Zemlja Telecaster-a

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Milanares

Re: Zemlja Telecaster-a

Post by Milanares » 26 Nov 2011, 11:47

Nitro is not a superior finish. An electric guitar doesn’t ‘breathe’ at 120 db. Mark Kendrick
Uzmite u obzir da i deca posecuju forum i da mozete snositi odgovornost za njihovo sludjivanje.
Nemanja, ovo se posebno odnosi na tebe.
Svakako, kad budes nosio na paljenje guljenje mazanje farbanje i ostalo, molim te da dokumentujes i ovde ilustrujes audio i video snimcima ceo proces, stanje pre, stanje posle i sve sa odgovarajucim grimasama koje dolikuju kad je u pitanju skidanje obicnosti sa gitare i mazanje modzoa na istu. :mrgreen:
:ziveli:

catcool

Post by catcool » 26 Nov 2011, 12:26

nemanjavelimirovic wrote:
Hotstepper wrote:(chisto da napomenem, ja bi moj gulio iskljuchivo zbog osecaja pod rukom, a ne zbog tona, u to se i onako ne doznam dal bi neshto promenilo.. )
http://www.mk-guitar.com/blog/2009/01/0 ... er-finish/
Razlika u zvuku kad se skine poliester je vrlo jasna...Ima ovde snimak i objasnjenje. Baje su poliester. Neke stvari ne mogu ekvilajzerom na pojacalu. :) :ziveli:
E, da su samo baje poli, nego su to vecina telecastera, pa ca k i "52 RI ispod laka prvo ima sloj polija. U Mitrosu je izbor bez polija sveden na highway 1 i roadworn seriju. Kupio sam pre neki dan '50 CV squier telecaster koji ce verovatno na ekspreiment slican koji je Nemanja naveo. Znam da neki majstori nisu ljubitelji pine-bor tela (mozda ne znaju da je Leo prve telecastere radio bas u pine varijanti) ali posto je jeftina gitara bas me zanima sta ce se dobiti.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 26 Nov 2011, 12:30

Kupio sam pre neki dan '50 CV squier telecaster
Najs! Kako ti radi ovako u farickom stanju. Kako ti deluje vrat i pragovi pogotovo me zanimaju. Jesu obradjeni kako treba (mislim na ivice pragova)? Ja probao jedan CV strat koji je bio odlicno odradjen po ovim pitanjima i jedan telac CV koji je seckao dlanove kad se svira. Drugar jedan ima CV 50's koji je okej po svim pitanjima, osim cinjenice - neck magnet mu je mutan. Shta je kod tebe naletelo tj kakav komad? :ziveli:

catcool

Post by catcool » 26 Nov 2011, 13:22

Pa sve je uradjeno na prilicno visokom nivou ne govoreci pri tom o kineskim gitarama, pragovi su jako dobro obradjeni, bolje nego kod nekih MIM gitara u Mitrosu. Iskreno nisam jos uvek stigao da ga isprobam kako valja ali ovo je verovatno najbolji telac za tako malo para i posto je jeftin zgodan je za svaku vrstu eksperimenta (opet napominjem koliko para toliko i muzike). Razmisljao sam da mu skinem poli, promenim elektroniku (mozda cak i neki P90 u necku). Prvo sam trazio neki CV50 BSB (oni su sa alnico 5 i manje motanim magnetima a vintage white su alnico 3 i vise motani imaju verovatno malo robusniji zvuk) ali oni imaju jos tanji vrat, a za ovaj mislim da je na ivici donje granice sto se telaca tice.

Hotstepper

Post by Hotstepper » 26 Nov 2011, 14:05

E majku mu... ja tog CV telca nikako ni da vidim a kamoli da prosviram..
shteta shto nisi doshao na TELE okupljanje... :ziveli:

PS.
Nemanja, jel stigo pickguard?

umart

Post by umart » 26 Nov 2011, 21:41

znalci,treba mi ekspert misljenje o ovom primjerku:

http://www.kupujemprodajem.com/Squier-M ... id=6991844

elem,zanimljiv mi je koncept chambered body-ja i telca,ono sto mene zanima je vrat i ukupan kvalitet,ne za tu cijenu nego ukupno,jer bih volio da isprobam taj koncept chambered body-ja na poprilicno namunjenom drajvu,mijenjao bih magnet ubacio bi ili SD custom ili JB eventualno 59ku u neck,ali neck magnet je nebitan trenutno jer me ritam ton najvise zanima.

catcool

Post by catcool » 27 Nov 2011, 00:22

Hotstepper wrote:E majku mu... ja tog CV telca nikako ni da vidim a kamoli da prosviram..
shteta shto nisi doshao na TELE okupljanje... :ziveli:

PS.
Nemanja, jel stigo pickguard?
Bice valjada jos neko stocarsko poselo, pa se javite. Da smo blize mogao bi da je probas vec danas. Gitara je ok ali nisi propustio nista izuzetno bitno.

Hotstepper

Post by Hotstepper » 27 Nov 2011, 00:40

... ono shto me privlachi i shto volim kod te gitare je shto je jeftina a svi kazhu da je sjajno odradjena.
Po meni to pogadja sushtinu fendera koji je nekad bio, ono shto je Leo i zheleo, instrument za narodne mase, za raju, da priblizhi san svakom klincu...
Upravo suprotnog od onog shto je fender danas, a shto squier nosi.
:ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 27 Nov 2011, 00:45

Hotstepper wrote: Nemanja, jel stigo pickguard?
javio je lik da ima al se dvoumim dal da menjam...ono navikao sam se sad na ovaj look :D
umart wrote:znalci,treba mi ekspert misljenje o ovom primjerku:
http://www.kupujemprodajem.com/Squier-M ... id=6991844
elem,zanimljiv mi je koncept chambered body-ja i telca,ono sto mene zanima je vrat i ukupan kvalitet,ne za tu cijenu nego ukupno,jer bih volio da isprobam taj koncept chambered body-ja na poprilicno namunjenom drajvu,mijenjao bih magnet ubacio bi ili SD custom ili JB eventualno 59ku u neck,ali neck magnet je nebitan trenutno jer me ritam ton najvise zanima.
Probao sam ja naravno (mislim da nema telca koji nisam ispod 1000evra :mrgreen: )
Radi super po meni, ako ti treba taj tip gitare. Sve Squier gitare iz tih godina i te serije KOrejske su lepo uradjeni po svim pitanjima. Naravno i tu ima shkarta pa treba konkretno probati svki primerak. Koliko se secam nije uopshte lagana gitara shtaviseh malo je teza no uobicajeno, masivno deluje, ima dosta sustejna. Magneti su okej, mozes ih nabudzivati ako ti bude potrebno. Svakako koliko god ti kazem da je super gitara, prvo je lepo i natenane isprobaj pa sam zakljuci. :ziveli:
catcool wrote:[
Bice valjada jos neko stocarsko poselo, pa se javite. Da smo blize mogao bi da je probas vec danas. Gitara je ok ali nisi propustio nista izuzetno bitno.
Ma mogli sm,o mozda pr enove godine 2gi telecaster skup> ? Ovaj put uz jammovanje? :ziveli:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 27 Nov 2011, 00:49

nemanjavelimirovic wrote: Ma mogli sm,o mozda pr enove godine 2gi telecaster skup> ? Ovaj put uz jammovanje? :ziveli:
Pre snegova... :metal:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 27 Nov 2011, 14:37

Moglo bi naravno, ali samo neka bude neka nedelja, sviram svaki vikend u decembru... :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 27 Nov 2011, 14:39

Baba Slim wrote:Moglo bi naravno, ali samo neka bude neka nedelja, sviram svaki vikend u decembru... :)
Slicno i kod mene, neka sredina decembra, nedelja neka naprimer... jos cemo videti :) :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 27 Nov 2011, 14:50

Moze novo okupljanje.

Hotstepper

Post by Hotstepper » 27 Nov 2011, 14:56

Ti da donesesh onaj tele na koLJEno shto se metne... :metal3:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 27 Nov 2011, 15:08

Sa vama se najlakse dogovoriti. :) Jos samo da dodju neki bubnjar i basista i eto veselja... :)

Post Reply