Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
dweezil

Re: Oprema Koju Nemate

Post by dweezil » 01 Sep 2011, 13:14

meni sve te custom Fenderolike gitare (cast izuzecima) izgledaju nekako cheap, kao neka Aria, ruzan headstock, neam pojma, jedino sto se meni dopada od toga i po izgledu i po zvuku su G and L i Reverend. A sujeta je ono cudo, mada i marketinski trik, al zasto svaki gitarista mora da ima signature model. Il ako ga vec pravis onda napravis neko zezanje od djitre. Ova mi je bash penzos-lookin...

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 01 Sep 2011, 13:33

dweezil wrote:meni sve te custom Fenderolike gitare (cast izuzecima) izgledaju nekako cheap, kao neka Aria, ruzan headstock .................. Ova mi je bash penzos-lookin...
:1:

verbatim

Post by verbatim » 01 Sep 2011, 13:43

Frajer stavio dileja na izvoz, u suštini više čuješ dilej nego gitaru :bambi:

guv'nor

Post by guv'nor » 01 Sep 2011, 13:59

Odlicno zvuci, sasvim lepo izleda mada je glava katastrofa, alo ok, to im je valjda neki sig profil.
Uvek najbolje volim da cujem meso & sparkle, a toga je ovde na izvoz, cak dosta vise neko u onim njegovim originalima. :mrgreen:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 01 Sep 2011, 14:03

Lepe su karakteristike gitare, i jes sve na njoj handmade handwired handwound, ali mi nekako 2650 dolara mnogo :)
Headstock je uzhasno ruzhan.
Ali je zato Carl lep :mrgreen:

dweezil

Post by dweezil » 01 Sep 2011, 14:41

Carl je gayzestan tj. gaydrazestan, :bambi: ma opasno svudji djitroza i sve al ono, nema neki svoj attitude i ono response :) mislim erocki

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 01 Sep 2011, 14:48

SLazhem se. Mozhda jednostavno svaka gitara zvuchi isto kad je Carl svira, shto i nije daleko od istine.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 01 Sep 2011, 21:44

dweezil wrote:meni sve te custom Fenderolike gitare (cast izuzecima) izgledaju nekako cheap, kao neka Aria, ruzan headstock, neam pojma,...
Ih sve?

Image

Image

Image

Carl Verheyen legenda, upisacu se od smeha. Isto koliko i Sinisa u Somboru. :ziveli:

andrej]

Post by andrej] » 01 Sep 2011, 22:02

jadi majci ruznih gitara...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 01 Sep 2011, 22:23

guv'nor wrote:Odlicno zvuci, sasvim lepo izleda mada je glava katastrofa, alo ok, to im je valjda neki sig profil.
Uvek najbolje volim da cujem meso & sparkle, a toga je ovde na izvoz, cak dosta vise neko u onim njegovim originalima. :mrgreen:
Ne otvara mi se tema a ne znam u kojoj temi da poavim pitanje pa reko aj u bilo kojoj bitno da se znalac taguje :D

Naime dosta sam ja gledao i chitao Hendersonovih intervjua, kao i drugih gitarista ali njega posebno izuchavam, i on kazhe da koristi iskljuchivo 100W glave, jer sve ispod te vatazhe nema pravi bass, vec kako on kazhe "it's not real bass, more like lower mids". Koliko ima istine u ovome? Pogotovo da pitam tebe jer imash tu zverinu iste vatazhe ako se ne varam :) Mislim...Scott je budaletina koja pasionirano trazhi i ima najdeblji ton moguc, zanimljivo je kako odgovara na pitanja o raznim boutique kompanijama koje proizvode pojachala, bila su tu u igri razna neka baaaash prestizhna imena, ono Dumble, Divided by 13, 65amps i slichno ne mogu sad bash da se setim i na pitanje o bilo kojoj od tih besnih marki chovek kao robot odgavara isto "yeah, I tried them, those are great amps, but it made my tone thiner so I ended NOT using them" :lol:
IStina, moje pojachalo je izmedju 20 i 25W ako se ne varam, i zaista, chak i sa SG-em, taj bass koji dobijam kad ga pojachavam je vishe kao neki pozadinski subwoofer fazon, zadeblja se sve to, ali kapiram na shta Scott misli, na onaj totalno debeli izdefinisani low end.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 01 Sep 2011, 22:25

Dersu Uzala wrote: Image
slap floyd and black hardware on this one and :homer: :homer:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 01 Sep 2011, 23:40

mislim_stvarno wrote: slap floyd and black hardware on this one and :homer: :homer:
I bila bi fank-mjetalska :ziveli: .

Nema taka, al' ima neka ole school mjetalska (a la Maideni cca 1979-80). Tradiocionalni tremolo brate, da ne boli glava.

Image

Image

guv'nor

Post by guv'nor » 02 Sep 2011, 03:33

Cortex wrote: Naime dosta sam ja gledao i chitao Hendersonovih intervjua, kao i drugih gitarista ali njega posebno izuchavam, i on kazhe da koristi iskljuchivo 100W glave, jer sve ispod te vatazhe nema pravi bass, vec kako on kazhe "it's not real bass, more like lower mids". Koliko ima istine u ovome? Pogotovo da pitam tebe jer imash tu zverinu iste vatazhe ako se ne varam :) Mislim...Scott je budaletina koja pasionirano trazhi i ima najdeblji ton moguc, zanimljivo je kako odgovara na pitanja o raznim boutique kompanijama koje proizvode pojachala, bila su tu u igri razna neka baaaash prestizhna imena, ono Dumble, Divided by 13, 65amps i slichno ne mogu sad bash da se setim i na pitanje o bilo kojoj od tih besnih marki chovek kao robot odgavara isto "yeah, I tried them, those are great amps, but it made my tone thiner so I ended NOT using them" :lol:
IStina, moje pojachalo je izmedju 20 i 25W ako se ne varam, i zaista, chak i sa SG-em, taj bass koji dobijam kad ga pojachavam je vishe kao neki pozadinski subwoofer fazon, zadeblja se sve to, ali kapiram na shta Scott misli, na onaj totalno debeli izdefinisani low end.
Jes', onaj low end koji drma guzu, ali koji pored toga veoma lepo mozes i da cujes. Tacno razaznajes granice, nikada ne ide u woof. Btw, tu ogromnu ulogu igra i zvucnik, ali ako uporedis dva pojacala, istog preampa a razlicitog izlaznog stepena (tj snage), ovo manje vataze ce imati ostrije visoke i slabije definisan i prezentan bas - posledice headroom-a. Jedini primer koji mi sada pada na pamet je na metroamp sajtu - http://plexireplicas.com/metropoulos-amplifiers/ - 45/100 i GPM 45 Head. Gpm 45 ima i tube rectifier, ali ako izuzmes to, preampi su identicni. Kapiram da se na mp3 klipovima moze dosta toga cuti.

Inace, nema tu mnogo razlike kada se slusa spolja, najbitnije koliko je tebi udobno i sta ti hoces da cujes, tj kako zelis da ti oprema reaguje.
Skoro sam radio neko snimanje probe sa nasnimavanjem vokala (1, 2), bzvze, da ova devojka ima sta da ponese u USA za upis na koledz kao vanskolske aktivnosti i svirao sam na Vox AC100CPH vugli i njegovoj kutiji 4x12 (moj pedalboard i gitara, naravski). Vecina koja je cula se slozila da je "to taj zvuk koji ja jurim", ali matori - meni nikada nije bilo neprijatnije u zivotu. Paranoja, bilo je nabijanje slusalica i izbacivanje samog sebe iz slusanja - svirka napamet. :mrgreen: Jbga, ja jednostavno n'umem da sviram na tim pojacalima, ili reze ili sag-uje, nema izmedju.

Tako da, ne glupiraj se, svako drugo vece sanjam tog Jive Kinga :oops: , od kada sam gi svirao na Expo-u. I ako je potpuna suprotnost od ovoga sto ja sada imam opet je apsolutno ista stvar u toj prici koju jurim (minus 70% pedala, jer ne verujem da 20W pojacalo mogu da punim toliko koliko i ovu "stoku" :lol: ). Rekcija i osecaj za fiil™ su tu, u oba slucaja. Eventualno, ako ti bas bude nekada dosadno, metes umesto tog G12H30 neki Classic Lead 80, G12K-100 ili Eminence The Tonker, zarad definicije i istovara basa, a redukcije visokih, i to je to. ^^ :ziveli:

P.S. S obsirom da sam ovo pisao spavajuci, sutra ispravljam eventualne greske u mislima zapecacene ovde. :hide:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 02 Sep 2011, 07:58

Heh ma Jive je najbolje pojachalo koje sam ja svirao, daleko od toga da se zhalim hehe :ziveli: prosto me zanimalo to shto je Scott pisao, pa sam malo uporedio sa onim shto ja chujem kod sebe. Inache on predivno radi sa pedalama, mislim da cesh biti iznenadjen.
Mada jeste bass postao malo razvodnjeniji od kad sam stavio GZ34 rectifier, ali su visoki postali sladji, da ne pricham o tome kako je dojam celog pojachala uber mega vintage approved sada :P
Zanimljivo je da sam zadovoljniji kako sve to radi, i sa SG-em i sa Parkerovim singlovima, kad koristim Rangemaster-a nego kad koristim Tube Driver. Nema brate, jedan tranzistor germanijuma je bolji od komplikovane hrpe trandzhi sadrzhanih u IC-u. Chekam josh da mi stigne ovaj CV7003 tranzistor pa te onda zovem da ponesesh stradzhu i da probash sve. :ziveli:
Ma ja josh nisam nachisto ni shta mi rade High i Low ulazi :hide: Chas mi se vishe svidja jedan, chas drugi, za razlichite primene...Shta je generalno pravilo, Low sa humovima a High sa singlovima, ili obrnuto, ili to nema nikakve veze sa tim?

progg

Post by progg » 02 Sep 2011, 09:03

@cortex
kod mene na bluz deluksu low input ima -6dB. i kada ustekam gitaru u njega dobijem slican zvuk onom, kao kada ustekam gitaru u high input a srolam volume na gitari negde na 8 (otprilike). u low input-u takodje izgubim neku manju "kolicinu" visokih tonova (govorim o slucaju kada su kontrole za bass, middle i treble na 12h), pa mi se cini da tezak dist (dist dobijam na pedalama) zvuci upeglanije - konkretno "drljanje po rifovima". E sad, ja koristim oba ulaza, u zavisnosti s kim sviram i sta sviram.

a cisto sumnjam da su ulazi napravljeni posebno za gitaru sa hamovima a posebno za gitaru sa singlovima. to me podseti na nesto... jednom prilikom mi je tip koji radi u niskom mitrosu rekao da na ocd-u HP sluzi za pasivne magnete, a LP za gitare sa aktivnim magnetima i da ja (sa stratom) ne bih nikako trebao da drzim switch na LP mod, jer "to nije to"... :povrac: a meni se recimo ocd najvise dojmi sa LP modom i drajv kontrolom negde na 9-10 sati... najvise mi lici na tweed amp koji je u brejku...

Post Reply