Ja svoju,na zalost,nisam sacuvao pa je nezahvalno da bas izricito tvrdim,ali meni se cini da je ona tonirala veoma,veoma dobro.A sto se tice glasnoce i boje tona,tu ni nema sta da ocekujemo od sper ploce.
Ja znam da smo u muzickoj svi imali C 106 i C 105,to nam je nastavnik zapisao na prvom casu,pa posaljes caleta u kupovinu i to ti je.Taj 108 nismo vidjali

.Vecini tada nije ni bilo vazno kakve su nam gitare,niti nam je bilo bas jasno sto ucimo da sviramo to sto se sviralo.
Probajuci u skorije vreme gitare iz srednje klase,vrlo sam neprijatno iznenadjen time sto su dosta aljkave po pitanju preciznosti.Najcesce treca zica kada se nastimuje da zvuci dobro prazna,u bilo kom akordu gde nije prazna ton bude previsok u odnosu na ostale u akordu.
Ili recimo u a-molu ako su prva i druga zica dobre,u a-dur cis na drugoj zici bude previsok i neprijatno strci,i interesantno da se odatle taj odnos zadrzava duz vrata i u ostalim molskim i durskim akordima koji se hvataju po istom sablonu.
Mozda i ne moze vise da se ocekuje od jeftinih gitara(jer realno i srednja klasa su jeftine gitare),ali dok ne prepipas i proveris sve intervale ne moz' da se oslonis ni na marku ni na preporuke.
Nikad nisam drzao vrhunsku gitaru u rukama,jedared je nastavnik doneo nekog Ramireza u skolu,ali njemu nismo smeli da prilazimo blize od 3 metra.Prosto nisam siguran da me secanje dobro sluzi,ali cini mi se da je pricao da ga je dobio polovnog za 6000 maraka i da je relativno jeftino prosao.Pitam se da li je zaista moguce da toliko bolje i zvuci ili je,ne znam,kobilica od slonovace,civije od zlata,itd.