Kako ste rešili napajanje za pedale?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kako ste rešili napajanje za pedale?
mene i mrava za te zajebancije endorsuje Rocket Roll,tako da moja preporuka ide njemu. 

- turbosarma
A jel ima neko shemu kako se pravi napajanje za 4-5 pedala sa konstantnim naponom????
postoje 2 searcha: search foruma ce ti dati pravo resenje, na srpskom, za par posvecenih minuta.
google search ce ti dati pravo resenje, na engleskom, za minut.
google search ce ti dati pravo resenje, na engleskom, za minut.
Pitanje. Da li neko od iskusnijih ovde zna koliki je problem praviti napajanje koje u sebi sadrzi kolo za voltage doubling. U prevodu, imam trafo od 11-12v ali nekih 5A outputa, a pokusavam da napravim napajanje sa 18/15/12/9 izlazima
To je samo daisy chain upakovan u kutijicu, isto kao da si nastavio daisy chain na obican ispravljac. Mada, ako ti ne trebaju razliciti naponi, ispravljac je najjednostavnija varijanta
To je taj oglas za koji sam trebao broj da ti nabavim.djomla wrote:evo jos jedna stvar zanimljiva :
http://www.kupujemprodajem.com/Stabilis ... -oglas.htm
Hehehehe super ... k'o prstom u
)
Kasno sam video oglas a i vec sam nabavi adapter od 1500mA sada samo jos daisy chain to vec zavisno od rasporeda pedala na boardu ....

Kasno sam video oglas a i vec sam nabavi adapter od 1500mA sada samo jos daisy chain to vec zavisno od rasporeda pedala na boardu ....
to kosta cca 300-400 kinte da se napravi, na foru dc brick-a...ne radi nista posebno
Mislim da je pristup pogresan.Hajde da dignemo napon, da bi ga posle spustali. Takodje, trafo od 5A je nepotreban.
Najbolje resenje je premotati sekudar, ako se to moze, i napraviti izvode za svaki napon posebno. Tako ce se trafo pametno iskoristiti, a disipacija se drzati u razumnim granicama.
Najbolje resenje je premotati sekudar, ako se to moze, i napraviti izvode za svaki napon posebno. Tako ce se trafo pametno iskoristiti, a disipacija se drzati u razumnim granicama.
Radi se o trafou za neonke, na sekundaru ima 11.5v, nemoguce ga je premotati, a vec sam ga koristio u laboratorijskom napajanju 0-24v. Samo pitam da li je moguce primena za napajanje efekata bez suma, jer mi treba bar jedan izvod na 18v, i nekoliko na 9, mozda bih zbog viska amperaze napravio i par vrednosti izmedjuBane bass wrote:Mislim da je pristup pogresan.Hajde da dignemo napon, da bi ga posle spustali. Takodje, trafo od 5A je nepotreban.
Evo kako sam ja rijesio napajanje:

Dva trafoa sa po 2 sekundara od 12V i na svaki stavljen po 7809 i pratece dzidzabidze.
Trafo imate u Sprintu u NS.
Uzdravlje.

Dva trafoa sa po 2 sekundara od 12V i na svaki stavljen po 7809 i pratece dzidzabidze.
Trafo imate u Sprintu u NS.
Uzdravlje.
Ja sam to prepustio profesionalcima i ovako riješio
Kad sam ga dobio mojoj sreci nije bilo kraja, nema brujanja i nikakvih gluposti, samo moram nabaviti veci daisy chin

Nabavio sam ispravljac 24v 1a, sve stabilisano itdd, samo cu na izlaz nakaciti regulatore za 9/12/15/18v, jos po jedan elektrolit za svaki slucaj, i mislim da bi to trebalo ok za napajanje? Eventuano da stavim 2-3 7809 odvojeno, zbog zagrevanja?
7809 teoretski izdrzava 15W.
Ulazni napon je 24, izlazni 9, znaci 15V ode na zagrijevanje.
Recimo da ti vuces 500mA kroz njega (sto je realno previse
).
15V*500mA = 7.5W
Znaci, izdrzace, ja bih mu metnuo neki hladnjacic za svaki slucaj
Ulazni napon je 24, izlazni 9, znaci 15V ode na zagrijevanje.
Recimo da ti vuces 500mA kroz njega (sto je realno previse

15V*500mA = 7.5W
Znaci, izdrzace, ja bih mu metnuo neki hladnjacic za svaki slucaj