1959. Les Paul Burst replika

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sinisake
The original one

Re: 1959. Les Paul Burst replika

Post by sinisake » 17 Oct 2011, 08:42

Jok, tozla samo fali! :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 17 Oct 2011, 09:56

mislim_stvarno wrote:jedva cekam da vidim kako se sve ovo razvija... :D :bravo:

Jedno pitanje, jel' telo(ledja) iz 3 komada mahagonija naslaganih jedan na drugi?
Jeste. A i africki je mahagoni. Pa sta? Ako radi, radi.

Nece biti oridjidji '59, a i ne treba da bude. Ko da je to jedina gitara da valja.
Pih.

Nikola, udri ju kako najbolje znas i umes. :ziveli: :bambi: :metal: :cao: ::ranting:: :kokice: :mrgreen:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 17 Oct 2011, 10:13

Dersu Uzala wrote:Jeste. A i africki je mahagoni. Pa sta? Ako radi, radi.
pa nista, samo sam pitao... opusti se, popij pivo :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 17 Oct 2011, 10:27

NikolaNis wrote:Hvala i vama trojici i samo izvol'te, step in my office. :D Kao što sam obećao evo jedne (loše) fotografije delova koji će ići na gitaru...

Image
Kakvim ti se cini stewmac 3-way? Bas su ga iskritikovali na sajtu pa sam uzeo sa GF-a. Valjda se nisam za'ebao...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 17 Oct 2011, 10:32

I sto si uzeo taj truss rod? Kontam da je imbus malo pogodniji za podesavanje kod glave...

istiqrac

Post by istiqrac » 17 Oct 2011, 10:51

Pratim :kokice:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 17 Oct 2011, 12:09

'Ajde da probam svima redom da odgovorim... :)

@ The Trooper, slažem se da je finiš koji si ti pokazao zanimljiv samo moj cilj je ipak Les Paul standard sa burst finišem a ovo što si ti pokazao je studio ako lepo vidim... :ziveli:

@ Cortex, ti mene baš ishvali, nemoj da preteruješ da se ne uobrazim... :XD: :ziveli:

@ mislim_stvarno, čim bude noviteta ja stavljam slike, malo me ovo vreme koči pa ne mogu baš svaki dan do radionice ali potrudiću se da to sve ide nekim finim tempom. E da, mahagony nije iz 3 komada lepljenih jedan na drugi, to su tragovi od glodala, nisam ništa šmirglao pa tako izgleda. Kada sam radio sa šablonom nisam celu debljinu tela skidao odjednom jer nije baš pametno ni zbog glodala ni zbog drveta nego sam išao u 5-6 prelaza. Očigledno su ova 2 prelaza bila nekako najvidljivija pa izgleda kao da je laminirano telo. Kad ošmirglam videćete to u boljem svetlu kako izgleda... :)

@ sinisake, tozla ćemo da turimo na beli custom Les Paul kad se bude radio :D

@ Dersu Uzala, eto razjasnio sam gore zašto telo izgleda kao da je iz 3 dela, nisam ništa šmirglao još uvek :hide: . Namerno sam i sam naglasio da je mahagony afrički da ne bude zabune kao kad sam radio SG, znam da smo i tada pričali o tome. Ću gu izudaram i izopaljujem samo tako... :lol: :ziveli:

@ Funkomat, ovaj 3-way nije sa stewmac-a, ovo sam naručio sa e-baya sa ostalim delovima za elektroniku, kapicama za potove i trapezoidima. Ništa ne brini, i onaj sa GF-a radi bez problema :ziveli:
Truss-rod sam izabrao zbog toga što ima prihvat za 4mm imbus pa da budući vlasnik ne mora da se muči da pronalazi ključeve sa inčnim dimenzijama. Isti ovakav sam stavio i u SG koji sam radio.

@ istiqrac, platio :) :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 17 Oct 2011, 12:19

NikolaNis wrote:Ništa ne brini, i onaj sa GF-a radi bez problema :ziveli:
Odlicno. :ziveli:
NikolaNis wrote:Truss-rod sam izabrao zbog toga što ima prihvat za 4mm imbus pa da budući vlasnik ne mora da se muči da pronalazi ključeve sa inčnim dimenzijama. Isti ovakav sam stavio i u SG koji sam radio.
Aha, meni se ucinilo da si uzeo http://www.stewmac.com/shop/Truss_rods/ ... es#details
...onda ok. :)

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 17 Oct 2011, 12:34

Lepo sam ja rekao da je slika loša i sad si mi ti samo potvrdio :hide: :XD:

Ovaj truss-rod sam uzeo da razjasnimo do kraja situaciju http://www.stewmac.com/shop/Truss_rods/ ... es#details :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 17 Oct 2011, 12:53

Jeste losa fotografija... :D
Razjasnili smo. :D :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 17 Oct 2011, 13:44

NikolaNis wrote: @ Dersu Uzala, eto razjasnio sam gore zašto telo izgleda kao da je iz 3 dela, nisam ništa šmirglao još uvek :hide: . Namerno sam i sam naglasio da je mahagony afrički da ne bude zabune kao kad sam radio SG, znam da smo i tada pričali o tome. Ću gu izudaram i izopaljujem samo tako... :lol: :ziveli:
Sad kad smo to razjasnili, tebi i meni je jasno. Pazi vamo, ima neko da mu ga udari bitches i to, ali dobro to zvuvi. Ne mozes, i ne mozemo da se trtimo oko Hondurasa, ali ovo lepo izgledi, a nadamo se da i zvuci. Ljudi su, ah, ljudi su stoka. Cek, ja sam stoka, ljudi su stoka. Dok se ne prime, dok ne dotaknu.

Pazi 'vamo, sad bi neko skontao da smo pederasti. Sta i da jesmo? Dobro je za sad, a vidi, tvoja idejas je jos bolja. Ono kao, jada jada jada, banana-mama.

E.

A.

Nemoj se Piickaramo.

Ne znam koji vam je voj, samo sviramo ziku.

I da, Gos'n Tasic, ne da licno znam starinu, ali brate postujete ga. Sramota je.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 17 Oct 2011, 15:05

@ Funkomat :ziveli:

@ Darsu Uzala, što se tiče zvuka koji daje ovaj mahagony dobio sam jako pozitivne kritike. Baš pre par dana sam se čuo sa predhodnom mušterijom kojoj sam radio onaj SG za koji je korišćen isti ovaj mahagony (bukvalno je komad iste daske u pitanju). Kaže čovek da je jako zadovoljan u svakom smislu a zvuk u kombinaciji sa SD P-90 magnetima koje je on sam izabrao je baš ono što je tražio.

Što se tiče gos'n Tasića od mene samo pohvale za dugogodišnji rad i veliko iskustvo, zaista sve najpozitivnije. Koliko sam primetio uglavnom i ostali članovi foruma imaju lepo mišljenje o čoveku i nejgovom radu (ili sam ja nešto loše ukapirao :hide: )... :ziveli:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 17 Oct 2011, 15:11

ocel bit out of phase ozicenje ?

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 17 Oct 2011, 15:37

Još je rano za te detalje, to će zavisiti od želja mušterije, ali koliko smo do sada pričali biće klasično Les Paul ožičenje bez dodatnih switch-eva ili pull-push potova tako da u toj kombinaciji nema mesta za out of phase. Ipak videćemo na kraju, dodatne izmene je uvek lako napraviti...

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 17 Oct 2011, 18:00

Gosn' Mirka u pamet, dupe uza zid.

To sam ti kanio rec. :ziveli:

Postavka ti odlicno izgleda, znas ti vec sta ti je raditi, ne moram ja da ti tupim. :ziveli:

Outtaphase je majka Mara, ali ondak meres push-pull pot da zveknes, a to nekako ne mirise na Les Paulu.

Post Reply