Kupovina opreme preko oglasa

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Kill surf city

Re: Kupovina opreme preko oglasa

Post by Kill surf city » 19 Dec 2011, 18:00

http://www.kupujemprodajem.com/Fender-S ... id=5770057
One thing is for sure—even though these guitars vary, all Standard Plus guitars had: locking tuners, roller nuts (which means they will NOT have string trees, and for some dumb reason some people put them on, thus lowering the value of the guitar!)
:mrgreen:

Btw, nisam neki strat expert, ali sam mislio da su string trees potpuno odsutni sa svih plus modela. :nixweiss:

LifelessDead

Post by LifelessDead » 19 Dec 2011, 19:01

meni je kod te gitare odmah zapao za oko logo, nekako je cudan, nisam ekspert doduse...a i ne kontam ovu foru sa zamagljivanjem serijskog broja, ne znam sta imas da krijes serijski broj, kao da ce sad neko da ju falsifikuje...

rockozaurus

Post by rockozaurus » 19 Dec 2011, 21:21

Cudi me da ovo jos niko nije prokomentarisao:http://www.kupujemprodajem.com/Lag-Arka ... id=6014862
Malo su mi magneti nejasni ali ako je sve ok,ovo je pravi Novogodisnji poklon! :ziveli:

Trzalica

Post by Trzalica » 19 Dec 2011, 21:38

LifelessDead wrote:.... ne znam sta imas da krijes serijski broj, kao da ce sad neko da ju falsifikuje...
Nikad ne reci nikad. Možda se famozni plgijator Tasić pojavi i iskopira je ... kako će onda čovek moći da je proda kao ORIGINAL?
Eto jednog primera: http://www.kupujemprodajem.com/Fender-M ... id=5770057

Hand made gitara, a na njoj piše "Fender" i to fušerski. Majstor Mirko Tasić, ops. falsifikator, sorry lapsus! Samo 1200€ za KOPIJU, pa ko više voli kopiju od originala, prava prilika .... :lol: :lol: :lol:

Pegas

Post by Pegas » 19 Dec 2011, 21:46

jagoda wrote:A i sajt im bas nesto ne funkcionise...
Nazovi na mobilni, javice se 100%, veoma su ozbiljni i korektni.

nikolic025

Post by nikolic025 » 19 Dec 2011, 21:52

Eh,trzo,trzo...Da ti znas ko je Mirko Tasic nebi tako pricao...Njegovi Gibsoni su veoma cenjeni po belom svetu...ZNaci 1 na 1,ne sa njegovim imenom...Po 7 soma evra ga prodaju polovnog...On to radi jer tako kupac zahteva...I uvek potpise svoj rad,makar unutra,ali ga obelezi...Njegova serijska (ako se tako moze nazvati) kopija Fendera od obicnog drveta,odnosno standardnog,a ne rebrastog javora i to samo drvo,nista vise je oko 700-800E zavisi da li imas specijalne prohteve,telac oko 600E i Les Paul oko 1000E,a ako hoces bas u dlaku identicno da napravis,platices i do 1500E samo za drvo...Kad sam ja sa njim pricao,onako neformalno,cisto informativno,covek se bas lepo raspricao,skroz gotivan lik i ozbiljan majstor,imao je porudzbine za narednih godinu dana i to vecina za inostranstvo.Neki amer je hteo par komada da skine Gibsona skroz i to mu je dodatno platio...

A i da kupujes deo po deo za Fendera izadje te vise neko da kupis gitaru...E sad,zasto bi neko kupovao tu gitaru kad za manje para moze Mirko da mu po njegovoj zelji napravi,i da sam ugradi sta zeli (to mozda i ne za manje para),to je druga prica...

Ako nisi znao mnogi Gibsonovi gitaristi (odnosno manekeni koji sviraju njihove gitare) tipa Slash ne sviraju pravog gibsona,nego kopiju,koja je bar 6x bolja od bilo kog serijskog...Znas verovatno pricu i za Marshall...Kako stave samo prednju masku pojacala da izgleda kao gomila Marshalla,a iza lepo Engl ili sta god...

Image

Nego da ne prosipam,ima ljudi na ovom forumu koji mnogo bolje znaju ko je Mirko,sta ko svira i ovo za Marshalle...

http://www.tfoa.eu/the_store/index.php? ... t_id=32535
Last edited by nikolic025 on 19 Dec 2011, 22:00, edited 1 time in total.

nikolic025

Post by nikolic025 » 19 Dec 2011, 21:55

Pegas wrote:
jagoda wrote:A i sajt im bas nesto ne funkcionise...
Nazovi na mobilni, javice se 100%, veoma su ozbiljni i korektni.

Ja sam konkretno za njih cuo da mogu da nabave neke modele Takamine za skoro duplo manju cifru...Do duse i u Mix-u je skoro bilo astronomsko snizenje za Japance,tako da je verovatno ta nabavna cena i dosta niza...

rockozaurus

Post by rockozaurus » 19 Dec 2011, 21:58

Ovo sa Slashovom kopijom Gibsona i Marshallskim Englovima je nesto novo za mene... :o

nikolic025

Post by nikolic025 » 19 Dec 2011, 22:14

Imas o tome mnogo na netu,pogledaj...

Nije svaki Slashov Gibson kopija,ali znam sigurno da mu je jedna od najcesce koriscenih gitara rucni rad nekog opasnog baje...

I nisu Marshallski Englovi,nego je samo maska Marshall,a iza pojacalo koje lik voli...Marshall je samo reklama...

bancika

Post by bancika » 19 Dec 2011, 22:18

nikolic025 wrote:Imas o tome mnogo na netu,pogledaj...

Nije svaki Slashov Gibson kopija,ali znam sigurno da mu je jedna od najcesce koriscenih gitara rucni rad nekog opasnog baje...

I nisu Marshallski Englovi,nego je samo maska Marshall,a iza pojacalo koje lik voli...Marshall je samo reklama...
slash je valjda bar prvi album snimio na kopiji LP-a, a pojacalo je bio hot-rodovan pravi marshall kog je neko modovao u tom studiu

Trzalica

Post by Trzalica » 19 Dec 2011, 22:21

nikolic025 wrote:Eh,trzo,trzo...Da ti znas ko je Mirko Tasic nebi tako pricao...Njegovi Gibsoni su veoma cenjeni po belom svetu...
E sad,zasto bi neko kupovao tu gitaru kad za manje para moze Mirko da mu po njegovoj zelji napravi,i da sam ugradi sta zeli (to mozda i ne za manje para),to je druga prica...
Kako za manje para, kada je lik ceni polovnu kopiju u oglasima 1200€? Da li si ti siguran da se za taj novac ne može nabaviti kvalitetan Fender original?
Što se tiče njegovih falsifikata Gibson gitara, kada ih budu kupovali Pejdž i Sleš pored Peter Dennis Blandford-a i ove ostale svetske top 10 boranije, neka se pojavi ...

I da, Sleš ima ko zna koliko Gibson Les Paul modela i jednu kopiju dobijenu u ranim počecima karijere, za koju se svi hand made majstori hvataju kao za sveti gral. :povrac:

Nebitno, samo htedoh reći da u SRBIJI proizvod od ovdašnjih majstora plagijatora košta više od ORIGINAL-a koji stiže iz USA sa svim carinama i prevozom i porezima ... e to je van pameti. :grummel_2:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 19 Dec 2011, 22:23

Koliko ja znam, Slash svira Max-ovog LP-ja (Pominju se Max i Hugo kao dva planetarno najbolja graditelja na onom linku za mirkovog Les pola)

Trzalica

Post by Trzalica » 19 Dec 2011, 22:24

theTrooper wrote:Koliko ja znam, Slash svira Max-ovog LP-ja (Pominju se Max i Hugo kao dva planetarno najbolja graditelja na onom linku za mirkovog Les pola)
http://www.slashsworld.com/equipment/gu ... is-derrig/

bancika

Post by bancika » 19 Dec 2011, 22:25

ako je plagijat u smislu da ima i gibson nalepnicu onda je lame, ako nije onda moze da bude opravdano kvalitetom i rucnom izradom. Mnogi se zale na kontrolu kvaliteta gibsona zadnjih godina i mogu da razumem da neko hoce da kupi gibson-like gitaru koja je kvalitetnije uradjena. Na zapadu su popularne Heritage kopije LP-a, kazu da njihov LP ubija gibsona, ali i da nije jeftiniji (oko 2500$). Ako je stvarno bolji, sta me briga sto su kopirali ideju, gibson je imao tu ideju kao pocetnu prednost pa su je ispustili losijim kvalitetom.

Image

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 19 Dec 2011, 22:28

Koristio me Maxovog lpja na par turneja, za studio nisam siguran. A eto vidis, i slash glupak, daje pare tim nekim americkim redneksima sto deljaju gitare, umesto da kupi original Gibsona... sram ga bilo

Locked