Fender Strat ?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Haralampije

Re: Fender Strat ?

Post by Haralampije » 13 Nov 2011, 14:26

Fenderica wrote: Uvreda? Nisu stolari jedino ako te gitare izradjuju od gvoždja. I tada bi opet bili kovači a ne naučnici. Inače, ako ih izradjuju od drveta, onda su 100% stolari, zanatlije. Sigurno nisu naučnici instituta nuklearne fizike koji izmišljaju bespatnu energiju za ceo svet. Zašto glorifikujete najobičnije zanatlije, koji većinu vremena ispravljaju vratove gitara i podešavaju magnete klincima za debeo novac?
Iskreno, zabole me da izradjuju gitare od drveta sa potonulog titanika, i da zvukom bude davno zaboravljene morske sirene iz plavog nam jadrana, nikada njihov proizvod niko neće ceniti kao autentičnog Fender-a USA, još bolje Gibson-a, Ibanez-a ... Koja bi budala platila 1000€ gitare iz srpskih radionica pored Gibson SG-a, Fender USA modela, Ibanez-a, Yamahe i mnogih drugih koje ulaze u top 10?
Neka ih prodaju za 100, 200€ kao nekada Melodija modeli iz Slovenije, i neka potraze svoje mesto na trzistu. A ne da se preko foruma i raznih forumaša uvlače i UBEDJUJU druge da ne kupe Fender-a USA jer je njihova gitara od 1000 evra bolja jer se moze personalizovati po zelji? Koga za to zabole, kada se kasnije ne moze prodati ni u SRBIJI za 100€ a kamoli u EU ili svetu
A arhitekta je onda fizikalac,cika hirurg je snajder,posto sije pacijente,Ajfel je bio kovac,arheolog zemljoradnik seljak...ko kefalicu da gledam. :D

MetalFunk

Post by MetalFunk » 13 Nov 2011, 14:28

:rlol:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 13 Nov 2011, 14:35

Kefalica indeed. I za 1000e mozes dobiti mnogo kvalitetnijeg custom strata kod nasih 'stolara' nego u prodavnici, to je sigurno. U pitanju su ljudi koji zadnjih 30 i kusur godina rade sa tim gitarama. A da ne pominjem sto u takvoj gitari, za iste pare, dobijes kallahan tremolo, schaller ili gotoh civije, CTS potenciometre, custom shop magnete... A ne kao hardver na fenderima koji svako menja posle godinu/dve

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Nov 2011, 14:38

Svaki kreten zna da je kvalitetan rucni rad neuporedivo bolji od danasnje masovne produkcije. Ne znam sto se upustate u raspravu sa budalama... :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 13 Nov 2011, 14:44

Funkomat wrote:Svaki kreten zna da je kvalitetan rucni rad neuporedivo bolji od danasnje masovne produkcije. Ne znam sto se upustate u raspravu sa budalama... :D
:1:

sl0e

Post by sl0e » 13 Nov 2011, 18:53

:1:

P.S. Jedan Tasicev 59 burst LP je otisao nekom gibby kolekcionaru iz Belgije (Holandije mozda, nisam siguran) za 5k e. Nuff said.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 13 Nov 2011, 20:15

sl0e wrote::1:

P.S. Jedan Tasicev 59 burst LP je otisao nekom gibby kolekcionaru iz Belgije (Holandije mozda, nisam siguran) za 5k e. Nuff said.
Nije samo jedan. Prodao je mirko ihahaj instrumenata preko 2-3k eura, probao sam par komada kod njega u radionici

milan_ns

Post by milan_ns » 13 Nov 2011, 20:23

Jel se moze za 600e napraviti strat koji ce biti bolji od svih fendera u tom cenovnom rangu?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Nov 2011, 20:32

Mislis na materijal, ili materijal + izrada?

milan_ns

Post by milan_ns » 13 Nov 2011, 20:37

Sve zajedno..

LifelessDead

Post by LifelessDead » 13 Nov 2011, 22:07

milan_ns wrote:Jel se moze za 600e napraviti strat koji ce biti bolji od svih fendera u tom cenovnom rangu?
Tesko. To je jedva dovoljno samo da platis vrhunskog majstora za njegov rad, jer ja ne verujem da bi neko pristao da ti pravi gitaru za manje od 500eur Uostalom ne znam koja je svrha ici kod majstora da ti pravi neku jeftinu gitaru!? Za to sluze Kinezi :XD:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 13 Nov 2011, 22:10

Vidi, samo je do tebe da li hoces npr Texas Special set magneta od 250e, ili hoces 3 keramicka kineza od po 10e. Da li hoces da gitara bude od jednog komada najfinijeg drveta ili lepljena od 5-7 komada neceg sto si nasao na tavanu. Da li hoces civije skinute sa skvajera, ili schaller koje su 60ak eura set... Sam pravis cenu custom gitare

LifelessDead

Post by LifelessDead » 13 Nov 2011, 22:14

theTrooper wrote:Vidi, samo je do tebe da li hoces npr Texas Special set magneta od 250e, ili hoces 3 keramicka kineza od po 10e. Da li hoces da gitara bude od jednog komada najfinijeg drveta ili lepljena od 5-7 komada neceg sto si nasao na tavanu. Da li hoces civije skinute sa skvajera, ili schaller koje su 60ak eura set... Sam pravis cenu custom gitare
koja je svrha platiti majstora da ti sklepa takvu gitaru, koja nije ni za k....? kao sto rekoh, za to sluze Kinezi...kad placas majstora onda sigurno hoces da ti napravi gitaru vrhunskog kvaliteta, ovako samo bacas pare...

Trzalica

Post by Trzalica » 13 Nov 2011, 22:25

LifelessDead wrote:
milan_ns wrote:Jel se moze za 600e napraviti strat koji ce biti bolji od svih fendera u tom cenovnom rangu?
Tesko. To je jedva dovoljno samo da platis vrhunskog majstora za njegov rad, jer ja ne verujem da bi neko pristao da ti pravi gitaru za manje od 500eur Uostalom ne znam koja je svrha ici kod majstora da ti pravi neku jeftinu gitaru!? Za to sluze Kinezi :XD:
500€ rad?
Onda se kupi Fender USA Standard za 650€(puni oglasi i kod nas i u 'rvata) i ima se brend koji se uvek može kasnije preprodati jer mu to garantuje ime i tradicija u svetu.
Da li bih ja sutra bilo gde u svetu mogao da prodam kopiju(pritom, pozivajući se na vrsnog majstora i dobar hardver) za iste pare ili priblizne kao sto bih mogao original? To je najbitnije pitanje. I još bitnije je to: da li će ova hand made gitara imati taj AUTENTIČAN FENDER ZVUK, pored sveg svog superiornog hardvera?
Texas Special set magneta od 250e
Hmmm ... koštaju ispod 200€ u Mitrosu, ne preterujte. Ako ih neko ugradjuje u svoje gitare možda ih nabavlja iz nekih drugih izvora. U usa ih ima za ispod 100 evra u kompletu. Nisu baš toliko nedostižni. Ja ih planiram za svoj strat, no čekam vaše komentare.

P.S. u oglasima tip nudi Fender USA Deluxe 3 color sunb. model kupljen u Mitrosu pre godinu dana za 950€. To je ipak model sa extra magnetima, čivijama na zaključavanje, bla, bla, ... ima se meksikanaca standard za 330€, USA standard za 650€, nema tu sta da trazi bilo koja hand made kopija(osim u kolekciji nekog privatnog kolekcionara). ::ranting:: :grummel_2:
Last edited by Trzalica on 13 Nov 2011, 22:34, edited 1 time in total.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 13 Nov 2011, 22:34

a sta si mislio da ce neko da se zajebava i pravi ti gitaru za 100eura? idi malo na strane forume pa se raspitaj koliko majstori uzimaju da ti naprave jedan LP, recimo...ljudi ovde ne shvataju da se znanje najvise placa i ceni...a ta prica o kopijama i originalu je smesna, to prolazi kod naivnih ljudi kojima je bitno samo koji logo stoji na gitari, uostalom da citiram:
Funkomat wrote:Svaki kreten zna da je kvalitetan rucni rad neuporedivo bolji od danasnje masovne produkcije. Ne znam sto se upustate u raspravu sa budalama... :D
Last edited by LifelessDead on 13 Nov 2011, 22:38, edited 1 time in total.

Post Reply