Oprema Koju Nemate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Nemate
to je za pickiceDimo wrote:

prava stvar

izgleda da polako kod izrade gitara prelazimo u eru beauty kozmetike!
nije bitno kako zvući, samo da je lepa i u pravoj (po mogučnosti pastelnoj) boji.
ja sam stara generacija, pa mi je još uvek bitan ton, a od oblika su mi još uvek sasvim dovoljne one stare forme poput fendera, gibsona, ...
nije bitno kako zvući, samo da je lepa i u pravoj (po mogučnosti pastelnoj) boji.
ja sam stara generacija, pa mi je još uvek bitan ton, a od oblika su mi još uvek sasvim dovoljne one stare forme poput fendera, gibsona, ...
A zasto mislis da se zanemaruje zvuk?
Jeste zvuk najbitniji ali je i izgled gitare.
Jeste zvuk najbitniji ali je i izgled gitare.
ja nikad nisam otkidao na te flame topove, sjaj i sve te fore, meni to dodje kao da gledam namestaj, volim da vidim lep birds eye maple na vratu i lepe detalje na gitari ali uvek sam se vise palio na Fender-ove boje. Gitara mora da ima neki attitude i sta ja znam , da te privlaci da je uzmes, a ne ono namestaj Luja XVI
-
dweezil wrote: namestaj Luja XVI

Mene to odbija, bas-bas.

- Dersu Uzala
Ni ja nisam voleo 'drvenariju' dok mi nije doslo iz dupeta u glavu (a i skupio orase jel, skup je to hobi).
Nema veze, zato ima za svakoga ponesto, nadje se i za Rajka kapa.
Veceras sam svirao ovu ljepojku i zakiva kako izgleda i radi. Slike ne mogu da docaraju uopste te varijacije u boji, sve zavisi od ugla svetla i kolicine luminoznosti u sobi (yay).

Nema veze, zato ima za svakoga ponesto, nadje se i za Rajka kapa.

Veceras sam svirao ovu ljepojku i zakiva kako izgleda i radi. Slike ne mogu da docaraju uopste te varijacije u boji, sve zavisi od ugla svetla i kolicine luminoznosti u sobi (yay).

mmm, da, daBorn_Dead wrote: to je za pickice
prava stvar

- mislim_stvarno
rgr321

rgr320

inace, eno ga na kp moj bivsi rg350 samo sa crvenom maskom, samo sto sam ga dao za manje para nego sto covek trazi...

rgr320

inace, eno ga na kp moj bivsi rg350 samo sa crvenom maskom, samo sto sam ga dao za manje para nego sto covek trazi...
ovaj rgr321 je cool, beautifully simple.
- mislim_stvarno
da nema pickup ring-ove, i da nema, ili ima sitne ili offset tackice, eventualno drugu boju, bio bi savrsen
(samo toliko) 

jbg, ringovi omogucavaju da izbusis rupu za magnet na brzinu i manje precizno. Vise truda treba za ovo

- mislim_stvarno
jasno,
nego, ovi jeftini ajbanezi (rg350/370/320... i sl) su masovno proizvedeni, sve odradjeno na cnc-u, valjda to nije toliki problem...
ko zna zasto to rade...
verovatno je lakse ugraditi magnet sa prstenom na pokretnoj traci nego da se jebavas sa ovim direktnim montiranjem

verovatno je lakse ugraditi magnet sa prstenom na pokretnoj traci nego da se jebavas sa ovim direktnim montiranjem