eg303 wrote:Очекујем да Трзалица да коначну пресуду око овог "чип-бренд" феномена.
Tu sam ja, pratim polako vaše pisanije ...
Vi očigledno niste ukapirali moje stavove? I dalje terate po svome, ili ste samo tvrdoglavi? Gde sam ja ikada napisao da kopija <300€ ne valja i da treba kupiti original, tj. nikako tu kopiju?!? Ja sam pisao da
treba kupiti original samo onda kada cena kopije dostiže cenu koštanja originala. Tu vidim
V E L I K U razliku, samo je vi izgleda niste još uočili!
Nisam ja pisao da je sramota, ne treba, ne sme se, ne valja, --- ili šta već, svirati na kopijama ili ti plagijatima,
AKO te kopije vrede petinu cene originalnog instrumenta (za takve instrumente i izvbodjače na njima, RESPEKT), što znači do 300€, ali ako taj Skvajer košta 1450€ ili neka sl. kopija koja čak i nije iz Fender-a, to je po meni čisto QURCHenje nedohebanih brejnova punih para. Eto.
Da se razumemo, ja kritikujem samo one koji se ovde pojave i pros**** se kako skupi plagijati (poput Blade i sl. "brendova", da ne spominjem ponovo naše stolare i njihove
hand made produkte) zvuče bolje od originala (što je po samoj logici stvari NEMOGUĆE - mogu zvučati smo DRUGAČIJE, tj. različito), i samim tim, ti plagijati moraju da vrede skuplje od originala (!).
Meni je uvek Blade najzanimljiviji primer. 100% iskopira strata (S/S/S konfiguracija) vizuelno (čak ni glavu da redizajniraju) i takvu gitaru prodaju za veću cenu od cene koštanja novog originala, jer eto navodno njihov bolje zvuči, ima bolje drvo ili bolji hardver (ma šta to "bolje" značilo, jer već samim tim ODSTUPA od originalnog koncepta, zvuka i svega što PREDSTAVLJA autentični tele ili strat Z V U K).