocak..

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 05 Aug 2011, 07:34

Prvih par albuma Leb i Sol-a, iz perioda kada je Vlatko tek bio otkrio za shta mu sluzhi pisha, bih odneo na pusto ostrvo, i niti jedan album vishe. Vlatko je fenomenalan gitarista, ja ga obozhavam i chesto pushtam Leb i Sol, kao i njegove neke solo uratke, ali po meni jedino mesto gde se on priblizhio npr Tochkovom

je solo iz kompozicije Marija, ovde

:ziveli:

Ali ovaj Organizam Blues..jbt slushajte tu gitaru, taj bedni trebley zvuk, ta gitara zaista plache, meni je tu utkana sva dusha nasheg prebednog naroda, sva patnja svakodnevnog, izmuchenog Srbina. Nikad nisam chuo gitrasku deonicu koja je jache bila u stanju da prenese emociju gitariste. Zvuk je i morao da bude tako sirov i lishen svakog dostojanstva i stila, kako bi nas ona toliko i tako pogodila.
Ne znam...ima pregrsht sjajnih gitarskih deonica, pregrsht zaista strastveno odsviranih solo-a, ali ovo ovde...ovo cepanje dushe, dok alkohol isparava u zamrachenoj sobi, knedla koja nikako da ode, ovo je istinska patnja. Mogu samo nagadjati shta je osecao Tochak kada je odsvirao ovu stvar. Shto se mene tiche, slava mu.

eg303

Post by eg303 » 05 Aug 2011, 09:52

Imam tu nesreću da sam verovatno među najstarijima na ovom forumu, i pomenute velikane ondašnje Yu scene sam slušao "sinhronizovano" sa njihovim pojavljivanjem, njihovim razvojem, sve do danas (Vlatko se promovisao na estradi iste godine kada sam i ja došao do prvog ćemaneta). Krajem sedamdesetih (godina prošloga veka) VS isplivao na talasu jazz-rocka koji je tada u Yu bio u ekspanziji, mene je VS uvek podsećao na Al DiMeolu (još od prvih ploča) i po meni, nažalost, nigde dalje nije ni otišao od toga. Dakako da to nije mala stvar ali smatram da je njegova svirka rekla sve svoje na tim ranim Leb i Sol albumima, kasnije je sa naletom new vawe-a pokušao da se izbatrga iz tog jazz-rock sarkofaga, komercijalno priznanje dobio sa kakaom a zadnjih 20 godina je uglavnom u ovim neformalnim kombinacijama (Miroslav T., Jan A., Stefan M.) ali moje uvo ne čuje ništa interesantnije u njegovom sviranju od onoga što je svirao '78 godine, čak ni u toj "tehničkoj" strani (za koju me u principu stoli bojko) ne primećujem neki pomak, najgore mi padne kad počne da forsira "blues", to mi je zaista neslušljivo ali verovatno je to do mene.
U sledećem broju: R.M. Točak, život, istine, legende...

Post Reply