odrzavanje gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Chord-Master
- MF veteran
- Chord-Master
- MF veteran
Re: odrzavanje gitare
"uradi sam" u beogradu mora da ima taj sprej 

-
Re:
Hehe, ja sam mislio da ja jedini koristim te varijante "sta mi je pri ruci" - ciscenje najobicnijim alkoholom, i mazanje najobicnijim orahovim uljem za kosu.dejankuki wrote:...Kada to zavrsite alkohol ce vec da ispari ali...
Alkohol hoce da presusi vrat i da na vratu pocnu da se javljaju pukotine tako da ce vam biti potrebno da kupite ili nabavite ulje za vrat. Ukoliko nemate mogucnost isti da kupite upotrebite slobodno najobicnije ulje za kosu. Cickovo ili orahovo ili bilo koje drugo SAMO DA JE PRIRODNO. Nikako neko vestacko jer ce doci dotoga da vam vrat bude lepljiv ili nesto jos gore.
Sada mi je lakse kada sam procitao, jer sam mislio da li to moze da naskodi?

Re: odrzavanje gitare
Da li je neko čistio gitaru nekim od novijih proizvoda "Reflex" firme "Aero Balkan"?
Nekad su to bili cenjeni proizvodi za politirani namestaj ali su sadržavali silikon, a ovde sam čitao da za gitaru silikon nikako nije povoljan.Sada imaju neku novu paletu, navodno bez silikona(eco). Piše da sadrži nejonogeni tenzid i pčelinji vosak(malo prestručna terminologija).Jednom sam izglancao gitaru s tim sredstvom i izgledalo je super.Posle samo meka pamučna krpa i dosta.Šta mislite, dal je ko probo?
Nekad su to bili cenjeni proizvodi za politirani namestaj ali su sadržavali silikon, a ovde sam čitao da za gitaru silikon nikako nije povoljan.Sada imaju neku novu paletu, navodno bez silikona(eco). Piše da sadrži nejonogeni tenzid i pčelinji vosak(malo prestručna terminologija).Jednom sam izglancao gitaru s tim sredstvom i izgledalo je super.Posle samo meka pamučna krpa i dosta.Šta mislite, dal je ko probo?