Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Hillybilly

Re: Oprema Koju Imate

Post by Hillybilly » 12 Dec 2011, 19:30

Cortex wrote:Heh momci nisam bre ja ovo radio ja ni nemam MOnkey-a, nego nabasao nanekom sajtu pa reko daj da postavim koristice nekome. Odlichna fora, lako je u pm. :ziveli:

A da, chestitam Baba na wahu!
A ja bas pomislio da si uzalud utrosio savrseno dobar 3pdt tamo gde ladno pase 2pdt! Inace sta bi sa ona dva, jesi li ih ugradio i gde?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 12 Dec 2011, 19:31

Cestitke na vahu, baba. Bas me zanima kakav je.

dweezil

Post by dweezil » 12 Dec 2011, 20:02

Cortex wrote:Heh momci nisam bre ja ovo radio ja ni nemam MOnkey-a, nego nabasao nanekom sajtu pa reko daj da postavim koristice nekome. Odlichna fora, lako je u pm. :ziveli:
jedino ne kapiram koja je fora ako nije true bypass switching

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 12 Dec 2011, 20:06

Jeste true bypass switching.

@Hilybilly
Za njih ti zaista beskrano hvala nisam ti ni zahvalio kao chovek...Jedan je otishao u moju repliku MXR Phase 45-ice, a drugi planiram da ide u ovaj moj Vox autowah, mnogo suckuje ton, uh....NAravno, ako ti je potreban, vracam ga chim reknesh! :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 12 Dec 2011, 20:52

Hvala svima na čestitkama :) :ziveli: Već je namontiran u pedalboard, pa ko dođe na samit/jam, moći će se isprobati...

Što se Morley-a tiče, fuck it, nema kajanja. :metal:

Hillybilly

Post by Hillybilly » 12 Dec 2011, 21:38

Cortex wrote:NAravno, ako ti je potreban, vracam ga chim reknesh! :ziveli:
Taman posla, u zdravlje da ih gazis!

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 12 Dec 2011, 21:56

Baba Slim wrote: Što se Morley-a tiče, fuck it, nema kajanja. :metal:
To je najbolji stav matori. I ja sam imao par komada opreme koje sam zalio da prodam ali kad napokon jesam, boleo me tuks. :)

Joca_Hetfield

Post by Joca_Hetfield » 13 Dec 2011, 12:52

Evo dodjoh i ja na red...

Gitare:

Epiphone 1958. Gothic explorer
Hamer explorer black
WG Ken Lawrence explorer (signature James Hetfield)
Aria XX-1 black flying V

Efekti:

Jim Dunlop MXR Fullbore metal
Jim DUnlop MXR Black label chorus
Jim Dunlop Kirk Hammett signature Cry Baby wah

Pojacala:

Laney PRISM

Marshall JMP super 100 1978`

Kabineti:

Marshall angled cab 4x12"

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 13 Dec 2011, 23:29

od danas.. ponosni vlasnik..

Image

Laney PRISM P35... na popustu u mixmusicu...

probano na brzinu kad je stiglo... veoma zadovoljan..

uskoro se ocekuje rasprodaja svega i svacega.. bice objavljeto gdi treba... (rezervacije moguce :lol: )

ajd uzdravlje!!!

kljaja

Post by kljaja » 14 Dec 2011, 00:43

Od danas hughes and kettner tubemeister 18...glava+box..
Bice slicice uskoro :)

boki1978

Post by boki1978 » 14 Dec 2011, 01:33

Nasi prijatelji tasman i dweezil su znali da se ja necu smiriti dok ne nabacim jednu gitaru sa malko brutalnijim zvukom nego sto mi pruzaju moj Gibson LP Studio i Fender Hot Rod 57 Strat.
I tako ja krenuh da tragam, floyd ili set thru, ovo ono...Kad BINGO :-) Nadjoh poslednji komad u Mitrosu na rasprodaji, morali iz NS da je salju za BG.
Imah Ibanez Rg 1570 (sad se valja na oglasima) kao i 2570, imah Dean, Gibson, Jackson,Washburn, Fender,josh neke Ibaneze...
Ali zaista ono sto moram da kazem i sto prosto izlazi samo iz mene - ovaj Deluxe japansko-americki Korejanac ubija kako svira :metal:
Ona dva prestige-a po svirljivosti i mom ukusu mu nisu ni do kolena, barem sto se mene tice.
Kako sam uzeo gitaru u ruke, zena je morala lopatom da me odvaja od nje :XD:
Set thru neck se pokazao kao zaista prava stvar, sustaincina to eternity... Ali vrat, jaooo. Ovako nesto brzo i svirljivo odavno ne drzah u rukama...

Bice jos utisaka, ovo su samo pocetni, hehe,a zaista ne setih se kad sam ovoliko bio euforican :-) Nadam se da mi ne zamerate. Jedva cekam da ovo cudo dzeknem u Cornforda, gorim od zelje...

Dakle, ESP/LTD H1001

- Set-Thru
- 25.5-Inch Scale
- Mahogany Body
- Maple Neck
- Rosewood Fingerboard
- 42mm Standard Nut
- Thin U Neck Contour
- 24 XJ Frets
- Black Nickel Hardware
- ESP Locking Tuners
- Tonepros Locking Bridge
- EMG 81 (B) / 85 (N) Active pickups

Ovaj video govori vise od 1000 reci :

http://www.youtube.com/watch?v=4PZ2hci_GXg

a evo i moje

http://www.youtube.com/watch?v=SpZRvLY7 ... re=related

Evo i preporuka :

http://www.espguitars.com/reviews/review_h1001_gw.html

Inace Andy James je svira u 50 killer metal licks 2 :-)

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Pozz drugari, odoh ja da probam da zaspim :-)
:cao:
:ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 14 Dec 2011, 01:54

Cestitke svima!!!!!!! :ziveli: , evo mali doprinos temi za ovu nedelju :XD:

Izvolite 5 testova ultra low budget pedala. :mrgreen:

Danas smo malo testirali pedale (4 nove i jednu koju sam kupio od Babaslima skoro)

Lik je neki izbacio na KP 5 pedala za 60Evra, ja sam stigao cak 4 da kupim za mene i Vladu, gitaristu One Big Hell, pa smo danas nakon snimanja nove pesme :metal: istestirali nabrzaka sve pedale i uz to ih i snimili! Izvolte testove. Doslo je do problematike sa sound forge-om pa su neki testovi samo sa IT Tonom sa kamere :( , a neki su i IT Ton i Shure Beta57... al jbg, cuje se dovoljno :) :ziveli:

Vlada - Ultra Fuzz Behringer UZ400,Rockson Phaser i DanElectro Fab Tone Na Laney Lionheart 20w, Ltd XTone Paramount Gitara (moja jos uvek, ali koliko vidim, uskoro Vladina :mrgreen: )

Ja testiram Behringer UltraShifter US300 kao i Behringer Super Fuzz S300 (jos je bolje live, ali cuje se neshto...) na Laney Lionheart takodje, samo sa BAJA Telecasterom :) :ziveli:

umart

Post by umart » 14 Dec 2011, 02:02

cestitke svima i jedna molba nemanji ako te ne mrzi molim te nadji neku ekspresn pedalu i vidi moze li taj behringerov shifter da sljaka kao whammy tj moze li da sa njom u 100 posto wet settingu da dize 2 ili bar jednu oktavu sa bar polupristojnim trekingom (ono kako spustas pedalu dizes ton a da nema nekog ultra kasnjenja i sl).nidje tu informaciju da nadjem neko je na ovom forumu pokusavao to ali valjda nije mogla ekspresn pedala da ide do kraja ili sta vec. :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 14 Dec 2011, 02:26

Ja sam probao i nije radilo kako treba - kada spojis ekspresn i stavis je u skroz gornji polozaj, ukljucis pedalu, ona odmah pomeri pitch na gore malo, tj. problem je sto ne mozes da odsviras taj pocetni ton u skroz gornjem polozaju kao kada je pedala ugasena, vec je odmah pomeren ton na gore. Radi on funkciju kao Whammy ali ne dovoljno dobro. Nema kasnjenja, ok je tracking, ali taj pomereni pocetni ton pri paljenju pedale nervira jako. Zato sam u startu odbacio mogucnost takvog koriscenja pedale.

Ali zato tremolo mod radi super, tj kad zgazis pa on sam postepeno spusta ili dize ton do zadatog pitcha, taj mod radi odlicno, ja sam najvise za to koristio pedalu. Znaci kao whammy ali bez pedale vec auto rad, s tim sto mozes da podesis brzinu menjanja tona (delay time), od jako sporog do trenutnog menjanja.

umart

Post by umart » 14 Dec 2011, 03:41

uuu,nijesam znao da ima taj tremolo mod i da on tako radi,to bi mi zavrsilo posao za bas samo tako!hvala na odgovoru!bijase s' tobom dogovarah oko te pedale,ali bijase ljeto,tamo 'vamo i nista na kraju,ako se ne varam.nista,moracu nedje opet da gledam tu pedalu.

Post Reply