Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Baba Slim
MF veteran

Re: Oprema Koju Imate

Post by Baba Slim » 01 Nov 2011, 17:06

istiqrac wrote:Baba ovaj strat je tako lep jbt, prva gitara na kojoj se ne vidi drvo, a da mi se jako svidela :)
Pa iskreno, super je gitara, samo što joj trenutno stanje nije baš reprezentativno. Mislim na žice, prljavštinu na vratu, i setup, koji verujem da može biti bolji. Nitro lak na vratu mi se baš sviđa estetski, a ta boja Fiesta Red je, kao, jedna od popularnijih.

Gledaću da joj stavim nove žice, da je očistim, malo utegnem pred prodaju, jer stvarno nemam nameru da je zadržavam kod sebe, voleo bih da je prodam juče. :)

Tenji

Post by Tenji » 01 Nov 2011, 17:16

umart: Aha, kontam sad sta hoces da kazes. I da slazem se, spusten stim+ TS + marshal, ili neki matori lampas jeste prava stvar za mast, ali nije za djent. A mislim da ne bi sljakalo to sa osmozicanom gitarom ne samo za djent (zbog nedostatka tog ultra tajta) nego i za bilo sta drugo, jer ipak 8-string ide dublje od klasicnog spustenog stima, dosta dublje. Naravno, ako su podesavanja podredjena dobijanju gore navedene masti. Moguce i da gresim jbg, ti kazes da radi i sa bas niskim stimovima, sta znam... Morao bih da probam, ovo je za sada samo neko logicko zakljucivanje od strane jednom osamnaestogodisnjaka, znaci uzeti sve sa veeeelikom rezervom. :mrgreen:

umart

Post by umart » 01 Nov 2011, 18:04

Tenji:
mesuga ide tek tri polutona dublje od ovog mastodona koji sam okacio (Fis koliko se sjecam,mastodon je A),a vecina tih djent bendova je u G,dakle svega 2 polutona.slusao sam i Fis i G na masralima (doduse ne na 2203ci,na 6100,dsl-ovima itd) nema tu nikakvih problema.

nije problem u pojacalu i pedalama,najcesce je problem u djitri tj magnetima i skali vrata tj zicama,ako se vec hoce i tenzija i sama vibracija najdublje zice da bude ista kao na ostalim zicama.ja rabim na gitari sa skalom 25,5" 68micu najdublju i nikakvih problema nemam sa tim,iako bih volio da odje moze da se nabavi npr 72 (za koju kontam da bi mi bila dovoljna).probajte vase 52ke i 54ke da spustite dublje od D nezavisno od djitre i pojacala skontacete da pocinju problemi,mada etomoze biti i da se taj specifican zvuk labave zice nekom i dopadne (znam par primjera).

duzi vratovi su dizajnirani da tanja zica ima istu tenziju i da se isto ponasa pri dubljem stimu kao na visem,jednostavno neki ljudi ne vole sajle i to ima logike.plus na takvim gitarama se stavljaju posebno dizajnirani magneti,iako se poklopilo da neki magneti koji su dizajnirani za ove normalne stimove lijepo rade i sa dubljim stimovima (kao eto npr taj gibsonov 490t (ili koji vec magnet brent ima na onom silverburst V-u)).

Tenji

Post by Tenji » 01 Nov 2011, 18:15

Zanimljivo umart... U kom si ti stimu kad ti je .68 najdeblja? I otkud da nisi presao na sedmozicanu?

umart

Post by umart » 01 Nov 2011, 18:31

ne vidim potrebu.drop C ili H ili A.ovaj Drop A ide sa ostalim zicama spustenim u D cisti,tako da kupujem najcesce 10-54 set i dokupim tu 68micu jer nema deblje od toga,plus mi ostaje 54ka za klasicni D.i da,jos jedan plus za spertzel,jer mislim da se sve do 70 i kusur moze staviti u njih,schaller koliko se sjecam ne moze.mislim da je drug pokusavao da produbi schaller,ne znam kako se to zavrsilo.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 01 Nov 2011, 18:35

au shta ispade od teme :lol:
strat zvuchi bolje i kraj :P :P
inache meni je djent do jaja, ali mi je naziv za pravac totalno smece no nebitno to, sama muzika mi je super zna da me povuche bash, ali posle 5-6 pesama se smorim kao dupe jer je preproducirano i nema ni trunchicu dushe, isto ko kad vidish do jaja silikonske sise i fenomenalno ti je na 15 sekundi al onda kad primetish da se ne mrdaju izgubish svako interesovanje :bambi:
Baba chestitam na prinovama, jako je teshko prodati ishta danas. Inache meni je ta fiesta red daleko najruzhnija boja za strata ever, izgleda mi kao neka plastichna igrachka, uzhas. Ali verujem da radi jebachki.

guv'nor

Post by guv'nor » 01 Nov 2011, 18:49

Cortex wrote:ko kad vidish do jaja silikonske sise i fenomenalno ti je na 15 sekundi al onda kad primetish da se ne mrdaju izgubish svako interesovanje
Matori, zavisi koliko zapnes. :lol:

sl0e

Post by sl0e » 01 Nov 2011, 20:33

Bitchslap? :mrgreen:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 01 Nov 2011, 21:38

guv'nor wrote:
Cortex wrote:ko kad vidish do jaja silikonske sise i fenomenalno ti je na 15 sekundi al onda kad primetish da se ne mrdaju izgubish svako interesovanje
Matori, zavisi koliko zapnes. :lol:
:rlol:

Varenika

Post by Varenika » 01 Nov 2011, 22:25

nesto lako gubis interesovanje :D
guv'nor wrote:Matori, zavisi koliko zapnes. :lol:
hehe sto bi rekli tbok -zavisi koliko upires nogama :lol:

Trzalica

Post by Trzalica » 01 Nov 2011, 23:35

Kada su svi off-topic, ajd i ja ...
Celo veče slušam ove đent metalerose ... au bejbe ... vraćam se odmah na Speed i Thrash Metal osamdesetih ... ::ranting::
Kak'e bre Fender gitare i sl. instrumenti od iljadu €, ovi đentovci mogu da sviraju i na veslima, isto bi zvučalo ... daj im PC i malo softverske baze da "izgruvaju" saund, i Strat Melodija "Made in YU" bi zvučala isto. Blizu im je Metallica sa onim St. Anger albumom, jedino malo sporije okidaju, "masnije" toniraju i baljše pjevaju .,.. ali tu su. :grummel_2:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 02 Nov 2011, 06:10

Auuuu bre, sise, gitare, gitare, sise, gitare, sise, sise, gitare... Kao da sam se vratio u 8. osnovne :lol: Znate li vi za onaj aksiom: više vremena na forumu = manje vremena u odmeravanju sisa? Prema tome, nemojte tako stručno i drčno :)

Hillybilly

Post by Hillybilly » 02 Nov 2011, 10:28

Kristijan wrote:Auuuu bre, sise, gitare, gitare, sise, gitare, sise, sise, gitare... Kao da sam se vratio u 8. osnovne :lol: Znate li vi za onaj aksiom: više vremena na forumu = manje vremena u odmeravanju sisa? Prema tome, nemojte tako stručno i drčno :)
:bravo:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 02 Nov 2011, 10:45

Au je, pomenem neshto iz zezanja kad ono zagoretina iz ljudi krene da izbija :mrgreen: :mrgreen:

Tenji

Post by Tenji » 02 Nov 2011, 13:47

Trzalica wrote:Kada su svi off-topic, ajd i ja ...
Celo veče slušam ove đent metalerose ... au bejbe ... vraćam se odmah na Speed i Thrash Metal osamdesetih ... ::ranting::
Kak'e bre Fender gitare i sl. instrumenti od iljadu €, ovi đentovci mogu da sviraju i na veslima, isto bi zvučalo ... daj im PC i malo softverske baze da "izgruvaju" saund, i Strat Melodija "Made in YU" bi zvučala isto. Blizu im je Metallica sa onim St. Anger albumom, jedino malo sporije okidaju, "masnije" toniraju i baljše pjevaju .,.. ali tu su. :grummel_2:
[youtube]5hfYJsQAhl0&feature=feedf[/youtube]

:mrgreen: Sry, morao sam.

Ontopic:

Image

Upravo stavljene.

Post Reply