savet,pametno ili ne?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
savet,pametno ili ne?
Gitara je strat sa dva hama Jim Root model.
Ideja je da se preradi u singl varijantu kao kod standard strata!
Interesuje me samo jel mozda smeta veca rupa od hamova u kojoj ce biti smesteni singlovi ili to generalno nema sta da remeti?
Naravno,mora se prokopati jos jeda na sredini I I /
Znacio bi mi neki savet,cisto da znam valja li mi u tu pricu uloziti...
Ideja je da se preradi u singl varijantu kao kod standard strata!
Interesuje me samo jel mozda smeta veca rupa od hamova u kojoj ce biti smesteni singlovi ili to generalno nema sta da remeti?
Naravno,mora se prokopati jos jeda na sredini I I /
Znacio bi mi neki savet,cisto da znam valja li mi u tu pricu uloziti...
- mislim_stvarno
Re: savet,pametno ili ne?
Da odgovorim na temu, NE (osim ako nema sve iskopano ispod pickguarda, a kazes da nema)
Zasto bi to radio? Tom modifikacijom, unistavas vrednost svoje gitare (koja je po guglu 1500$), a dobijas jos jednog od fender stratokastera koje mozes da uzmes za 250e pa na vise.
Prodaj tog strata, kupi normalnog. Imas ih na oglasima milion ipo. Neko ce vec kupiti tvog, bilo zbog izgleda, bilo zbog toga sto se lozi na slipknot, ili zbog nekog 17og razloga...
ako ti se svidja izgled, a hoces singlove, kupi meksikanca i moduj ga (promeni hardver)... A u krajnjem slucaju, kad prodas Jim Root, mozda budes imao i za svoj custam strat kod nekog majstora, pa mozes bilo sta da izvoljevas...
Zasto bi to radio? Tom modifikacijom, unistavas vrednost svoje gitare (koja je po guglu 1500$), a dobijas jos jednog od fender stratokastera koje mozes da uzmes za 250e pa na vise.
Prodaj tog strata, kupi normalnog. Imas ih na oglasima milion ipo. Neko ce vec kupiti tvog, bilo zbog izgleda, bilo zbog toga sto se lozi na slipknot, ili zbog nekog 17og razloga...
ako ti se svidja izgled, a hoces singlove, kupi meksikanca i moduj ga (promeni hardver)... A u krajnjem slucaju, kad prodas Jim Root, mozda budes imao i za svoj custam strat kod nekog majstora, pa mozes bilo sta da izvoljevas...
плус јеан
Greota je budžiti takvu đitru. Ako hoćeš singlove, kupi đitru sa singlovima.
Greota je budžiti takvu đitru. Ako hoćeš singlove, kupi đitru sa singlovima.
- mislim_stvarno
Da, samo zaboravih, ako hoces dva singla, rupe za hamove im ne bi smetale. Samo kupis jos jedan pickguard i elektroniku, ovu sad elektroniku i pickguard sacuvas u slucaju da hoces da prodas gitaru, ali for the love of god, nemoj da je kopas!
Ovo za cuvanje originalne elektronike i pickguarda kazem jer i ako pokusas da je prodas nekopanu, sa drugom elektronikom, opet MNOGO gubis. Vise gubis sa tim nego sto dobijas sa prodajom dva emg magneta.

Ovo za cuvanje originalne elektronike i pickguarda kazem jer i ako pokusas da je prodas nekopanu, sa drugom elektronikom, opet MNOGO gubis. Vise gubis sa tim nego sto dobijas sa prodajom dva emg magneta.
Last edited by mislim_stvarno on 11 Feb 2012, 15:56, edited 1 time in total.
Mnogi teoreticari ce reci da smeta. Manje drveta u telu gitare = drugaciji (gori?) zvuk.
Rekoh , teoreticari. Zato sto su teoretski u pravu.
Ja mislim da ta razlika ne moze da se cuje. Bar ja ne cujem. Mozda je ne cujem dobro, ili dovoljno dobro.
Eric Johnson , naprimer, tvrdi da se gitara razlicito cuje u zavisnosti od toga da li ima ili nema tremolo backlpate (plasticni poklopac pozadi).
Ja takodje priznajem da preko pojacala tu razliku ne cujem. Neko cuje.
Tokom osamdesetih sve Fender Strat Plus gitere imale su ispod pickguarda cetvrtastu izbusenu rupu (swimming pool) pa si mogao da stavis bilo koju kombinaciju pickupova.
http://xhefriguitars.com/page2.html

Znaci, u tom trenutku su u Fenderu smatrali da nije bitno.
Ja imam deluxe usa strata koji je HSS, a kod vrata je ostavljeno mesto da neck pickup moze da bude i humbucker. Nisam primetio da smeta.
E sad, sto se tice busenja dodatne rupe u telu gitare, treba da znas da ti to remeti originalnost instrumenta , i ako/kada je budes prodavao, svako ce da ti kaze da je to negativan momenat. Ako ti to nije bitno, onda nema veze.
Puno ljudi voli da Fender gitara bude originalna, ili bar da ucinjene promene mogu da budu reverzibilne. Busenje rupe u telu gitare ne moze kasnije da se anulira.
A jesi li dizao pickguard ? Mozda mesto za srednji pickup vec postoji ?
Rekoh , teoreticari. Zato sto su teoretski u pravu.
Ja mislim da ta razlika ne moze da se cuje. Bar ja ne cujem. Mozda je ne cujem dobro, ili dovoljno dobro.
Eric Johnson , naprimer, tvrdi da se gitara razlicito cuje u zavisnosti od toga da li ima ili nema tremolo backlpate (plasticni poklopac pozadi).
Ja takodje priznajem da preko pojacala tu razliku ne cujem. Neko cuje.
Tokom osamdesetih sve Fender Strat Plus gitere imale su ispod pickguarda cetvrtastu izbusenu rupu (swimming pool) pa si mogao da stavis bilo koju kombinaciju pickupova.
http://xhefriguitars.com/page2.html

Znaci, u tom trenutku su u Fenderu smatrali da nije bitno.
Ja imam deluxe usa strata koji je HSS, a kod vrata je ostavljeno mesto da neck pickup moze da bude i humbucker. Nisam primetio da smeta.
E sad, sto se tice busenja dodatne rupe u telu gitare, treba da znas da ti to remeti originalnost instrumenta , i ako/kada je budes prodavao, svako ce da ti kaze da je to negativan momenat. Ako ti to nije bitno, onda nema veze.
Puno ljudi voli da Fender gitara bude originalna, ili bar da ucinjene promene mogu da budu reverzibilne. Busenje rupe u telu gitare ne moze kasnije da se anulira.
A jesi li dizao pickguard ? Mozda mesto za srednji pickup vec postoji ?
Kamo srece da imam Root-a!
Gitara je rucni rad (telo),vrat je fenderov,sve u svemu dobar komad!
Rekao sam strat Jim Root da bi lakse docarao sustinu pitanja!
Kako sam shvatio po tom modelu je djitra radjena.
Znam da je moguce izvesti samo su me bunile rupe u odnosu na magnete.
Sa ovim poduhvatom bi mogao da dodjem do instrumenta kakav mi treba i malo bi ulozio u njega!
Gitara je rucni rad (telo),vrat je fenderov,sve u svemu dobar komad!
Rekao sam strat Jim Root da bi lakse docarao sustinu pitanja!
Kako sam shvatio po tom modelu je djitra radjena.
Znam da je moguce izvesti samo su me bunile rupe u odnosu na magnete.
Sa ovim poduhvatom bi mogao da dodjem do instrumenta kakav mi treba i malo bi ulozio u njega!
Većina humova može da radi kao singl,što bi bilo šta menjao 

- mislim_stvarno
posto je rucni rad, kopaj 

Splitovani hum nikako ne moze da bude zamena za singl. Splitovanje jeste kul stvar jer imas jedan "nov" zvuk iz hambakera, ali singl je singl.kwiss wrote:Većina humova može da radi kao singl,što bi bilo šta menjao
Zavisi od magneta do magneta.